جانشین فرمانده ستاد عملیات مشترک و رئیس کمیته عالی امنیت انتخابات عراق اعلام کرد که نیروهای نظامی و امنیتی برای تامین امنیت انتخابات سراسری مجلس این کشور به حال آماده باش درآمده اند.

به گزارش منیبان، انتخابات زودهنگام و پیش از موعد عراق طبق برنامه ریزی ها، ۱۰ اکتبر جاری (۱۸ مهر ۱۴۰۰) در این کشور برگزار خواهد شد.

«عبدالامیر الشمری»، رئیس کمیته عالی امنیت انتخابات عراق در نشست مطبوعاتی خبر داد که ۲۵۰ هزار نیروی امنیتی و نظامی امنیت انتخابات پیش روی این کشور را بر عهده دارند.

پیشنهاد ویژه

وی افزود که نیروهای امنیتی و نظامی برای تامین امنیت و اطمینان از حفاظت از شعب اخذ رای در سراسر کشور به حالت آماده باش درآمده اند.

الشمری ادامه داد که در همین چارچوب ۲۵۰ هزار نیروی عملیاتی نظامی و امنیتی در استان های ۱۸ گانه عراق تامین امنیت انتخابات دهم اکتبر را برعهده دارند.

جانشین فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق بیان کرد که در اجرای این طرح امنیتی نیروهای یاد شده امنیت، حفاظت و پایش ۸۲۷۳ شعبه رای در سراسر کشور تامین می کنند.

این مقام بلندپایه نظامی عراق یادآور شد که صندوق های رأی در پنجم اکتبر (۱۳ مهر ) وارد مراکز رای گیری می شود و همه مقدمات و ابزارهای امنیتی در این زمینه تامین شده است.

رقابت های انتخاباتی مجلس میان گروه های سیاسی عراق از مدت ها پیش شدت گرفته است و پیش بینی می شود هر چه انتخابات به موعد برگزاری نزدیک تر شود، مشارکت عراقی ها و رقابت گروه های سیاسی شتاب بیشتری خواهد گرفت.

رقابت ها در روزها و هفته های گذشته آن قدر شدید و داغ بوده که به آتش زدن تابلوهای انتخاباتی برخی نامزدها و گروه های سیاسی انجامیده است.

همزمان با این پدیده ها که به اعتقاد ناظران، خبر از احتمال تشدید خشونت ها در آستانه انتخابات پارلمانی عراق می دهد، گزارش ها حاکی است که احتمالا انتخابات آینده این کشور با پاره ای شگفتی ها و نتایج غیرمنتظره همراه باشد و برخی گروه های جدید را در صحنه سیاسی این کشور مطرح کند.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق پیشتر گفته بود که ۴۴ ائتلاف سیاسی و ۲۶۷ حزب به علاوه بیش از سه هزار و ۵۲۰ نامزد در انتخابات مجلس مشارکت می کنند که یک هزار و دو نامزد از ائتلاف های سیاسی و یک هزار و ۶۳۴ نامزد با معرفی از سوی احزاب و ۸۸۷ نامزد نیز به صورت مستقل نام نویسی کرده اند.

این کمیسیون، شمار نامزدهای زن شرکت کننده در انتخابات زودهنگام عراق را ۹۶۳ نفر اعلام کرده و افزوده است که سهمیه ثابت زنان در انتخابات آینده عراق نیز ۲۵ درصد در نظرگرفته شده است.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات، تعداد کل واجدان شرایط رای در کشور ۴۰ میلیون نفری عراق را بیش از ۲۵ میلیون نفر اعلام کرده است.

این انتخابات قرار است با نظارت ۱۳۰ ناظر بین المللی از کشورهای مختلف همراه باشد.

گروه های سیاسی گوناگون شیعه، کرد و سنی به عنوان مهمترین و عمده ترین بازیگران صحنه سیاسی این کشور متناسب با سهم خود از همان نخستین روزهای تعیین دهم اکتبر و حتی پیش از این تاریخ رایزنی های خود را برای کسب کرسی های بیشتر پارلمان آغاز کرده و همچنان به این رایزنی ها ادامه می دهند.

دولت عراق زیر فشار اعتراض های گسترده مردمی که از اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شد و به استعفای «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر پیشین منجر شد، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱ را به عنوان زمان برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام کرد.

کدخبر: 42037 تاریخ انتشار