استرالیا قصد دارد به جای بالگردهای «تایپن» ساخت اروپا، ناوگان هوایی‌اش را با بالگردهای «شاهین سیاه» و «شاهین دریای» آمریکا تجهیز کند، چون معتقد است تجهیزات آمریکایی قابل اعتمادتر هستند.

به گزارش منیبان از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این تصمیم کمتر از سه ماه پس از آن مطرح می‌شود که استرالیا قرارداد خرید زیردیایی‌های فرانسوی را در عوض دستیابی به زیردریایی‌های هسته‌ای ساخت آمریکا و انگلیس، لغو کرد، اقدامی که خشم شدید فرانسه را در پی داشت.

استرالیا در حال حاضر ۴۷ بالگرد تایپن ساخت «ایرباس» را در اختیار دارد که قرار بود تا سال ۲۰۳۷ فعال باشند، اما مدتی است که زمین‌گیر شده‌اند. کانبرا استفاده از این بالگردها را متوقف کرده و ۴۰ بالگرد شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» را به قیمت ۴.۸ میلیارد دلار خریداری خواهد کرد.

پیشنهاد ویژه

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا گفت که این کشور در حال ارتقای توان دفاعی خود بوده و شراکت‌های خوبی از جمله با آمریکا ایجاد کرده است.

موریسون گفت: بالگردهای تایپن، انتظارات را برآورده نمی‌کردند، به همین سادگی! می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که نیروی دفاعی‌مان بهترین تجهیزات ممکن را برای حفاظت از کشور در اختیار دارند و بالگردهای شاهین سیاه، این انتظار را برآورده می‌کنند.

پیتر داتن، وزیر دفاع استرالیا نیز گفت که هزینه پرواز با بالگردهای شاهین سیاه (بلک هاوک) بسیار کمتر بوده و در چند دهه گذشته، مقامات نگران برنامه بالگردهای تایپن بوده‌اند. داتن گفت: تاکنون ۹ مورد پیش آمده که تایپن‌ها توانایی پرواز نداشته‌اند و من مردم استرالیا را در چنین موقعیتی قرار نخواهم داد.

او گفت که بالگردهای جدید، ناوگان استرالیا را به ناوگان آمریکا نزدیک‌تر می‌کند و با توجه به ناآرامی‌های منطقه، این نکته مهمی است.

چین پیش از این نارضایتی خود را از قرارداد زیردریایی‌های هسته‌ای استرالیا ابراز کرده و گفته بود که آمریکا و انگلیس با صادر کردن فناوری هسته‌ای خود، بی‌مسئولیتی خود را نشان می‌دهند. اپوزیسیون استرالیا هم می‌گوید که دولت این کشور، میلیاردها دلار را در تصمیم‌گیری‌های اشتباهش در قراردادهای دفاعی، به هدر داده است.

کدخبر: 53436 تاریخ انتشار