با وجود آن که آینده صنعت خودروسازی در دست خودروهای برقی است، این خودروهای درون‌سوز بنزینی هستند که در شرایط فعلی کنترل بازار خودرو جهان را در دست دارند و به نظر نمی‌رسد طی کوتاه مدت تغییری در این روند ایجاد شود.

به گزارش منیبان؛  با وجود سادگی سوخت‌گیری خودرو‌های درون‌سوز، پر کردن باک بنزین خودرو‌ها اصول و رویه خاص خود را دارد.

به طور معمول توصیه می‌شود هنگامی برای پر کردن باک بنزین اقدام کنید که دمای هوا در شرایط خنکی قرار گرفته باشد و خودرو نیز چندان فعالیت نکرده باشد. برای پر کردن باک نباید شتاب‌زده عمل کنید، چرا که در این صورت تنها بخار بنزین نصیب شما خواهد شد. تعمیرکاران باتجربه و خبرگان خودرو توصیه می‌کنند هنگامی که باک خودرو در یک سوم ظرفیت خود قرار دارد، نسبت به پر کردن آن اقدام کنید. همچنین هنگامی که تانکر‌های حمل سوخت در حال پر کردن مخزن بنزین جایگاه هستند، به هیچ عنوان نباید اقدام به سوخت‌گیری کرد. در این زمان بر اثر فشار بنزین وارده به مخزن اصلی، انواع آلاینده‌هایی که در مخزن ته نشین شده‌اند با سوخت ورودی مخلوط شده و به درون پمپ‌ها سرازیر می‌شوند؛ بنابراین اگر تانکر سوخت را در جایگاه سوخت مشاهده کردید، مدتی صبر کنید تا آلاینده‌های درون مخزن ته نشین شوند یا به جایگاه دیگری برای سوخت‌گیری مراجعه کنید.

پیشنهاد ویژه

با این حال یک سخن کلی در مورد پر کردن باک بنزین خودرو وجود دارد و آن عدم پر کردن کامل باک است. اما چرا نباید باک خودرو را کاملا پر کنیم؟

در ابتدا باید توجه کرد که بنزین مایعی به شدت فرار است و اگر در معرض هوای گرم قرار بگیرد، همانند الکل به گاز تبدیل می‌شود و اصطلاحا می‌پرد؛ بنابراین طبیعی است که در باک بنزین خودرو همواره میزانی بخار بنزین وجود داشته باشد. هنگامی که باک خودرو را تا انتها پر کنید، بخار بنزین موجود در باک فضای اندکی برای جولان دارد و باید به نحوی از این منطقه خارج شود.

باک بنزین خودرو‌های قدیمی چندان ایزوله طراحی نمی‌شد، از این رو خروج بخار بنزین از آن به راحتی امکان‌پذیر بود. با این حال در خودرو‌های مدرن که به باک‌های ایزوله و ساخته شده از پلاستیک مجهز هستند، قطعه‌ای به نام کنیستر وظیفه جمع‌آوری و هدایت بخار بنزین را برعهده دارد. این قطعه بخار بنزین موجود در باک را جمع‌آوری می‌کند و آن را در اختیار چرخه سوخت خودرو قرار می‌دهد. به همین دلیل است که در خودرو‌های مدرن پس از سوخت‌گیری نباید بوی بنزین استشمام شود، در حالی‌که برآمدن بوی بنزین پس از سوخت‌گیری در خودرو‌های قدیمی موضوعی متداول بود.

حال اگر باک بنزین را بیش از حد پر کنید، علاوه بر بخار بنزین مقداری بنزین مایع نیز وارد کنیستر خودرو می‌شود. ورود بنزین مایع به کنیستر موجب خرابی این قطعه خواهد شد. قیمت این قطعه در حال حاضر برای خودرو‌های داخلی و با توجه به نوع خودرو، بین ۱۰۰ هزار تومان الی ۶۰۰ هزار تومان است و هرچه خودرو شما پیچیده‌تر باشد کنیستر آن نیز گران‌تر خواهد بود.

منبع: خودرو بانک

کدخبر: 53289 تاریخ انتشار