چهارشنبه سوری یکی از جشن‌های سنتی و با اصالت ایرانیان است که در آخرین سه‌شنبه هر سال و قبل از نوروز برگزار می‌شود.

به گزارش منیبان به نقل از فرارو، یکی از جشن‌های سنتی و اصیل ایرانیان که در غروب آخرین سه‌شنبه سال و پیش از فرارسیدن نوروز برگزار می‌شود چهارشنبه سوری نام دارد، که دارای آداب و رسوم مخصوص به خود است.

چهارشنبه سوری یکی از جشن‌های سنتی و با اصالت ایرانیان است که در آخرین سه‌شنبه هر سال و قبل از نوروز برگزار می‌شود. عنصر اصلی این جشن آتش است. چهارشنبه سوری یا جشن سوری که در زبان عامیانه به آن چارشنبه سوری می‌گویند، نخستین جشن از مجموعه جشن‌ها و مناسبت‌های نوروزی است که با آداب و رسوم خود به صورت دسته جمعی در اقصی نقاط کشور برگزار می‌شود.

پیشنهاد ویژه

تاریخ دقیق چهارشنبه سوری در تقویم شمسی سال ۱۴۰۲ برابر با روز سه شنبه ۲۲ اسفند است. تاریخ دقیق چهارشنبه سوری در تقویم میلادی هم زمان با روز سه شنبه ۱۲ مارس سال ۲۰۲۴ است.

تاریخ دقیق چهارشنبه سوری در تقویم قمری مصادف با روز سه شنبه ۱ رمضان سال ۱۴۴۵ است.

چهارشنبه سوری از نظر لغوی

چهارشنبه نام یکی از روز‌های هفته است.

واژه «سور» دارای دو معناست یکی با معنایِ جشن، شادمانی، نشاط و عیش و دیگری با معنایِ سرخ، چون در این جشن آتشِ سرخ افروخته می‌شود.

اسم جدید شب یلدا و چهارشنبه سوری

بر اساس تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی "شب یلدا" و "چهارشنبه‌سوری" تغییر نام یافتند و در تقویم با نام جدید ثبت می‌شوند. بر اساس تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال ۱۴۰۳ دو آئین ایرانی شب یلدا در آخرین شب آذرماه، به عنوان «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» و سه‌شنبه آخر سال که زمان برگزاری آئین باستانی چهارشنبه‌سوری است به عنوان «روز تکریم همسایگان» در تقویم رسمی کشور ثبت می‌شود.

چهارشنبه سوری چیست؟

یکی از جشن‌های بهاری که برای استقبال از نوروز در آخرین غروب سه شنبه سال برگزار می‌شود چهارشنبه سوری نام دارد. مردم در این جشن آتش روشن می‌کنند و دور آتش حلقه زده و با ایجاد تپه‌های آتش از روی آن‌ها می‌پرند و شعر می‌خوانند. چهارشنبه سوری نیز مانند سایر جشن‌های باستانی در هر شهر و منطقه‌ای آداب و رسوم خاص خود را دارد. رسوم مختلفی از آتش‌افروزی و آتش‌بازی تا خوردن آجیل مشکل‌گشا، دورهمی‌های خانوادگی، قاشق‌زنی و… برگزار می‌شود.

کدخبر: 204351 تاریخ انتشار