«لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس رسما به بحران مهاجرتی در مرز لهستان – بلاروس ورود کرد و گفت که کرملین مسئولیت آشکاری برای پایان دادن به تلاش مینسک برای استفاده از پناهجویان مستاصل به عنوان گروگان برای بی‌ثبات کردن منطقه دارد.

به گزارش منیبان؛ وی در نوشتاری برای روزنامه تلگراف هشدار داد که انگلیس آماده است در پاسخ به اقدامات بدخواهانه در هر کجای دنیا که باشد، قوی، قاطعانه و بی امان اقدام کند.

وی افزود: روسیه مسئولیت مشخصی در ارتباط با این مساله دارد. آنها باید مقام های بلاروس را برای پایان دادن به این بحران و وارد شدن به مذاکره تحت فشار قرار دهند.

پیشنهاد ویژه

وزیر امور خارجه انگلیس سخنان قبلی برخی مقام های اتحادیه اروپا همچون لهستان، لیتوانی و لتونی و آمریکا را تکرار کرد و بحران شرم آور و ساختگی پناهجویان را که به ادعای وی در مرزهای شرقی اروپا به آن دامن زده شده است، محکوم کرد.

تراس تاکید کرد که انگلیس در شرایطی که متحدان اروپایی اش مجبور به تحمل بار بحرانی به دقت طراحی شده اند که برای منحرف کردن تمرکز از انبوهی از اقدامات شنیع و تخلفات حقوق بشری دولت الکساندر لوکاشنکو انجام شده است، بی توجهی نخواهد کرد.

وی افزود: ما در کنار متحدانمان در منطقه که در مرز آزادی هستند، خواهیم ایستاد. ما نه تنها در کنار لهستان می ایستیم در حالی که بار این بحران شرم آور و ساختگی مهاجرتی را تحمل می کنند، بلکه همچنین در کنار دیگران شامل مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک و دوستان مان در بالتیک و اوکراین خواهیم ایستاد.

تراس همچنین از اتحادیه اروپا خواست با لغو پروژه احداث خط لوله نورد استریم ۲، در وابستگی به روسیه برای تامین گاز تجدیدنظر کند.

خط لوله نورد استریم ۲ که خط لوله ای ۷۴۵ مایلی متشکل از دو لوله با مجموع ظرفیت ۵۵ میلیارد مترمکعب در سال است، چندی پیش تکمیل شد. قرار است این خط لوله گاز را از روسیه به آلمان از طریق دریای بالتیک منتقل کند.

تراس در عین حال از اتحادیه اروپا خواست مانع از موافقت با خط لوله نورد استریم ۲ شود و داعیه قبلی آمریکا و انگلیس را تکرار کرد مبنی بر اینکه این پروژه خطر وابستگی بیشتر اروپا به گاز روسیه را دربردارد.  

بعلاوه، منتقدان سرسخت این پروژه استدلال کرده اند که این خط لوله، اهرم فشار بیشتری را به روسیه در مورد اوکراین با حذف این کشور به عنوان یک کشور ترانزیت می دهد.

وزیر امور خارجه انگلیس در مورد خط لوله نورد استریم ۲ گفت: خطر تضعیف امنیت اروپا با امکان دادن به روسیه برای تشدید کنترل خود بر کشورهایی که به گاز مسکو متکی هستند، وجود دارد.

مسکو در پاسخ به همه این اتهام ها، بارها اطمینان داده که این خط لوله عاری از انگیزه سیاسی است و صرفا یک پروژه اقتصادی است که با هدف مورد استفاده قرار گرفتن به عنوان اهرمی برای فشار بر اروپا چنانچه واشنگتن مدعی شده، به کار نمی آید.

در این میان، وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کرد کشورش باید سرمایه گذاری و مناسبات تجاری با کشورهایی را که از قوانین پیروی می کنند و به اقتصادهای بازار آزاد امکان رونق می دهند، تعمیق بخشد. وی افزود: ما نمی تونیم به کسانی که خواستار تضعیف آزادی و دموکراسی هستند، کمک کنیم و این کار را نخواهیم کرد.

این دیدگاه در حالی مطرح می شود که انگلیس چند روز پیش تیمی از نظامیان خود را روانه لهستان کرد تا به درخواست دولت ورشو از مرز این کشور بازدید کنند تا به تعمیر یا تقویت حصارکشی در مرز کمک شود.

براساس اعلام وزارت دفاع انگلیس، این ماموریت صرفا بر پشتیبانی مهندسی برای رسیدگی به وضعیت جاری در مرز بلاروس متمرکز بوده است.

از سویی، مقام های انگلیس نگرانند بحران مهاجرتی فعلی در مرز لهستان به انگلیس کشیده شود. بسیاری از پناهجویانی که درصدد ورود به اتحادیه اروپا هستند، ممکن است به طور بالقوه از طریق فرانسه و در تلاش برای عبور از کانال انگلیس سفر کنند تا در نهایت خود را به انگلیس رسانند.

حدود یک هزار و ۲۰۰ مهاجر غیرقانونی بتازگی با قایق های کوچکی از فرانسه و بلژیک وارد انگلیس شدند.

بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ پناهجو در سال جاری از فرانسه عبور کرده اند که افزایش قابل توجهی در مقایسه با ۸ هزار و ۴۰۴ مورد در سال ۲۰۲۰ است.

دولت انگلیس با پرداخت اقساط ۵۴ میلیون پوندی درصدد کمک به فرانسه برای توقف جریان قایق های پناهجویان برآمده، اما کوتاهی فرانسه از عمل به این مساله انتقادهایی را درپی داشته است.

این روزها خبر از بحران انسانی در مرز بلاروس - لهستان به گوش می رسد. هزاران نفر در مرزی تجمع کرده اند که سیم های خاردار و مرزبانان لهستانی انتظارشان را می کشیدند و بارها از ورودشان به لهستان جلوگیری کردند.

لهستان اعلام کرده است مرز مشترک خود با بلاروس را می بندد، زیرا گروه های بزرگی از پناهجویان کوشیده اند به این مرز راه یابند.

مقام های لهستان، بلاروس را به تلاش برای دامن زدن به فاجعه ای بزرگ متهم کرده و هشدار داده اند که نیروهای بیشتری را برای جلوگیری از پیشروی پناهجویان بسیج می کنند.

لوکاشنکو ادعای استفاده از پناهجویان به عنوان سلاح را رد کرده و از حمایت روسیه برخوردار شده است که اتحادیه اروپا را مسئول این بحران می داند.

کدخبر: 48792 تاریخ انتشار