حتمالاً برای شما هم پیش آمده در حمام یک مشت مو در دستتان جمع می‌شود و شما را به وحشت میاندازد. در همین جاست که به دنبال دلیل این ریزش ناگهانی و شدید می‌گردید. در نتیجه از خودتان می‌پرسید آیا ریزش مو به دلیل شستشوی زیاد واقعیت دارد؟

به گزارش منیبان؛ خانم و آقا ندارد. همه دوست دارند مو‌های سالم، پرپشت و خوش‌حالتی داشته باشند. به همین دلیل همه از ریزش مو‌های خود وحشت دارند. احتمالاً شنیده‌اید که برخی می‌گویند اگر مو‌ها را زیاد شستشو دهید دچار ریزش خواهند شد.

احتمالاً برای شما هم پیش آمده در حمام یک مشت مو در دستتان جمع می‌شود و شما را به وحشت میاندازد. در همین جاست که به دنبال دلیل این ریزش ناگهانی و شدید می‌گردید. در نتیجه از خودتان می‌پرسید آیا ریزش مو به دلیل شستشوی زیاد واقعیت دارد؟ اما نیازی نیست از ترس کچل شدن حمام نروید. چون شستن مو‌ها برای شادابی و سلامت آن‌ها ضروری است. اگر می‌خواهید جواب این سؤال را بدانید ادامه مطلب را از دست ندهید.

پیشنهاد ویژه

روزی ۸۰ تا ۱۰۰ تار مو

هر کدام از ما به طور متوسط روزانه بین ۸۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می‌دهیم. این میزان از ریزش مو کاملاً عادی و طبیعی است چون بخشی از پروسه طبیعی رشد مو محسوب می‌شود. بهتر است بدانید که در حمام و در حین شستشو به دلیل رطوبت بالا، ریزش مو بیشتر است بخصوص در افرادی که مو‌های بلندی دارد این ریزش قابل لمس‌تر است. بنابراین ریزش بیشتر مو‌ها در حمام نباید شما را به وحشت بیاندازد چون در روز‌هایی که مو‌هایتان را نمی‌شویید نیز همین اتفاق در جریان است اما متوجه آن نمی‌شوید.

مراحل مختلف رشد مو

مو‌های ما زندگی مخصوص خود را دارند و در چرخه حیات خود مراحل مختلفی را پشت سر می‌گذارند. در واقع حیات مو‌ها از رشد یک تار مو کلید می‌خورد و سپس یک مرحله‌ گذار یا انتقال را پشت سر می‌گذارد و در نهایت وارد فاز معروفی به نام تلوژن می‌شود. در ادامه این سه مرحله را بیشتر توضیح می‌دهیم:

مرحله آناژن

نخستین مرحله رشد مو را مرحله آناژن یا مرحله رشد می‌گویند. در این مرحله فولیکول مو فعال است و تار مو هر روز حدود ۰. ۳ میلی‌متر رشد می‌کند. مرحله آناژن مرحله طولانی است که ممکن است سال‌ها یعنی بین حدود ۳ تا ۶ سال طول بکشد. همچنین در این مرحله است که مو‌ها بیشترین میزان آسیب‌پذیری را دارند.

مرحله کاتاژن

مرحله کاتاژن یا مرحله انتقال که کوتاه‌ترین مرحله سیکل رشد مو است که حدود ۲ تا ۳ هفته به طول میانجامد. در این فاز از چرخه مو، فعالیت فولیکول‌های مو متوقف می‌شود. به این ترتیب که تار مو از رشد باز می‌ایستد و خود را برای افتادن و جایگزین شدن آماده می‌کند.

مرحله تلوژن

مرحله تلوژن آخرین فاز سیکل رشد مو است که حدود ۳ ماه طول می‌کشد. در این مرحله مو دیگر رشد نمی‌کند و در حال افتادن است. به این ترتیب که موی مرده قبل از ریزش توسط موی جدید به تدریج به بیرون رانده می‌شود. در نتیجه حدود ۱۰۰ تار مو را به طور روزانه از دست می‌دهیم. اگر این مرحله با سرعت بالایی انجام شود ریزش موی زیاد و منتشر اتفاق می‌افتد. این مسأله نیز معمولاً بعد از یک دوره استرس شدید، بارداری و تغییر فصل (بهار و پاییز) بروز می‌کند اما در اغلب موارد کمبود آهن و زینک بیشترین تأثیر را در این نوع ریزش دارند.

متخصصان توصیه می‌کنند اجازه ندهید چربی یا سبوم روی مو‌ها و پوست سر تجمع کنند. بنابراین لازم است که مو‌ها به محض کثیف شدن شسته شوند. توصیه می‌کنیم مو‌هایتان را با آب ولرم و شامپوی کم بشویید و در مرحله آخر با آب سرد آبکشی کنید

مو‌های خود را چند بار در هفته بشوییم؟

قبل از هر چیز به این شایعه بی‌اساس خاتمه دهیم: مو‌های ما به دلیل شستشوی زیاد دچار ریزش نمی‌شوند. بنابراین این حرف را باور نکنید و بر حسب برنامه روزانه شستشو و مراقبت از مو‌هایتان پیش بروید.

اما سؤال اینجاست که چند بار در هفته باید مو‌ها را بشوییم؟ آیا لازم است که به طور روزانه مو‌ها را شستشو دهیم؟ متخصصان پوست و مو اغلب بر این باور هستند که مو‌ها باید زمانی که به دلیل تجمع آلودگی یا سبوم کثیف شده‌اند شسته شوند. به بیان دیگر، بهتر است زمانی مو‌هایتان را بشویید که متوجه شده‌اید کثیف و چرب هستند. اگر اینکار را نکنید زمینه را برای تولید بیشتر چربی روی پوست سر فراهم می‌کنید که این مسأله روی فولیکول مو تأثیر می‌گذارد. بنابراین اگر مشاهده کرده‌اید که مو‌هایتان به شامپو کردن روزانه نیاز دارند این کار را انجام دهید.

یادتان باشد عدم رعایت بهداشت پوست سر باعث بروز برخی بیماری‌ها می‌شود. تولید چربی پوست سر توسط هورمون‌ها کنترل می‌شود و خانم‌ها به دلیل عادت ماهانه و تغییرات هورمونی تغییرات بیشتری را در میزان چربی مو‌های خود مشاهده می‌کنند.

باید بدانید که چربی بیش از اندازه باعث بروز میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا می‌شود که تعادل و سلامت مو‌ها را به خطر می‌اندازد. در برخی موارد خاص، عفونت‌هایی ایجاد می‌شوند که آلوپسی یا طاسی در پی دارند.

بنابراین لازم است مو‌ها را به محض مشاهده کثیفی و چرب شدن بشوییم. در غیر این صورت و با شستن بی‌مورد مو‌های تمیز باعث تحریک ترشح چربی می‌شویم.

نحوه صحیح شستشوی مو‌ها

علاوه بر اینکه باید زمان مناسب شستن مو‌ها را بدانید یعنی زمانی که پوست سر نیاز واقعی به تمیزی داشته باشد این کار را بکنید، لازم است که قوانین صحیح شستشو را نیز رعایت کنید:

آب ولرم باشد

برای شستن مو‌ها نباید از آب داغ استفاده کنید. اگر می‌خواهید مو‌هایتان همیشه سالم و درخشان باشد از آب ولرم استفاده کنید.

شامپوی مناسب به میزان مناسب

استفاده از شامپو برای از بین بردن کثیفی مو‌ها امری واجب است به شرط اینکه مناسب جنس مو‌هایتان باشد و به میزان مناسبی استفاده شود. توصیه می‌شود که در استفاده از شامپو زیاده روی نکرده و به میزان کمی از آن بسنده کنید.

آبکشی خوب

مرحله آبکشی مو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نباید کوچکترین میزان از شامپو و شوینده روی مو‌هایتان باقی بماند. در آخرین مرحله و قبل از پایان دادن به آبکشی می‌توانید آب را سرد کنید. این کار باعث می‌شود رگ‌های کوچک واقع در نزدیکی فولیکول‌های مو منقبض شده و مو‌هایتان شفافیت بیشتری داشته باشند.

کدخبر: 48184 تاریخ انتشار