- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
مدیرعامل موسسه خیریه نرجس شیراز برکنار شد!
مدیرعامل موسسه خیریه نرجس شیراز با داشتن انواع تخلفها در کارنامه خود بالاخره با رأی دادگاه برکنار و ورود همسر، فرزند و معاون مالی وی که در ارتکاب تخلفها با وی همکاری داشتند به موسسه ممنوع شد.
به گزارش منیبان به نقل از برترین ها، مدیرعامل موسسه خیریه نرجس شیراز با داشتن انواع تخلفها در کارنامه خود بالاخره با رأی دادگاه برکنار و ورود همسر، فرزند و معاون مالی وی که در ارتکاب تخلفها با وی همکاری داشتند به موسسه ممنوع شد.
مدیر موسسه خیریه نرجس شیراز که از ادامه تخلف و سوءاستفادههای خود در این مرکز ابایی نداشت و همواره از نگاه همراه با عفو سازمان بهزیستی برخوردار بود بالأخره با رأی دادگاه برای همیشه از مدیریت این مرکز برکنار شد و همسر، پسران و همچنین معاون مالی او در موسسه از ورود به موسسه منع شدند.
ماجرا از این قرار است که اعضای هیأت مدیره این موسسه که اعضای یک خانواده و تعدادی از مدیران آنها در موسسه هستند در سالهای گذشته ظاهرا به نگهداری از معلولان در این مرکز اشتغال داشتند اما در پشت پرده این تشکیلات، دُکان دیگری ساخته و برای خود کسبوکار غیرقانونی راه انداخته بودند.
این افراد با سوءاستفاده از ظرفیت و امتیازات مرکز و به نام تأمین هزینه برای نگهداری از معلولان ساکن در آن به جمعآوری پول از خیرین و مردم اقدام کرده و با سوءاستفاده از کمکهای مردمی توانسته بودند میلیاردها تومان پول به جیب بزنند.
بررسیهای دادگاه نشان میدهد آنها نه تنها درآمدهای موسسه را صرف نگهداری درست از معلولان نمیکردند بلکه معلولان بارها در این موسسه مورد آزار قرار گرفتهاند و مدیران موسسه هدایا و کمکهای مردم به موسسه را به استفاده شخصی درمیآوردند.
معلولآزاری، تحصیل مال از طریق نامشروع، سوءاستفاده از دفترچه بیمه مددجویان برای کسب درآمد، سوءاستفاده از اموال و املاک متعلق به موسسه و انتقال آن به نام خود و فروش غیرقانونی بخشی از اتهامات اداره کنندگان این موسسه به شمار میآید.
چشم بسته بهزیستی بر تخلفات خانواده کلاهبردار
با وجود اینکه تخلفات این موسسهی خانوادگی بارها توسط خانوادهها و مطلعین گزارش شده و صحت آن به اثبات رسیده بود اما سازمان بهزیستی در این سالها اقدامی مبنی بر تعطیلی موقت و بررسی حقوقی فعالیتهای مرکز به عمل نیاورده است.
در تمام سالهایی که مسئولان این مرکز در پوشش فعالیت و خدمتدهی به معلولان به تخلف و گشایش مسیرهای غیرقانونی برای ثروتاندوزی اشتغال داشتند، بهزیستی به جز چند اخطار اقدام دیگری در برخورد با مدیران این مرکز نداشته که این مدل برخورد با مرکز مذکور شائبهبرانگیز و در جای خود نیازمند بررسی است.
نکته مهم در خصوص خیریه معروف و رئیس بانفوذ آن این است که این عدم برخورد با مرکز نرجس هم در دوران مدیران سابق و هم مدیران کنونی بهزیستی جریان داشت و اینگونه شد که این مرکز توانست تا امسال به فعالیتهای نادرست خود ادامه دهد.
البته رئیس این خیریه و مرکز نگهداری معلولان که در شیراز به حمایت از سوی برخی از مسئولان صاحبنفوذ معروف است پیشتر به اتهام ایراد صدمات بدنی به معلولان (کودکآزاری) و تحصیل مال از طریق نامشروع، سوءاستفاده و تقلب از امتیازات و ... بازداشت شده بود که با ارائه وثیقههای سنگین توانست آزاد شود.
همین قرار بازداشت هم در نتیجه شکایت شاکی خصوصی صورت گرفت و نظارت و بازرسی بهزیستی در طی این سالها بهعنوان امانتدار دولت و وکیل مدافع معلولان دخالتی در این مسأله نداشت و چرایی ارائه وثیقههای به آن سنگینی هرگز مورد توجه قرار نگرفت.
ادامه این روند موجب شد تا شائبه حمایت این موسسه توسط افراد بانفوذ و شراکت احتمالی برخی مدیران استان در پولسازی و سودهای کلانی که در پشت پرده موسسه جریان داشت نزد افکار عمومی قوت بگیرد.
مماشات بهزیستی صدای امام جمعه را درآورد
مماشات با مرکز مذکور و نادیده گرفتن وقایع تلخ آن تا جایی پیش رفت که صدای امام جمعه موقت شیراز را هم درآورد و به انتقاد تند او از مدیریت بهزیستی استان فارس آن هم در خطبههای نماز جمعه منجر شد.
خبرگزاری تسنیم از شیراز در شهریور ماه امسال در اینباره نوشت؛ امام جمعه موقت شیراز با بیان اینکه آسایشگاه معلولان و سالمندان وضعیت خوبی ندارد، از نمایندگان استان، رئیس سازمان بهزیستی کشور و استاندار فارس خواست تا موضوع را پیگیری و از وضعیت آسایشگاهها و خانه سالمندان فارس بازدید میدانی داشته باشند.
رضوی اردکانی در سخنان خود تأکید کرد: بهزیستی استان رهاست فکری به حالش کنید، این سازمان شکل گرفته تا دست معلولین جامعه را بگیرد اما پارتیبازی و کاغذبازی موجب شده تا یک معلول ماهها برود و بیاید و نهایتا به او بگویند مشمول دریافت خدمات نمیشود.
وی افزود: به فردی که اتهامات مالی و غیرمالی در پروندهاش بوده و از مجموعه بهزیستی اخراج میشود مجوز تأسیس خانه سالمندان میدهند و از ۶ تا ۴۰ میلیون هزینه میگیرند اما آنها نه تنها به این عزیزان رسیدگی نمیکنند بلکه به بدترین نوع برخورد میکنند!
امام جمعه موقت شیراز همچنین در خطبههای خود گفت: در خانه سالمندان از فحاشی گرفته تا بیاحترامیهای دیگر آنقدر بد برخورد میکنند که سالمندان دیگر متوجه خودکشی ناموفق یکی از سالمندان میشوند نه پرستاران. لذا از سه مجموعه نمایندگان مجلس، سازمان بازرسی و استاندار میخواهم دخالت کنند و به داد معلولین برسند.
فرافکنی بهزیستی فارس
پس از آنکه امام جمعه موقت شیراز صراحتا از تخلفات در حال وقوع در این مرکز پرده برداشت و از مماشات با این مرکز انتقاد کرد، بهزیستی استان فارس بهجای عذرخواهی و بررسی دقیق ماجرا، از طریق تلویزیون و رسانههای این استان به ارائه گزارش عملکرد خود پرداخت و تلویحا کلیه انتقادات امام جمعه را ناوارد اعلام کرد.
بهزیستی فارس در واکنش به انتقادات امام جمعه طی اطلاعیهای، پرداخت مستمری به ۳۰ هزار مددجوی استان، توزیع وسایل توانبخشی (که در بهترین حال هرچند سال یکبار اتفاق میافتد) و پرداخت موردی کمک هزینه درمان و اعضای مصنوعی به معلولان استان که ارتباطی به انتقاد امام جمعه نداشت را بهعنوان پاسخ به انتقاد وی منتشر کرد.
همچنین بهزیستی فارس موارد دیگری مانند کسب رتبههای برتر بهزیستی فارس در دفاتر اشتغال، اجتماعی، پیشگیری از معلولیت، روابطعمومی، شبه خانواده، زنان سرپرست خانوار، قرار گرفتن در بین ۱۰ استان برتر کشور در زمینه فرزندخواندگی و مواردی از این دست را بهعنوان بخش دیگری از پاسخ انتقادات امام جمعه فاکتور کرد درحالیکه هیچکدام از این عناوین ارتباطی به موارد مورد اشاره امام جمعه و آنچه در دل مراکز از جمله مرکز نرجس میگذشت، نداشت.
بهزیستی فارس با وجود اشاره مستقیم امام جمعه به نوع تخلف، کمکاری پرستاران و ارائه کمترین و بدترین کیفیت نان در مراکز که توسط شخص امام جمعه موقت مشاهده شده بود باز در جوابیهاش، خود را به ندانستن زد و از امام جمعه خواست تا موارد را برای پیگیری با مصداق بگوید.
بررسی کلکسیون تخلفات توسط دادگستری
اما با گسترش دامنه تخلفها، ارائه گزارشهای مستند و ورود دادگستری استان فارس به موضوع، پرونده قطور مرکز نرجس مورد بررسی کارشناسانه قرار گرفت.
پرونده تخلفات متعدد مدیر این موسسه توسط دادگاه مورد بررسی قرار گرفت و صحت کلیه اتهامات وارده اثبات شد.
به نام پرسنل به کام مدیر
در گزارش مالی که توسط یکی از اعضای کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس از بررسی تمام حسابهای موسسه نرجس تهیه و به بازپرس پرونده تحویل داده شده، مشخص شد این موسسه بانکهای مهر و رسالت را به پرداخت وام به پرسنل خود مجاب کرده اما کلیه وامهای پرداخت شده به حساب پرسنل را جمعا به حساب رئیس موسسه انتقال داده است.
رأی نهایی دادگاه
طبق رأی دادگاه مدیرعامل موسسه، همسر، پسران و معاون او در بازداشت موقت به سر برده، هرگونه ورود مدیرعامل و مسئولان موسسه نرجس به این موسسه ممنوع و همچنین قرار نظارت قضایی برایشان منظور شده است.
بااینحال به گفته خانواده معلولان و چند نفر از خیرین موسسه که پیگیر تخلفات صورت گرفته در مرکز هستند، حامیان پشت پرده این خانواده متخلف با تحت فشار گذاشتن بازپرس پرونده به دنبال راهی برای خروج مدیر متخلف موسسه از بازداشت میگردند.
به گفته لطفی یکی از خیرین مرکز که بهطور کامل در جریان سوءاستفاده خانوادگی در موسسه قرار دارد، وکلای بازداشت شدگان با توسل به این مطلب که 《موکلان ما موفق به جلب هزار میلیارد تومان پول و کمکهای مردمی برای مرکز شدهاند بنابراین مانعی ندارد اگر نیمی از آن را به استفاده خود درآورند》به رأی دادگاه اعتراض کردهاند.
حالا باید دید متولیان اجرای قانون و عدالت در نهایت با کسانیکه علاوه بر ارتکاب به تخلفات مذکور، از احساسات و عواطف عموم مردم سوءاستفاده کرده و زمینه نگرش همراه با سوءظن به سایر مراکز در سراسر کشور را فراهم آوردهاند چه مجازاتی در نظر خواهد گرفت.