طلاق به معنی پایان دادن به زندگی مشترک و جدایی زوجین از یکدیگر است که با تشریفات خاصی به درخواست مرد یا به درخواست زن یا به صورت توافقی واقع می‌شود.

 به گزارش منیبان، طلاق به معنی پایان دادن به زندگی مشترک و جدایی زوجین از یکدیگر است که با تشریفات خاصی به درخواست مرد یا به درخواست زن یا به صورت توافقی واقع می‌شود.

طلاق به درخواست زن

پیشنهاد ویژه

    شکایت از شوهر خسیس بعد از ۵۰ سال

این امر در کشور ما که طلاق به درخواست مرد بدون هیچ دلیل خاصی امکان دارد پذیرفته شده است. مرد برای طلاق دادن همسرش صرفا باید تمام حقوق مالی زن را به او بپردازد و نیاز به داشتن دلیل محکمه‌پسند برای جدایی و طلاق دادن زن ندارد. حتی مخالفت زن هم در طلاق از جانب مرد بی‌تاثیر است.

اما در طلاق به درخواست زن این‌گونه نیست که زن بدون داشتن دلیل محکمه‌پسند بتواند طلاق بگیرد. زن برای درخواست طلاق از دادگاه خانواده باید عسر و حرج خود را که مصادیق مختلفی دارد به دادگاه خانواده محل سکونت خودش یا محلی که شوهر در آنجا اقامت دارد اثبات کند.

یا اینکه حق طلاق یا همان وکالت در طلاق داشته باشد. دراین‌صورت می‌تواند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. همچنین دادخوست طلاق را تنظیم و ثبت کند تا از آنجا برای دادگاه خانواده ارسال شود.

دلایل زن برای درخواست طلاق

     اثبات یکی از شروط دوازدهگانه ضمن عقد ازدواج اگر مرد آن را امضا کرده باشد.

    اثبات عسر و حرج در زندگی با شوهر.

    نداشتن رابطه جنسی شوهر با زن برای مدت غیر متعارف.

    داشتن اعتیاد شوهر که مضر باشد و به اساس زندگی خانوادگی ضربه وارد کند.

    نپرداختن نفقه حداقل به مدت ۶ ماه.

    بیماری لاعلاج و سخت شوهر.

    بچه‌دار نشدن مرد.

    ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول.

    تهیه نکردن منزل برای مدت غیر متعارف.

    کتک زدن و توهین کردن به زن به‌طوری که ادامه زندگی برای او سخت و غیرممکن شود.

    محکومیت شوهر به زندان به مدت بالای ۵ سال یا ارتکاب به جرایمی که بر خلاف شان زن است.

    زن در دادگاه بتواند خیانت شوهر را ثابت کند.

شرایط طلاق زن بدون دلیل

 گفته شد اگر زن درخواست طلاق دهد و مرد راضی نباشد یعنی مرد رضایت به طلاق نداشته باشد. طلاق زن بدون داشتن دلیل از جمله اثبات یکی از شروط دوازدهگانه ضمن عقد که مرد امضا کرده یا بدون اثبات عسر و حرج امکان‌پذیر نیست.

مگر اینکه زن حق طلاق داشته باشد یا کراهت شدید نسبت به مرد داشته باشد و حاضر باشد برای گرفتن طلاق و جدایی کل مهریه‌اش را به شوهر ببخشد. به حدی این کراهت زن نسبت به مرد باید زیاد باشد که به هیچ عنوان حاضر به نزدیکی و زندگی با شوهر نباشد.

 البته تصمیم در این مورد به نظر قاضی رسیدگی کننده به پرونده طلاق بستگی دارد و به این معنا نیست که با هر اظهار کراهت و بخشیدن مهریه زن به راحتی بتواند از شوهرش طلاق بگیرد.

کدخبر: 174953 تاریخ انتشار