قند و شکر موجود در نوشیدنی‌های شیرین، کلوچه‌ها، کیک‌ها و آب‌نبات‌ها، می‌تواند یکی از عوامل خطرزای ابتلا به سنگ کلیه باشد.

به گزارش منیبان، دویچه وله گزارش داد، محققان داده‌های ۲۸ هزار و ۳۰۰ زن و مرد بالغ را بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ تجزیه‌وتحلیل کردند. دریافتند شرکت‌کنندگانی که بیش از ۲۵ درصد از کل انرژی خود را از قندهای افزوده دریافت کرده بودند، ۸۸ درصد بیشتر از افرادی که کمتر از ۵ درصد از کالری روزانه خود را از قندهای اضافه شده دریافت می‌کردند، در معرض ابتلا به سنگ کلیه بودند.

به‌ گفته دانشمندان، قند اضافه‌شده می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی مانند فشار خون بالا، مقاومت به انسولین و چاقی شود که همگی باعث افزایش خطر تشکیل سنگ کلیه می‌شوند. شکر همچنین می‌تواند باعث افزایش وزن شود که با فشار خون بالا، مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک و دیابت مرتبط است. همه اینها از عوامل خطر سنگ کلیه محسوب می‌شوند. همچنین، این قندها از علل کاهش حجم ادرار و افزایش کلسیم ادرار هستند که هر دو به ایجاد سنگ کلیه کمک می‌کنند.

پیشنهاد ویژه

اما چطور میزان قند در رژیم غذایی خود را کاهش دهیم؟ کارشناسان می‌گویند برچسب‌های تغذیه‌ای را قبل از انتخاب مواد غذایی بررسی کنید و از نام‌های مختلف قندهای افزوده مانند ساکارز، شربت ذرت با فروکتوز بالا، دکستروز و مالتوز آگاه باشید. برای کاهش قرارگرفتن در معرض قندهای افزوده، روی غذاهای کامل به‌عنوان میان‌وعده تمرکز کنید. افزایش مصرف غذاهای طبیعی شیرین مانند میوه‌ها می‌تواند به کاهش مصرف کلی قند افزوده کمک کند. مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، آب میوه‌ها و چای‌های شیرین را کاهش دهید. اگر آبمیوه دوست دارید، سعی کنید آن را با آب رقیق کنید تا غلظت قندش کاهش یابد.

کدخبر: 170613 تاریخ انتشار