- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
سن «مادر شدن» به ۳۴ سال رسید
اگرچه اغلب موالید متولد شده در بهار امسال همانند بهار ۹۹ از پدران ۳۰ تا ۳۴ ساله متولد شدهاند، اما این آمار در مورد مادران متفاوت است،
درحالی اغلب موالید بهار سال گذشته (۹۹)، از مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله متولد شده بودند که بیشتر موالید بهار امسال (۱۴۰۰) از مادران ۳۰ تا ۳۴ ساله به دنیا آمدهاند.
در واقع بیشتر موالید بهار امسال به ترتیب از مادران ۳۰ تا ۳۴ ساله، ۲۵ تا ۲۹ ساله، ۲۰ تا ۲۴ ساله و ۳۵ تا ۳۹ ساله و از پدران ۳۰ تا ۳۴ ساله، ۳۵ تا ۳۹ ساله، ۲۵ تا ۲۹ ساله و ۴۰ تا ۴۴ ساله متولد شدهاند.
از سوی دیگر اگر نگاهی به آمارهای چهار سال گذشته (۹۶ تا ۹۹) بیندازیم، درحالی از سال ۹۶ تا ۹۸ اغلب موالید از مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله متولد شدهاند که این آمار برای سال ۹۹ با اختلاف حدودا ۳۷۰۰ کودک نسبت به موالید متولد شده از مادران ۲۵ تا ۲۹ سال به مادران ۳۰ تا ۳۴ ساله معطوف میشود.
با این حال طی چهار سال اخیر یعنی از سال ۹۶ تا ۹۹ همواره بیشتر موالید از پدران ۳۰ تا ۳۴ ساله متولد شدهاند.
میانگین سنی پدران و مادران در ولادتهای ثبت شده در بهار ۱۴۰۰ نیز به ترتیب ۳۴ و ۲۹ سال است که این سن برای نقاط روستایی یک سال کمتر گزارش شده است.
به نظر میرسد به دنبال افزایش سن ازدواج به ۲۹ سال، سن بارداری نیز افزایش و به ۳۰ تا ۳۴ سال رسیده باشد. در این میان ضرورت پرداخت مشوقهایی برای تسهیل ازدواج به موقع جوانان و در پی آن فرزندآوری در سن مناسب نیز بیشتر احساس میشود.
امید میرود که با اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در آن مشوقهایی برای تسهیل ازدواج جوانان و فرزندآوری در نظر گرفته شده است، سن باروری و ازدواج، کاهش یابند.