با ازدواج یک‌سری حقوق و تکالیف برای زوجین ایجاد می‌شود. یکی از مهم‌ترین تکالیف تمکین از همسر و در مقابل آن دریافت نفقه از زوج است.

به گزارش منیبان؛ عواقب ترک کردن منزل توسط زن یکی از مواردی است که پیرامون آن سوالات بسیاری می‌شود. گاهی بنا به دلایل مختلف زنان اقدام به ترک‌کردن منزل همسر خود می‌نمایند و به همین دلیل امکان ایفای وظایف زناشویی از بین خواهد رفت. بنابراین همواره این سوال مطرح می‌شود که عواقب ترک منزل و عدم ایفای وظایف زناشویی چیست؟

ترک کردن منزل توسط زن

پیشنهاد ویژه

طبق قانون مدنی ایران زن باید از همسر خود تمکین کند. تمکین به دو صورت تمکین عام و خاص تقسیم می‌شود. تمکین عام به معنای آن است که زن باید در امور کلی زندگی از همسر خود تبعیت کند. تمکین خاص اما به روابط زناشویی بین زوجین گفته می‌شود.

با تعاریف گفته شده، یکی از مهم‌ترین وظایف زن در مقابل همسر آن است که باید در منزلی که همسرش تهیه کرده، سکونت کند. بنابراین زن باید در محل اقامت مرد زندگی کند. بنابراین زن نباید بدون رضایت و عذر موجه اقدام به ترک منزل همسرش کند. درغیر این صورت با حکم قانونی خروج زوجه بدون اجازه شوهر و حکم فرار زن شوهردار​ در قانون، مواجه خواهد شد.

اما در برخی موارد زنان اقدام به ترک منزل همسر خود می‌کنند. در مواردی که زن بدون عذر موجه اقدام به ترک منزل می‌کند، می‌توان صحبت از عواقب ترک کردن منزل توسط زن کرد.

عواقب ترک کردن منزل توسط زن

    اولین و مهم‌ترین عواقب ترک کردن منزل توسط زن آن است که دیگر مرد الزامی به پرداخت نفقه ندارد. یعنی اگر ترک منزل توسط زن اثبات شود، مرد می‌تواند نفقه زن را ندهد.

    دومین عواقب ترک کردن منزل توسط زن که برای او به همراه می‌آورد، عدم اجرای شرط تنصیف اموال در هنگامی است که مرد، اقدام به طلاق دادن زن می‌کند.

    سومین مورد از عواقب ترک کردن منزل توسط زن در خصوص ازدواج مجدد مرد است. اگر ترک کردن خانه توسط زن که مصداقی از عدم تمکین است در دادگاه ثابت شود، مرد می‌تواند با استناد به عسر و حرج خود، اقدام به ازدواج مجدد کند.

    نکته مهم در مورد ترک کردن منزل توسط زن آن است که این کار جرم نبوده و عواقب کیفری ندارد بنابراین مرد نمی‌تواند همسر خود را به دلیل ترک منزل مجازات کند.

کدخبر: 155581 تاریخ انتشار