- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
زور آمریکا به این سلاح نمیرسد + ببینید
زیردریایی کلاس II روسیه یک غول تیتانیومی بود که نتیجه رقابت تجهیزاتی ایالات متحده آمریکا و شوروی برای برتری نظامی در طول جنگ سرد بود.
به گزارش منیبان، نتیجه این رقابت نظامی مجموعهای خیره کننده از فناوریهای جدید بود؛ هیچ چیز مانند سرمایهگذاری برای جنگ، منجر به توسعه تجهیزات نظامی نمیشود؛ فناوری جدیدی را که ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد توسعه دادند را در نظر بگیرید.
نتیجه رقابت زیردریاییهای جنگ سرد شامل توسعه زیردریاییهای معروف مانند «Akula-class»، «Los Angeles-class» و «Seawolf-class» بود و این رقابت منجر به برخی از پیشرفتهای کمتر شناختهشده اما همچنان مهم در فناوری شد؛ از جمله استفاده شوروی از بدنههای تیتانیوم در کلاس آلفا و کلاس سیرا، که برجستهترین آنها احتمالاً «Sierra II» بود. این زیردریایی تهاجمی اتمی یک نسخه بهبود یافته از «سیرا I» بود.
«Sierra II» که توسط شوروی به عنوان «Project 945A Kondor» شناخته میشد، نسخه بهبودیافته «Sierra I» بود.
«Sierra II» تا دهه 1990 که جنگ سرد به پایان رسید به بهرهبرداری نرسید، اما نتیجه کارهای انجام شده در جنگ سرد و طرز فکر جنگ سرد بود. «Sierra II» برای جستجو و نابودی زیردریاییهای هستهای ایالات متحده ساخته شد. بر این اساس، «Sierra II» توانست به سرعت و عمق غواصی دست یابد که برتر از سایر زیردریاییهای آمریکایی همان دوره زمانی بود.
دستیابی «Sierra II» به چنین سرعت و عمق غواصی تا حد زیادی به بدنه تیتانیومی آن مربوط است. آلیاژ تیتانیوم معمولاً قویتر از فولاد است، اما وزن آن نصف فولاد است. سه تا پنج برابر گرانتر از فولاد است. همچنین تیتانیوم میتواند فشار بیشتری را در طول غواصیهای عمیقتر تحمل کند. غواصی سریعتر و عمیقتر، با استقامت بیشتر و سلاحهای بیشتر و بهتر همراه شد.
تنها دو زیردریایی «Sierra II» تاکنون ساخته شدهاست. اولین آن در اواخر سال 1990 راهاندازی شد و هنوز در ناوگان روسیه فعال است. دومی در اواخر سال 1993 راهاندازی شد و در سال 2015 تعمیرات اساسی را تجربه کرد و همچنان در ناوگان روسیه فعال است. بنابراین، هر دو «Sierra II» به مدت سی سال با موفقیت خدمت کردند. اما دلیل خوبی وجود دارد که چرا تنها دو «Serra II» ساخته شدهاست.
بدنه کاملا تیتانیومی این زیردریایی کار و هزینه زیادی داشت. در حالی که همانطور که گفته شد، تیتانیوم مزیتهای بیشماری دارد اما کار با این ماده بسیار دشوار است.
مدلسازی تیتانیوم برای ساخت بدنه کار سادهای نیست. جوشکاری آن بسیار دشوار است و کوچکترین اشتباه در مرحله جوشکاری میتواند تیتانیوم را شکننده و کم استحکام کند و این یکی از دلایل اصلی است که چرا، علیرغم درگیر شدن در رقابت توسعه اجباری در طول جنگ سرد، ایالات متحده تصمیم گرفت راه اتحاد جماهیر شوروی را در مسیر توسعه زیردریایی با بدنه تیتانیوم دنبال نکند.
منبع: خبرآنلاین