تعیین تکلیف جهیزیه در طلاق یکی از مشکلاتی است که زوجین به هنگام جدایی با آن مواجه می شوند و با یادگیری روند قانونی آن می توانید این مشکل را حل کنید.

به گزارش منیبان؛ یکی از مسائلی است که میان اغلب خانواده های ایرانی به عنوان یک رسم وجود دارد و برای تعیین شأن دختران جوان در نظر گرفته می شود، موضوعی به نام جهیزیه است. در پایان زندگی مشترک جهیزیه ای که در بسیاری از مواقع با هزینه ای کلان تهیه می شود در اختیار سمساری ها قرار می گیرد.

هنگام طلاق کشمکش های فراوانی بر سر جهیزیه وجود دارد ممانعت مرد از خروج جهیزیه از منزل جدی ترین چالشی است که در این روند به وجود می آید. استرداد جهیزیه در هنگام طلاق روندی دارد که اگر به درستی طی شود مشکلات کمتری به وجود می آید و فشار روحی کمتری را وارد می آورد.

پیشنهاد ویژه

هنگام طلاق و جدایی زن و مرد مباحث مالی زیادی پیش می آید که یکی از این مباحث استرداد جهیزیه است. اما این مسئله پیچیده نیست و می شود به سادگی حل شود بدون آنکه فشار روحی و روانی زیادی بر روی زوج در آستانه جدایی وارد شود. در ادامه نحوه استرداد جهیزیه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه

اگر زن هنگام طلاق بدون روند قانونی اقدام به انتقال جهیزیه خود نماید، او متهم به سرقت می شود در حالی که اموال متعلق به اوست پس بهتر است قبل از اینکه مشکلی در راستای جهیزیه برای زوجین پیش آید، از لحاظ قانونی استرداد جهیزیه صورت گیرد.

در این مورد زن باید دادخواست استرداد جهیزیه را تنظیم کند تا در این باره تصمیم گیری شود. توصیه می شود هنگام تحویل جهیزیه صورتی از اموال مذکور تهیه و به امضای حاضرین به ویژه شوهر رسد که این امر در سهل نمودن استرداد جهیزیه در دادگاه بسیار اهمیت دارد.

گرفتن جهیزیه در طلاق با حضور شاهد

اگر سیاهه ای که توسط شهود امضا شده وجود نداشته باشد در گام بعدی به سراغ فاکتورهایی می رویم که در هنگام خرید جهیزیه صادر شده است. اگر این مورد نیز در دسترس نباشد حل مشکل تا حدودی پیچیده می شود.

دادگاه جلسه ای را برای رسیدگی تعیین می کند و اظهارات طرفین را مورد بررسی قرار می دهد ، اگر ادعای زن مورد قبول شوهر باشد او باید جهیزیه را به زن بازگرداند. در غیر این صورت شهادت شهودی که ذیل استشهاد را امضا نموده اند در نظر گرفته می شود.

متن تحویل جهیزیه

این شهود باید به دادگاه مراجعه و مشاهدات خود را بیان کنند. در صورتی که این اظهارات مورد قبول واقع شود حکم به استرداد جهیزیه صادر خواهد شد و چنانچه زوج از اجرای حکم دادگاه امتناع نماید، از طریق اجرای احکام دادگستری اقدام خواهد شد.

هنگام وقوع طلاق آنچه از اموال منقول در زندگی مشترک مورد استفاده اختصاصی زن است به خودش تعلق می گیرد و اموال اختصاصی مرد نیز متعلق به خودش است، اما بحث جهیزیه جداست.

برای بردن جهیزیه بهتر است افرادی در محل حضور داشته باشند تا مشکلی برای آنان پیش نیاید و این روند با کمترین مشکل به پایان برسد. شاید در هنگام استرداد جهیزیه باز هم اتفاقاتی بیفتد که به هیچ عنوان به نفع طرفین نخواهد بود بنابراین چه بهتر که با حضور شاهد همه چیز ختم به خیر شود.

مشکلات و جاده ناهموار پس از طلاق

طلاق تلخ است و تلخ تر از آن لجبازی هایی که راه منتهی به زندگی مشترک را ناهموارتر می کند. مشکلاتی که بر سر استرداد جهیزیه وجود دارد ، مشکلات پرداخت نفقه و مهریه ، تلخی که از کشکمش بر سر حضانت فرزند حاصل می شود، اوضاع را لحظه به لحظه سخت تر می کنند.

کدخبر: 53424 تاریخ انتشار