- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
مذاکره ایران و آمریکا پیش از انتخابات از نگاه فلاحت پیشه
فلاحت پیشه در رابطه با علت مذاکره با آمریکا در شرایط انتخاباتی این کشور اظهار داشت: من معتقدم تنها چیزی که میتواند یک مذاکره را ۸ ماه قبل از انتخابات آمریکا توجیه کند این است که ایران یک ساز و کار با دولت بایدن شکل داده باشد تا مانع بازگشت سیاست فشار حداکثری علیه ایران شود.
به گزارش منیبان به نقل از خبرآنلاین،حشمت الله فلاحت پیشه، استاد دانشگاه و رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس دهم، درباره مذاکرات اخیر با آمریکا در عمان درباره مسائل هستهای و دریای سرخ به گفت: من معتقدم این گفتگوها برای رفع دغدغههای بایدن است. بعید به نظر میرسد که امتیازی در این گفتگوها برای ایران حاصل شود. به هر حال عملاً دولت بایدن دستورالعملی برای پایان دادن به تنش و اختلافات با ایران ندارد. دغدغههایی در دریای سرخ و منطقه برای بایدن وجود دارد، در مسائلی مانند شایعه فروش موشکهای بالستیک به روسیه و... که تماماً دغدغههای انتخاباتی بایدن است؛ لذا قبل از انتخابات، بایدن سعی میکند نقاط ضعف سیاست خارجی را از بین ببرد و میز مسقط را به صورت نیم بند شکل دهد.
وی در گفتگو با انتخاب ادامه داد: من بعید میدانم که امتیازی نصیب ایران شود.
وی در رابطه با احتمال بهبود شرایط ایران در پی این گفتگوها بیان کرد: ایران به صورت میانگین از زمانی که جنگ اوکراین شروع شد، روزانه ۱.۳ میلیون بشکه نفت فروخته و تغییری در آن صورت نگرفته است. در شرایط کنونی آمریکاییها دستورکاری برای پایان دادن به تحریمهای ایران و احیا برجام ندارند. فقط دغدغههای بایدن در این بین وجود دارد.
وی درباره تأثیر انتخابات آمریکا در این گفتگوها اشاره کرد: الان سه موضوع در انتخابات آمریکا مطرح است. اول مهاجرینی که به آمریکا وارد میشوند که نقطه ضعف بایدن است. موضوع اقتصاد که بایدن کارنامه قابل رقابتی دارد، اما نقطه ضعف اصلی او، مسائل سیاست خارجی است که میتواند بایدن را به دردسر بیندازد؛ بنابراین بایدن سعی میکند از تمامی امکانات برای حل آن استفاده کند. باید یک نظام تحلیلی ارزیابی شکل داد که در قالب آن اگر به جنگ غزه پایان داده شود و از گسترش آن به لبنان جلوگیری کرد، یک دستاورد است.
او در رابطه با علت مذاکره با آمریکا در شرایط انتخاباتی این کشور اظهار داشت: من معتقدم تنها چیزی که میتواند یک مذاکره را ۸ ماه قبل از انتخابات آمریکا توجیه کند این است که ایران یک ساز و کار با دولت بایدن شکل داده باشد تا مانع بازگشت سیاست فشار حداکثری علیه ایران شود. تنها دستورکاری که میتواند مذاکره را در شرایط فعلی توجیه کند تنها همین مسأله است. اگر ترامپ روی کار بیاید به فشار حداکثری رو میآورد و بایدن هم اگر بتواند مسأله انرژی را حل کند، فشار بیشتری به ایران میآورد. بایدن به شدت به این مذاکرات نیاز دارد و نباید تهران در این گفتگوها، خواستههای کوچک طرح کند.
فلاحت پیشه درباره سیاست خارجی دولت رئیسی در مقابل آمریکا گفت: به نظر من دولت رئیسی در زمینه تنش زدایی با آمریکا با شکست مواجه شده است. رئیسی فرصت احیا برجام را از دست داد. زمانیکه میز مسقط هم شکل گرفت، چون ساز و کار مشخص و اعتقاد به تنش زدایی وجود نداشت، این میز هم به نتیجه نرسید. میزی که الان شکل گرفته در خزان مسقط شکل گرفته است. این دولت به شدت تحت تأثیر مافیای تحریم و تنش است؛ مافیایی که سودش در تداوم تنش با آمریکاست.