- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
اختلافات بالا گرفت/ فرانسه رسما انگلیس را تهدید کرد
دولت فرانسه در اعتراض به تعلل انگلیس برای صدور مجوز صید به ماهیگیران فرانسوی، این کشور را به قطع صادرات برق تهدید کرد.
به گزارش منیبان؛ از منابع خبری انگلیس، «کلمنت بون» وزیر امور اروپایی فرانسه با اشاره به اینکه رایزنیها در این زمینه آغاز شده است هشدار داد که طی چند روز آینده در این رابطه تصمیمگیری میشود. وی بیان داشت: ما به همراه همتایان اروپاییمان تصمیم گرفتیم که در سطح اروپا یا در سطح ملی به انگلیس فشار وارد کنیم. فرانسه به گفته او حتی این آمادگی را هم دارد که تمام ابعاد توافق تجاری برگزیت را به دلیل «عدم پایبندی لندن به تعهداتش» در زمینه حق ماهیگیری زیر سئوال ببرد.
در همین پیوند «اولیویر لپرتره» رئیس کمیته ماهیگیری شمال فرانسه هشدار داد که اگر اختلافات دو طرف از طریق مذاکره حل و فصل نشود، مانع تبادل کالا بین اروپا و انگلیس میشود. وی افزود: «تازمانی که بوریس جانسون عقب نشینی نکند، مردم انگلیس از خوردن چیزهای خوب در کریسمس محروم میشوند.»
وزیر امور اروپایی فرانسه معتقد است که بحران اخیر کمبود سوخت در انگلیس نتیجه مستقیم خروج این کشور از اتحادیه اروپاست. بون با اشاره اینکه انگلیس در حوزه انرژی به صادرات اروپا وابسته است تصریح کرد که انگلیس باید در رفتارش احتیاط به خرج دهد و تصور نکند که اقداماتش بی پاسخ میماند.
دور اخیر تنشها بین دو کشور پس از آن بالا گرفت که انگلیس در بررسی آخرین دور درخواستها برای صدور مجوز صید به ماهیگیران فرانسوی در آبهای ساحلی این کشور فقط ۱۲ مجوز صادر کرده است. این درحالیست که فرانسه ۴۷ درخواست برای صدور مجوز از سوی انگلیس ثبت کرده بود.
آنیک ژیراردن معاون امور دریایی وزیر حمل و نقل فرانسه هشدار داده که حق ماهیگیری این کشور نباید به دلیل اختلاف نظرهای سیاسی میان دو کشور گروگان گرفته شود. انگلیس وعده داده که درخواست فرانسه را مورد تجدید نظر قرار میدهد. اما ژیراردن تاکید دارد که دولت انگلیس مجوز قطعی برای صیادان فرانسوی صادر کند.
از بهمنماه گذشته که انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شد، نزاع میان لندن و پاریس بر سر حق ماهیگیری ادامه دارد. اردیبهشت ماه گذشته اختلافات دو طرف در آبهای اطراف جزیره جرسی که متعلق به انگلیس و نزدیک مرزهای فرانسه است بالا گرفت و به دنبال آن حدود یکصد کشتی فرانسوی اطراف این جزیره را محاصره کردند. انگلیس هم در مقابل دو کشتی جنگی به منطقه اعزام کرد تا سرانجام با دخالت سران دو کشور بحران در این منطقه فروکش کرد.
انگلیس کنترل دسترسی به آبهای خود را نشانهای از حاکمیت کشورش پس از برگزیت میداند.