رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده رشت در رابطه با رتبه‌بندی معلمان گفت: رتبه‌بندی فقط شامل معلمان یعنی افرادی که سر کلاس درس می‌روند، می‌شود ‌و عزیزان بخش اداری و خدماتی در قانون خدمات کشوری مد نظر قرار می‌گیرند.

به گزارش منیبان، جبار کوچکی نژادارم ساداتی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده 4 لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان در پیشنهادی گفت: تغییرات اعمال شده بر لایحه رتبه‌بندی معلمان در کمیسیون آموزش و تحقیقات به سمتی هدایت شده که در نهایت قانون خدمات کشوری از آن بیرون می‌آید.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع بند (1) ماده (6) قانون خدمات کشوری را مطرح کرده است در حالی که آنچه ما در کلیات رأی دادیم بحث 80 درصد هیأت علمی‌ها متناظر بود که قرار بود آن را عملی کند و در ماده (7) همکاران فرهنگی کاملاً محدود شدند یعنی فقط 10 درصد در این رتبه می‌توانند قرار گیرند در صورتی که در سیستم آموزش عالی چنین محدودیتی برای آنهایی که در رتبه‌ها قرار می‌گیرند، وجود ندارد و عملا با این لایحه رتبه‌بندی اجرایی نمی‌شود و صرفاً قانون خدمات کشوری اعمال خواهد شد و حقی از معلمان ضایع می‌شود و انگیزه ارتقاء از آنها سلب خواهد شد لذا درخواست می‌کنم رتبه‌بندی را شفاف کنید. به اعتقاد من با این تغییرات ایجاد شده شفافیت رتبه‌بندی دیگر وجود ندارد و حق فرهنگیان پایمال می‌شود.

پیشنهاد ویژه

وی تصریح کرد: اگر یک معلم به دفتر نماینده‌ای مأمور می‌شود نمی‌تواند در رتبه‌بندی قرار گیرد در حالی که کار معلمی انجام داده، اما اگر یک سال مأمور، فرماندار، بخشدار و ... شود از این امر مستثنی خواهد شد ولی حسابدار یک مدرسه اگر معلم است می‌تواند در رتبه‌بندی قرار گیرد اما یک فرماندار، بخشدار و شهردار نمی‌تواند در رتبه‌بندی قرار گیرد. در حالی که در وزارت علوم اگر کسی یک سال مأمور شود همچنان از مزایا برخوردار خواهد شد لذا اینجا حق معلمان ضایع می‌شود.

بنابراین گزارش محمدباقر قالیباف در پاسخ به این نماینده، با بیان اینکه پیشنهاد و تذکر شما وارد نیست، گفت: هدف ما از رتبه‌بندی این بوده که منزلت و جایگاه معلمان را در جامعه اسلامی و آموزش و پرورش ارتقاء دهیم، همچنین در بند 2 ماده  2 وقتی تعاریف و مفاهیم آمده حرف از معلمان زدیم و مشخص کرده معلمان چه کسانی هستند. در واقع این رتبه‌بندی فقط برای معلمان است یعنی‌ بخش‌های اداری و خدماتی که برای ما عزیز هستند، در قانون خدمات کشوری مد نظر قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: لذا پیشنهاد شما مبنی بر اینکه خدمات اداری نیز علاوه بر آموزش و پرورش شامل این مهم شود، وارد نیست چرا که مطابق بند 2 قانون صرفا کسانی می‌توانند شامل این قانون شوند که شغل آنها معلمی باشد یعنی کسانی که سر کلاس می‌روند، در واقع یک مدیر هم باید سر کلاس برود و 24 ساعت در هفته موظفی خود را داشته باشد و چنین فردی معلم می‌گوییم لذا نباید خلاف بند 2 ماده 2 عمل کنیم، از قضا پیشنهاد شما خلاف این است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر در هیأت علمی وزارت علوم نیز کسی سر کلاس نرود و وظیفه آموزشی خود را انجام ندهد که دیگر هیأت علمی نیست وگرنه هر کسی یکی دو سال معلمی می کند و بعد برای همیشه فرماندار می‌شود، این دیگر معلمی محسوب نمی‌شود. معلم کسی است که 24 ساعت در هفته سر کلاس برود و کار معلمی انجام دهد و ما در ماده 2 قانون همین را مشخص کرده‌ایم.

کدخبر: 54280 تاریخ انتشار