- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت:
60 درصد مردم ایران از بیماری روانی خود اطلاع ندارند/ 25 درصد ایرانیها از اختلالات روانی رنج میبرند
علی اسدی گفت: در گروه سنی 14 تا 65 سال یعنی میان 50 میلیون نفر از جمعیت کشور، حدود 23 تا 25 درصد آنها دارای یک اختلال روانپزشکی هستند یا یک اختلال روانی را تجربه کردند درواقع تعداد این افراد بالغ بر 12 تا 15 میلیون نفر است.
به گزارش منیبان؛ علی اسدی، معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره تعداد افرادی که مبتلا به اختلالات روانی هستند، گفت: در گروه سنی 14 تا 65 سال یعنی میان 50 میلیون نفر از جمعیت کشور، حدود 23 تا 25 درصد آنها دارای یک اختلال روانپزشکی هستند یا یک اختلال روانی را تجربه کردند درواقع تعداد این افراد بالغ بر 12 تا 15 میلیون نفر است.
او حوادث، جنایات و اخبار تلخ اخیر را عاملی موثر در افزایش اختلالات روانی بیان کرد و افزود: اتفاقات تلخ و ناگواری که اخیرا در کشور رخ داد، میتواند اختلالات روانی را در مردم تشدید کند نه این صرفا باعث بیماری شود چراکه این حوادث در همه جای دنیا رخ میدهد و طبیعیست اما این اتفاقات میتوانند به عنوان یک آسیب روانشناختی تاثیرات منفی در جامعه بگذارند و ترس، وحشت، بی اعتمادی،کاهش همبستگی، احساس عدم امنیت در افراد جامعه و تغییر رابطه انسانها با یکدیگر و... ایجاد کنند و درنهایت باعث آسیبهای رفتاری شوند بنابراین اگر قتل و جنایتی در جامعه صورت بگیرد، به تنهایی باعث ایجاد اختلال روانپزشکی نمیشود اما اگر کسی زمینه یک اختلال روانپزشکی را داشته باشد، طبیعتا با شنیدن این اخبار و حوادث بیماری او تشدید میشود مانند یک بیمار قلبی که ممکن است بیماریاش با شنیدن اینگونه فجایع، بدتر شود.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بیان کرد: که حدود 60 درصد مردم دارای افسردگی، اضطراب، وسواس و یکی از اختلالات روانی هستند که اطلاعی ندارند و نمیدانند که بیماری دارند و باید خود را درمان کنند از طرفی حدود 40 درصد مردم میدانند به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند اما فکر میکنند خودش خود به خود خوب میشود به همین دلیل به روانشناس، مشاور و روانپزشک مراجعه نمیکنند و تصور دارند با استراحت کردن، گل گاوزبان خوردن و... میتوانند خودشان را درمان کنند درصورتی که افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلالات خلقی و... جزء بیماریهای روانپزشکی است که فرد در صورت ابتلا باید از طریق مراجعه به پزشک، مداخلات دارویی و غیردارویی خود را درمان کند.
اسدی با تاکید بر اینکه هنوز برخی مردم گمان میکنند مراجعه به روانشناس اَنگ اجتماعی محسوب میشود، گفت:متاسفانه هنوز که هنوز است مردم ما وقتی متوجه بیماری روانی خود میشوند، رفتن نزد روانشناس و روانپزشک را قبول ندارند و همچنان گمان میکنند اَنگ اجتماعی است و بدتر از آن افرادی هستند که گمان میکنند بیماریشان خود به خود درمان میشود و حتی بیمارانی داریم که وقتی متوجه میشوند نزد پزشک متخصص اعصاب و روان میروند و اطلاعی ندارند که این پزشک با روانپزشک و روانشناس متفاوت است به طورکلی تمام این موارد نشان دهنده سطح پایین سواد سلامت روان در جامعه است.