- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
این نکات طلایی را هنگام اجاره آپارتمان به یاد داشته باشید
یکی از قراردادهای مهم که امروزه بین افراد رواج یافته است، قرارداد اجاره آپارتمان است که دارای نکات حقوقی مهمی است.
به گزارش منیبان؛ نکات حقوقی اجاره آپارتمان از جمله مهمترین مواردی است که در قانون به آن اشاره شده است. برای این که عقد اجاره آپارتمان به طور صحیح واقع شود، لازم است که متقاضیان، شرایط، قوانین و نکات حقوقی مرتبط را در این زمینه رعایت کنند.
نکات حقوقی اجاره آپارتمان
هنگام اجاره کردن آپارتمان باید به طور روشن مشخص شود که مستأجر کدام آپارتمان را میخواهد؛ بنابراین اگر مشخص نباشد کدام آپارتمان مدنظر است، قرارداد اجاره باطل است.
یکی دیگر از نکات حقوقی اجاره آپارتمان آن است که در هنگام تنظیم قرارداد، مدت اجاره حتماً در قرارداد و عقد ذکر شود.
همچنین بهتر است در قرارداد اجاره آپارتمان، زمان پرداخت اجارهبها نیز بیان شده و نحوه پرداخت و همچنین مهلت آن نیز معین گردد.
علاوه بر نکات فوق، برای انعقاد قرارداد اجاره آپارتمان، طرفین قرارداد میبایست اهلیت داشته باشند.
بهموجب ماده ۲ قانون روابط موجر و مستأجر، قراردادهای اجاره آپارتمان باید با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم شده و به امضای موجر و مستأجر برسد و بهوسیله دو نفر افراد مورداعتماد طرفین بهعنوان شهود گواهی گردد.
نکات حقوقی اجاره آپارتمان بعد از قرارداد و تحویل آن
طبق ماده ۴۷۷ قانون مدنی: “موجر باید، عین مستاجره را در حالتی تسلیم نماید که مستأجر بتواند، استفاده مطلوبه از آن را بکند.”
بر طبق ماده ۴۷۸ همین قانون هرگاه معلوم شود عین مستاجره (آپارتمان) در حال اجاره معیوب بوده، مستأجر میتواند اجاره را فسخ کند یا این که آپارتمان را به همان نحوی که بوده است، با تمام اجرت قبول کند.
طبق ماده ۴۷۶: «هرگاه مستأجر نسبت به عین مستاجره تعدی یا تفریط نماید و موجر قادر بر منع آن نباشد، موجر حق فسخ دارد.»