- آرشیو اخبار 1
- ورزشی 2
سوتی افتضاح و ناشیانه فدراسیون فوتبال!
یک اشتباه دیگر از مدیران سابق کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال پس از پرونده مارک ویلموتس، این بار لیگ برتر ایران را قربانی کمکاری خود کرده است.
به گزارش منیبان و به نقل از ورزش سه، ماجرا از این قرار است که در دسامبر ۲۰۱۹ ، AFC با کشورهای عضو نامهنگاری کرد و به آنها اعلام کرده مبنای سهمیهبندی مسابقات فصل ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رنکینگ کشورها در فصل ۲۰۱۹ خواهد بود که بعد از آن نامهنگاری دوباره در جولای ۲۰۲۰ کنفدراسیون فوتبال آسیا نامهای برای تمام کشورهای عضو ارسال میکند و بر اعلان اولیه خود مبنای سهمیه را بر اساس نامه دسامبر سال قبل قرار میدهد و کمیته مسابقات برای رسمیت بخشیدن به این دستور جلسه ایی ما بین کشورهای عضو را پیشبینی میکند.
مشکلی که در این بین وجود دارد، این است که ایران زمانی سهمیه اختصاص یافته توسط ای اف سی را متوجه می شود که پیشنهادهای موجود ارسال و به تایید خواهد رسید و پس از آن برای ایران ارسال می شود و فدراسیون فوتبال ایران بخاطر نداشتن اطلاع از قبل تصمیم گیری، نمی تواند اعتراض و رایزنی داشته باشد؛ در واقع یکی از مشکلات اصلی این است که ایران زمانی متوجه می شود که تصمیم گیری توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا انجام شده است.
اما تنشهای سیاسی کشورهای قطر و عربستان و همچنین نبود روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان موجب شد این جلسه با تاخیر فراوان مواجه شود و سرانجام برگزار نشود(که این اتفاق مربوط به نخستین فینال پرسپولیس در آسیا است)، چراکه در آنجا باید جلسه کمیته مسابقات و کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا شکل می گرفت و راجع به سهمیه ها صحبت می شد.
اکنون زمانی که باید ایران با ۱+۳ نماینده در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشد، با مشکلی بزرگ و لاینحل روبهرو شده و با اشتباهات مدیران سابق سهمیه لیگ ایران در فصل آتی رقابتها همچنان ۲+۲ مانده و تغییری نداشته است.
طبق آخرین رنکینگ اعلامی از سوی ایافسی که بهصورت آنلاین انتشار یافته لیگ برتر ایران بعد از ژاپن (۱۰۰ امتیاز) ،کره(۹۴.۳ امتیاز) و عربستان (۹۳/۵ امتیاز) با ۸۳/۳ بالاتر از قطر در رده چهارم این لیست قرار گرفته و بر طبق این ردهبندی باید با ۲+۲ نماینده در مسابقات شرکت کند، در صورتی که اگر رایزنیها در زمان مقرر به در خواست کمیته مسابقات انجام شده بود نمایندگان ایران در مسابقات طبق نامه AFC در سال ۲۰۱۹ به ۱+۳ افزایش پیدا میکرد.
بر اساس رنکینگ فعلی دو کشور اول رنکینگ(عربستان و ایران) سهمیه ۱+۳ را می گیرند، اما با توجه به مصوبه سال ۲۰۱۹ و رنکینگ آن مقطع، قطر و عربستان شامل این سهمیه خواهند شد و ایران و امارات به سهمیه ۲+۲ می رسند. اکنون اگر یکی از سهمیه های مستقیم عراق، ازبکستان، اردن، هند، تاجیکستان و ترکمنستان بخاطر ناتوانی در کسب مجوز حرفه ای در نظر گرفته نشود، آن زمان یک سهمیه مستقیم به ایران خواهد رسد.
در پایان لازم به ذکر است، با توجه به اینکه فصل صدور مجوز حرفه ای تمام نشده باید همچنان منتظر این موضوع ماند.