در حالی که حدود 6 ماه تا آغاز جام ملت‌های آسیا باقی مانده، تیم ملی ایران در چهار دیدار برگزار کرده در سال 1402 موفق به ثبت کلین‌شیت نشده است.

به گزارش منیبان، چهارمین آزمون تیم ملی ایران با هدایت امیر قلعه‌نویی در دیدار برابر قرقیزستان در تورنمنت کافا بود که منجر به برتری 5 بر یک ملی‌پوشان شد. پیروزی‌ای که باعث شد ایران به فینال برسد و حریف ازبکستان در تاشکند شود. نتایج ایران در چهار مسابقه اخیر، نگرانی بزرگی را به وجود آورده و آن هم ناتوانی در بسته نگه داشته دروازه حتی برابر تیم‌های سطح پایین آسیایی بوده است.

روسیه و کنیا با گل، آزادی را ترک کردند

پیشنهاد ویژه

سوم فروردین‌ماه بود که ایران در ورزشگاه آزادی میزبان روسیه بود. رقابتی که با نتیجه مساوی 1-1 خاتمه پیدا کرد. آلکسی میرانچوک در دقیقه 28 موفق شد از روی نقطه پنالتی تنها گل تزارها را به‌ثمر برساند. در آن مسابقه و زمانی که دروازه ایران باز شد، علیرضا بیرانوند سنگربان تیم بود و شجاع خلیل‌زاده، محمدحسین کنعانی‌زادگان، احسان حاج‌صفی و رامین رضاییان چهار مدافع تیم امیر قلعه نویی را تشکیل می‌دادند.تقابل بعدی چند روز بعد برابر کنیا بود. بازی‌ای که به پیروزی 2 بر یک ایران در ورزشگاه خانگی منتج شد. تنها گل نماینده آفریقا در دقیقه 51 به وسیله مایکل اولونگا زده شد و مهاجم زهردار تیم الدحیل موفق شد روی یک ضدحمله، با توان بدنی فوق‌العاده خود آرمین سهرابیان را سرنگون کند و در محوطه جریمه با ضربه‌ای دقیق توپ را به کنج دروازه حسینی بفرستد. در آن دیدار گلر ایران پیام نیازمند بود اما از ابتدای نیمه دوم سید حسین حسینی روانه میدان شد تا او دروازه خود را باز شده ببیند. آرمین سهرابیان، محمدحسین کنعانی‌زادگان، احسان حاج‌صفی و صادق محرمی چهار مدافع ایران در این پیکار بودند که رضاییان از آغاز 45 دقیقه دوم به جای محرمی به میدان آمد. 

دریافت اولین گل در طول تاریخ از افغانستان

انتظار می‌رفت دریافت گل از کنیا اتفاقی بوده باشد و تیم تحت هدایت امیر قلعه‌نویی بتواند در تورنمنت کافا و حداقل در 2 دیدار برابر افغانستان و قرقیزستان دروازه خود را بسته نگه دارد و اولین کلین‌شیت‌ها را به ثبت برساند اما در عین ناباوری این اتفاق رخ نداد. ایران در جدال با تیم 155 رنکینگ فیفا یعنی افغانستان که با ترکیب دوم و حتی سوم خود به میدان آمده بود، برد 6 بر یک را به‌دست آورد و شیرهای خراسان به اولین گل زده خود در طول تاریخ به ایران دست یافتند. فرشاد نور با یک ضربه ایستگاهی زیبا در دقیقه 56 از زاویه بسته دروازه پیام نیازمند را گشود. در آن بازی نیازمند در دقیقه 76 جای خود را به حسین پورحمیدی داد. احسان حاج‌صفی، صادق محرمی، محمدحسین کنعانی‌زادگان و مجید حسینی چهار مدافع ایران در بازی مذکور بودند.

قرقیزها بین ایران و افغانستان فرق نگذاشتند

و نهایتا جدال با قرقیزستان. تیمی که به هرکدام از تیم‌های ایران و افغانستان یک گل زد. آن‌ها در جدال برابر یوزهای ایرانی در دقیقه 52 به وسیله بهترین گلزن تاریخ تیم ملی خود یعنی میرلان مورزایف به گل رسیدند. ارسال از سمت راست خط دفاع ایران به محوطه جریمه با اشتباه مرتضی پورعلی‌گنجی همراه شد و مدافع باتجربه ایران به راحتی دریبل خورد تا مقدمات گلزنی مورزایف فراهم شود. علیرضا بیرانوند، مرتضی پورعلی‌گنجی، مجید حسینی، رامین رضاییان، امید نورافکن در آن مسابقه بودند.

همان همیشگی‌ها در خط دفاعی تیم ملی

در چهار بازی برگزار شده، ایران از چهار دروازه‌بان مختلف استفاده کرده و حسین پورحمیدی با حدود 14 دقیقه بازی، تنها کسی است که در این مدت دروازه خود را باز شده ندیده است. بیرانوند 2 مرتبه و پیام نیازمند و حسین حسینی یک گل تا به اینجا دریافت کرده‌اند. در هیچ یک از چهار دیدار اخیر ایران با زوج خط دفاعی مشابه به میدان نرفته است. کنعانی‌زادگان با سه حضور، مورد اعتمادترین مهره قلعه‌نویی بوده است. مجید حسینی با 2 حضور در جایگاه بعدی قرار دارد و شجاع خلیل‌زاده، آرمین سهرابیان و مرتضی پورعلی‌گنجی دیگر نفراتی بوده‌اند که در پست مدافع میانی به میدان رفته‌اند. به جز آرمین سهرابیانِ 27 ساله (سابقه حضور داشته)، الباقی نفرات همواره جزوی از اردوهای تیم ملی بوده‌اند و گزینه جدیدی به حساب نمی‌آیند که بخواهیم این ادعا را داشته باشیم که این گل‌های دریافتی ماحصل پوست‌اندازی و میدان دادن به جوان‌ها بوده است.در سمت راست خط دفاعی رقابت بین رامین رضاییان و صادق محرمی بوده است. 2 بازی رامین فیکس بوده و 2 مسابقه را هم محرمی از ابتدا آغاز کرده اما هر 2 مرتبه، رامین به عنوان مهره تعویضی جایگزین او شده است. در سمت چپ گزینه اصلی قلعه‌نویی احسان حاج‌صفیِ 33 ساله بوده و در سه مسابقه به عنوان مهره فیکس در زمین حضور داشته و فقط در دیدار برابر قرقیزستان بود که نوبت به نورافکن رسید تا در این پست به میدان برود.

نگرانی بزرگ در فاصله 6 ماه تا جام ملت‌ها

امیر قلعه‌نویی در تازه‌ترین اظهار نظر خود به تغییر نگرش تیم ملی فوتبال ایران اشاره کرده است و اینکه تیم او بر خلاف نگرش 10 سال پیشین، تمایل به فوتبال تهاجمی دارد اما اگر نگاهی به دیدارهای تیم ملی بیندازیم متوجه می‌شویم که رقبای ایران به جز روسیه، جملگی جزو تیم‌های سطح پایین فوتبال آفریقا و آسیا بوده‌اند و طبیعی بود که مقابل آن‌ها هجومی کار کنیم و گل‌های فراوانی را به ثمر برسانیم. نکته نگران‌کننده این است که چرا نباید در تقابل با این تیم‌ها دروازه خود را بسته نگه داریم؟ آن هم در شرایطی که از مهره‌های جوان و جدید استفاده نشده و با بازیکنان باسابقه و قدیمی شاهد این اتفاق بوده‌ایم. آیا در فاصله حدود 6 ماه تا آغاز جام ملت‌ها، این مشکلات بزرگ در ساختار تدافعی نمی‌تواند در دیدار با رقبای درجه دو و یک آسیا برای ما دردسرهای جدی‌تری ایجاد کند؟ در مسابقاتی که سردار آزمون و مهدی طارمی نمی‌توانند با نبوغ خود ایران را به گل‌های زیاد برسانند و فاصله تیم‌ها نزدیک می‌شود.علی‌ای‌حال همچنان باید به تفکر جدید حاکم بر تیم ملی زمان داد و رقابت با ازبکستان در فینال تورنمنت کافا و روبرو شدن با ستاره‌هایی چون جلال‌الدین ماشاریپوف و الدور شومورودوف می‌تواند آزمونی نسبتا جدی برای مدافعان ایران باشد. جایی که احتمالا امیر قلعه‌نویی به بهترین ترکیب دفاعی خود میدان می‌دهد تا مانع از ثبت 6 بازی متوالی همراه با گل خورده برای تیم ملی ایران (چهار بازی در زمان خودش و یک دیدار هم در زمان حضور کارلوس کی‌روش) شود. 

کدخبر: 160912 تاریخ انتشار