- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
مجازات توهین در پیامک چیست؟
با گسترش روزافزون تکنولوژی و ارتباطات، بسیاری از جرایم در این حوزه اتفاق میافتد. یکی از سوالاتی که از ما بسیار پرسیده میشود، آن است که آیا توهین در قالب پیامک جرم است؟
به گزارش منیبان؛ مجازات توهین در پیامک در قانون بیان شده است. طبق قانون مجازات اسلامی توهین پیامکی جرم بوده و فرد میتواند نسبت به شکایت از آن شخص که توهین کرده است، در دادگاه اقدام کند تا فرد به مجازات مربوطه محکوم شود. همراه ما باشید تا به شرایط شکایت از فردی که در قالب یک پیامک توهین کرده است، بپردازیم.
توهین پیامکی
توهین به الفاظ و عباراتی گفته میشود که مستقیم به فرد اهانت کرده و باعث ناراحتی وی شود. برای مثال فحاشی کردن و استفاده از الفاظ رکیک، خواه شامل مواردی باشد که بدون استفاده از الفاظ رکیک و فحش، مخاطب را مورد اهانت قرار داده و به اعتبار وی خدشه وارد سازد، خواه شامل الفاظ رکیک شود.
توهین کردن یا حرف مستهجن به یک فرد از طریق پیامک یا تلگرام و شبکههای اجتماعی، قابل شکایت است. بنابراین فردی که توهین کرده است طبق قانون و نظر دادگاه مجازات میشود.
مجازات توهین در پیامک
محتوای هر پیامک و متن توهینآمیز پیامک، موجب تعیین سرنوشت آن و دعوای کیفری میگردد و بسته به نظر قاضی و شرایط مخاطب، حکم هر عبارت متفاوت است. پیامک توهینآمیز از جمله جرائم قابل گذشت است و با اعلام رضایت شاکی، پرونده مختومه اعلام میگردد.
طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی اگر از طریق تکنولوژی ایجاد مزاحمت شود، علاوهبر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه خواهد شد. چنانچه از طریق پیامک، فحاشی انجام شود مرتکب به مجازات مزاحم تلفنی محکوم میگردد.