- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
نماینده ادوار مجلس:
قوانین با ایرادات نگارشی در تاریخ مجلس میمانند و یک آبروریزی است
نماینده ادوار مجلس گفت: قانون باید اینقدر دقیق باشد که هیچکس حق تفسیر به نفع خود را نداشته باشد قوانینی که الان مینویسند نه جامع است نه مانع.
عزت الله یوسفیان ملا، نماینده ادوار مجلس، درباره ایرادات نگارشی شورای نگهبان به طرح های مجلس در لایحه عفاف و حجاب گفت: گاهی اوقات در مرحله تایپ کردن اشتباهات کوچکی پیش می آید اما این حجم از اشتباهات غیرعادی است. شاید چند کلمه در حد 4 کلمه اشتباه پیش بیاید اما این ها اشتباهات زیادی دارند. در مجلس، بخشی برای بررسی محتوا وجود ندارد و منشی ها اگر متوجه شوند در همان لحظه ایراد را برطرف می کنند. اگر آن لحظه بررسی درست نشود به دست 290 نفر می رسد اما باید در مرحله قرائت در کمیسیون ایرادات برطرف شود.
او در ادامه درباره بی توجهی نمایندگان به مشکلات املایی و محتوایی قوانین بیان کرد: نمایندگان باید ایراد را بگویند. نمایندگان زمان کوتاهی دارند و عمدتا توجهی به این مسائل ندارند لذا کمتر به این مسائل محتوایی توجه می کنند. تفاوت ص و س کمتر مورد توجه است و وقت نماینده از بین می رود. بهتر است منشی ها این موضوعات را بررسی کنند. بعضی اوقات جمله بندی هم ممکن است ایراد داشته باشد تا درست در بیاید. این قوانین در تاریخ مجلس میمانند و یک آبروریزی است اگر حجم زیادی ایراد املایی وجود داشته باشد.
او افزود: من خاطرم نیست در مجلس چنین مشکلی داشته باشیم و کمیسیون ها ایرادات را برطرف می کردند. گاهی اوقات رئیس مجلس هم ممکن است ایرادی به جمله بندی بگیرد اما بررسی املایی وجود ندارد.
یوسفیان ملا درباره اصول قانون نویسی گفت: قانون یک تعریف دارد و باید دو مولفه داشته باشد. اول جامع باشد و سپس مانع باشد. قانون جامع یعنی بتواند همه جامعه را در بربگیرد و کسی نگوید این قانون شامل ما نمی شود. اگر قانون جامع باشد همه متوجه می شوند که این قانون به همه جمعیت تعلق دارد و هیچکس نمی تواند خود را مستثنی بداند. مانع بودن قانون هم یعنی اینکه مانع تفسیر به رای افراد باشد. قانون باید اینقدر دقیق باشد که هیچکس حق تفسیر به نفع خود را نداشته باشد قوانینی که الان مینویسند نه جامع است نه مانع!