شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سال آینده به بعد حداکثر ۲۴ سال است.

به گزارش منیبان به نقل از ایسنا، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سال آینده به بعد حداکثر ۲۴ سال است بنابراین دیگر بالای ۲۴ ساله‌ها نمی‌توانند وارد دانشگاه فرهنگیان شده و درس «معلمی» بخوانند.

طی ۱۰ سال گذشته سن جذب دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان به فراخور سال‌های مختلف متفاوت بوده است، اما به طور کلی باید گفت در سال‌های اخیر شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان بین ۲۲ و ۲۴ سال در رفت و برگشت بوده است؛ به طوری که در کنکور سال گذشته، سال جاری  و حتی کنکور اختصاصی تربیت معلم ۱۴۰۳ یا همان کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان که سال آینده برای نخستین بار به صورت مجزا از کنکور سراسری برگزار می شود، حداکثر سن ورود به دو دانشگاه یاد شده ۲۴ سال تمام اعلام شد

پیشنهاد ویژه

ایجاد این محدودیت سنی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی همواره مورد نقد متقاضیان بالای ۲۴ سال ورود به این دو دانشگاه بوده است، موضوعی که وزارت آموزش و پرورش دلیل آن را ملاحظاتی عنوان می‌کند که باید برای تربیت یک معلم کارآمد در نظر گرفت. درواقع وزارت آموزش و پرورش معتقد است «تربیت» فرد برای معلمی فرآیندی است که نمی توان آن را از سنی به بعد که شخصیت فرد شکل گرفته به درستی اجرا کرد از این رو باید برای ورود به دانشگاه فرهنکیان و تربیت دبیر شهید رجایی یک محدودیت سنی در نظر گرفت.

در این میان اما از آنجا که دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از بدو ورود به دانشگاه، استخدام شده و سنوات برای آنها حساب می‌شود، تابستان امسال هیات عمومی دیوان عدالت اداری با شکایت فردی از وزارت آموزش و پرورش با موضوع «شرط سنی استخدام رسمی آزمایشی وزارت آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱»، این شرط سنی را ابطال کرد

هیات عمومی دیوان عدالت اداری با استناد به ماده ۴۲ و ۴۳  قانون مدیریت خدمات کشوری،«تعیین محدوده سنی برای دانشجویان ورودی دانشگاه فرهنگیان که از آغاز تحصیل خود استخدام می‌شوند و رعایت مقررات عمومی استخدام از جمله حداکثر سن استخدام در خصوص آنها الزامی است» را خلاف قانون دانسته و شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان را ابطال کرد و قانونا دانشگاه فرهنگیان باید سقف سنی ورود دانشجو به این دانشگاه را از ۲۴ سال به ۴۰ سال تغییر می‌داد اما از آنجایی که این رای پس از برگزاری کنکور ۱۴۰۲ صادر شده بود و عملا سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش با کمبود زمان و فرصت مواجه بودند، امکان اصلاح روندها برای کنکوری‌های ۱۴۰۲ وجود نداشت و کنکوری‌های امسال با همان شرط سنی ۲۴ سال وارد دانشگاه فرهنگیان شدند.

از این رو امسال ۱۳۰ نفر از داوطلبان کنکور ۱۴۰۲ درحالی در دانشگاه فرهنگیان قبول شدند که به دلیل اختلاف یک تا سه ماهه با سن تعیین شده ۲۴ سال، نتوانستند در مصاحبه این دانشگاه فرهنگیان برای ورود به آن شرکت کنند. از این رو وزیر آموزش و پرورش در راستای تمکین از رای دیوان عدالت اداری به دانشگاه فرهنگیان برای انجام مصاحبه با این ۱۳۰ نفر نامه زد. اخیرا مصاحبه این ۱۳۰ نفر نیز انجام شد و قرار بر این است که نتایج از طریق سازمان سنجش اعلام شود.

با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، سن ورود به دانشگاه فرهنگیان به صورت قطعی تعیین تکلیف شد

در ماده ۱۶ این نظام نامه به صراحت قید شده است که حداکثر سن مجاز برای ثبت‌نام در آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان، ۲۴ سال تمام است که مبنای آن اول مهرماه هرسال تحصیلی در نظر گرفته می‌شود و این شرط برای متقاضیان ورود به دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و پس از آن اعمال می‌شود. بنابراین باید گفت پرونده مناقشه بر سر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان از این پس بسته می شود و بالای ۲۴ ساله‌ها دیگر نمی توانند در دانشگاه فرهنگیان درس «معلمی» بخوانند.

کدخبر: 200442 تاریخ انتشار