- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
خبر فوری، زمان اجرای طرح اینترنت ملی اعلام شد!
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تاکنون برای بومیسازی تجهیزات کشور ۳ هزار میلیارد تومان هزینه کردهایم و به دنبال راهاندازی شبکه پر سرعت در کل کشور هستیم.
به گزارش منیبان، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تاکنون برای بومیسازی تجهیزات کشور ۳ هزار میلیارد تومان هزینه کردهایم و به دنبال راهاندازی شبکه پر سرعت در کل کشور هستیم.
عیسی زارعپور عصر سهشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۲ در جلسه شورای اداری استان قزوین درخصوص شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: متأسفانه در جامعه ما اجرای شبکه ملی اطلاعات اینگونه در ذهنها جانمایی شده که پس از این طرح، اینترنت قطع میشود؛ در صورتی که ما با راهاندازی این شبکه قصد داریم در گستره جمهوری اسلامی خدمات اینترنتی پرسرعت، با کیفیت و امن به مردم ارائه کنیم، در کشورهای پیشرفته نیز ایجاد چنین شبکههای دنبال میشود.
وی تصریح کرد: در ابتدای دولت سیزدهم طرح شبکه اطلاعات ۲۳ درصد پیشرفت داشت که خوشبختانه هماکنون ۶۳ درصد پیشرفت دارد و این آمار به این معناست که در کمتر از ۲ سال توانستهایم یک و نیم برابر شاهد افزایش در این طرح باشیم تا عدم وابستگی سرویس داخلی به بینالمللی را رقم بزنیم.
وی افزود: تاکنون برای بومیسازی تجهیزات کشور ۳ هزار میلیارد تومان هزینه کردهایم و به دنبال راهاندازی شبکه پر سرعت در کل کشور هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: برای دسترسی و سهولت ارتباطات مردم به شبکه ملی اطلاعات ۷ اپراتور را بسیج کردهایم تا خدمات اینترنتی باکیفیتتری به مردم ارائه دهیم.
وی عنوان کرد: هماکنون در ۱۲۰۰ شهر اپراتور مشخص شده، با ۴۰۰ شهرداری قرارداد منعقد شده و در ۱۲۰ شهر کار تجهیز به فیبر نوری آغاز و در ۲۰ شهر از این طرح بهرهبرداری شده است، به طور کلی هم اکنون برای ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار امکان استفاده از بستر نوری فراهم شده است.
این مسئول تأکید کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسبوکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به اینترنت متصل شوند.
وی بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات باید پرسرعت، باکیفیت و دارای محتوای بومی جذاب و متنوع باشد که مقرر شده تا پایان سال جاری پیشرفت این شبکه به ۷۵ درصد برسد و بخش قابل توجهی از مردم ایران به فیبر نوری متصل شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در کشورهایی به وسعت جمهوری اسلامی اجرای طرح شبکه اطلاعات ۱۰ سال زمان نیاز دارد که ما قصد داریم این حجم از کار را تا پایان سال ۱۴۰۴ انجام دهیم و در این مسیر نیازمند همراهی شهرداریها هستیم.
اتصال ۵ هزار روستا به اینترنت پرسرعت در دولت سیزدهم
وی ادامه داد: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تا کنون قریب به ۵ هزار روستای با جمعیت بیش از ۲۰ خانوار به اینترنت پر سرعت متصل شدهاند و ۳ هزار روستا باقی مانده است که این روستاها نیز تا پایان سال به اینترنت پر سرعت متصل خواهند شد.
این مسئول تأکید کرد: در دنیای آینده تمام زندگی مردم بر مدار دیجیتال پیش خواهد رفت و در چنین شرایطی کشورهایی که دارایی دیجیتال نداشته باشند از صحنه جغرافیایی دیجیتال دنیا حذف خواهند شد.
وی گفت: امروز در همه کشورها مجهز بودن به یک شبکه بومی ارتباطات و اینترنت امر مهمی است، به طور مثال در کشور فرانسه در زمان اغتشاشات توئیتر برای مدتی قطع شد؛ پس از شهادت سردار سلیمانی در فضای پیام رسان خارجی که نام حاج قاسم را هشتگ میکردیم پست و پیامها حذف میشد که این موضوع نشان از اهمیت ارتباطات در نظام جهان است.
این مسئول بیان کرد: در تلاش هستیم که پلت فرم بومی با امکانات مناسبی فراهم کنیم تا مردم در مقابل پلت فرم خارجی پلت فرم ایرانی را انتخاب کنند؛ پیام رسان ایتا در ابتدا ۳ میلیون کاربر داشت که هم اکنون به ۲۵ میلیون کاربر افزایش یافته است و به صورت کلی ۴۰ میلیون کاربر در شبکه اجتماعی داخلی فعال هستند.
وی گفت: کره جنوبی با وجود اینکه تابع سیاستهای آمریکا است اما دسترسی به محتواهای هرزه نگاری را با هدف حفاظت از اخلاق و حریم خانواده مسدود کرده و تنها با تکمیل فرم سن و سؤالات دیگر اجازه را برای کاربران فراهم میکند و تمامی افراد اجازه ورود به این صفحات را ندارند درحالی که اینترنت کشور ما تا قبل از مرداد ۱۴۰۱ به واسطه خارجی بودن جستجوگرها دسترسی به این محتواها به راحتی وجود داشت که در دولت سیزدهم این دسترسی مسدود شد.
سامانه دولت هوشمند یکی از خدمات دولتی است
این مسئول بیان کرد: سامانه دولت هوشمند یکی دیگر از خدمات دولتی است که امکانات بسیار گستردهای دارد و تا کنون ۲۲ میلیون نفر وارد این سامانه شدهاند؛ بر اساس قانون بودجه در سال جاری تمام استعلامات بین دستگاهی باید برخط باشد و تاکنون بیش از ۹۸ درصد از دستگاهها به این سامانه متصل شدهاند.
وی گفت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون ۷ پرتاب علمی و تحقیقاتی از سوی ایران در مدار زمین صورت گرفته است و امروز به واسطه ماهوارههای ایرانی امکان عکسبرداری رنگی از تمام نقاط کره زمین فراهم شده و تصمیم داریم که به زودی در مدار ۶۰۰ کیلومتری از زمین نیز چندین پرتاب دیگر انجام دهیم.
در انتهای این مراسم قرارادی بین شهرداری قزوین و اپراتور شرکت شاتل در جهت تجهیز قزوین به فیبر نوری امضا شد.