- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
خطیب نماز جمعه تهران:
طرف غربی خط تحریف را برای متشنجسازی داخل ایران دنبال میکند
خطیب نماز جمعه تهران گفت: هیات ایرانی با قوت و ابتکار وارد میدان شده است؛ گرچه طرف مقابل خط تحریف را برای متشنج سازی داخل ایران و برهم زدن تمرکز هیات مذاکره کننده ایرانی و امتیازگیری دنبال میکند ولی موفق نخواهد شد.
به گزارش منیبان، حجتالاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری در خطبه نماز جمعه تهران(۲۶ آذر) در مصلی امام خمینی (ره)، گفت: دور جدید مذاکرات برای رفع تحریمها خوشبختانه با قوت و مبتنی بر مسئولیت پذیری دو طرف شروع شده است.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: هیات ایرانی با قوت و ابتکار وارد میدان شده است. گرچه طرف مقابل خط تحریف را برای متشنج سازی داخل ایران و برهم زدن تمرکز هیات مذاکره کننده ایرانی و امتیازگیری دنبال میکند ولی موفق نخواهد شد.
حجت الاسلام حاج علیاکبری به عهدشکنی آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام اشاره کرد و گفت: غربیها باید از اینکه ایران بهرغم عهدشکنی آنها حاضر شده در مذاکرات شرکت کند، استقبال کنند و ما به گردن آنها منت داریم.
وی گفت: آنها عهد شکستند و حالا باید از مذاکره استقبال کنند و محور مذاکرات هم تنها رفع یکپارچه تحریمها و تعهدپذیرکردن طرف اروپایی و آمریکایی است و آنها نباید به حاشیه ها بپردازند.
خطیب نماز جمعه تهران، تهدیدات برخی مقامات غربی درباره ماجراجویی علیه ایران را یادآور شد و گفت: مواضع برخی از کشورهای غربی در این زمینه بیشتر به طنز شبیه است. خودشان میدانند که نمیتوانند هیچ غلطی بکنند.
حجت الاسلام حاج علیاکبری افزود: امیدواریم در زمینه دیپلماسی هم شاهد فتوحات شایسته دیپلماتهای کشورمان باشیم. البته رفع تحریمها یک طرف مسئله است و اصل مسئله خنثی سازی تحریمهاست و خنثی سازی تحریمها تنها با تکیه بر توان داخلی ممکن می شود.
جهاد تبیین حضرت فاطمه(س) جریان تحریف را ناکام گذاشت
حجت الاسلام حاج علیاکبری همچنین در خطبه اول نماز جمعه تهران، با دعوت مردم به تقوای الهی و با اشاره به شروع ایام فاطمیه به توضیح و تبیین «خطبه فدکیه» پرداخت و گفت: حضرت فاطمه (س) با استناد به دو آیه از قرآن کریم مردم را به تقوا و رعایت اطاعت الهی توصیه فرمودهاند.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: تقوای الهی هم تقوای فردی و هم تقوای اجتماعی را در بر میگیرد. برای مسلمانان زمانی حق تقوا ادا میشود که انسان مؤمن در اطاعت امام حق و عدل باشند.
حاج علی اکبری گفت: حضرت صدیقه کبری (ع) لیلهالقدر اسلام و قرآن بودند. وجود نازنین آن بزرگوار پشتوانه عظیمی بود هم برای اسلام و همه برای بشریت و پیامبر و حضرت علی (ع)، اما در این ۷۵ روز، از رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام تا شهادت حضرت فاطمه، دفاع مقدسی را انجام داد که بسیار الهام بخش است. باید حضرت فاطمه را بنیانگذار جهاد تبیین بدانیم.
وی یادآور شد: این دوره در یک پیچ تاریخی قرار دارد زیرا اسلام در حال گذار از نبوت به ولایت است. در این دوره، اراده شیطانی دشمنان اسلام بر این بود که جلو این انتقال را بگیرند. آنها ابتدا درپی این بودند که از حاکمیت اسلام جلوگیری کنند. اگر چه در رسیدن به این هدف تا حدودی موفق شدند اما هرگز به هدف دوم خود یعنی تحریف اسلام و قرآن نرسیدند و در این راه ناکام شدند.
حجت الاسلام حاج علی اکبری افزود: در این دوره حضرت فاطمه (س) با تبیین شایسته مقابل جریان خطرناک تحریف کار بسیار بزرگ و عظیمی را ترتیب دادند. این کار بزرگ و کارستان حضرت فاطمه (س) ارائه «خطبه فدکیه» بود.
وی ادامه داد: ماجرای فدک بهانه ای شده بود برای طرح مسائل مهم اسلامی و دفاع از اسلام و حقیقت اسلامی مقابل جریان تحریف. حضرت زهرا (س) با آن مقام نورانی و آن جایگاه علمی و اجتماعی برای خلق حماسه ای جاودانه به میدان آمد. روز اول خلافت بود و همه خواص و مسوولین و عامه مردم جمع بودند. حضرت زهرا سلام الله علیه وارد میدان شد با هیبتی نستوه و با شکوهی مثال زدنی حضرت با جمعی از بانوان حرکت کرد و وارد مسجد شدند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: با آن حجاب پر هیبت که در حین راه رفتن گوشه ای از چادرشان بر زمین کشیده میشد و راه رفتنش که به راه رفتن پیامبر عزیز شباهت داشت وارد مسجد شد و ناله ای سر داد که اهل مسجد را دگرگون و متحول کرد طوری که همه گریه سر دادند.
حاج علی اکبری گفت: آن خطبه شگفت انگیز به نسبت طولانی است اما دارای محتوایی غنی است و سرشار از مضامین عرفانی، قرآنی و وجدانی و اخلاقی است. حاصل این خطبه میراث فاطمی برای کل بشریت و برای امت اسلامی است. این خطبه هم سنگ خطبههای نهج البلاغه است و آن را دیباچهای بر نهج البلاغه میدانند. هرچند این خطبه مورد شرح و بست و تفسیر قرار گرفته اما حق آن به درستی ادا نشده است. باید تدریس و تبیین شود. این خطبه هم گزارشی از دین شناسی و اسلام شناسی است و هم همراه است با جریان شناسی تاریخی اسلامی و جای کار بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) در این خطبه به مردم و نقش آنها اهمیت زیادی میدهد و مسوولیتهای بزرگ امت اسلامی را به آنها یادآور می شود، گفت: این همان درس مردم سالاری دینی است که در اسلام دنبال شده است. موضوع این است که مردم باید به مسوولیت خود آگاه باشند تا جریان انحرافی نتواند به اسلام آسیب وارد کند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه خطبه اول به بیان چند نکته کوتاه از خطبه حضرت فاطمه (س) پرداخت و گفت: بیانات ایشان تفکر قرآنی و دعوت به قرآن کریم تجلی همتایی قرآن و عترت است. حضرت فاطمه (س) قرآن را با تعابیری بسیار عالی دوباره به مردم و جامعه ارایه میکنند. روش اندیشه قرآنی، اجتهاد از آیات قرآن و پیام ویژه این سبک قرآنی فاطمه مراجعه به قرآن و انس با قرآن کریم است که باید دستور کار مسلمانان قرار گیرد.
وی گفت: دوم متن اسلام شناسی عمیق این خطبه است. از توحید تا احکام دین و اخلاق و آشنایی با اسرار الهی در متن خطبه نورانی وجود دارد. ۲۳ مورد از برجسته ترین حقایق اسلامی در قرآن را در مورد اخلاق و سایر موارد دیگر را فهرست میکنند. در کنار هر کدام رازی از قرآن کریم را تبیین میکنند. در مورد یک به یک ایمان، نماز، زکات، حج و غیره یک مجموعه بسیار نورانی و روشن را ارائه میکند. این خطبه پیام مواجهه آگاهانه با دین و دین شناسی عمیق است.
حاج علی اکبری اضافه کرد: سومین مورد این است که تنها راه نجات پذیرش ولایت الهی است که در پذیرش ولایت علی (ع) تجلی یافته است. در خطبه فدکیه طرح الهی برای سعادت دنیا و آخرت بشر در اسلام همان ولایت است که در غدیر معرفی شد. در این خطبه یک بابی در مورد شناخت امیر المؤمنین علی (ع) ارائه شده است. حضرت فاطمه (س) میفرمایند هر وقت مشکلی پیش میآمد و هر گاه کار سختی در پیش بود پیامبر (ص)، حضرت علی (ع) را به میدان میفرستادند تا آتش فتنهها را خاموش کنند.
وی خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) را اگر میخواهید بشناسید باید با فاطمه (س) بشناسید چون برای اسلام زحمتهای فراوانی کشید و نزدیک ترین فرد به پیامبر بود. در نکته چهارم حضرت فاطمه صلوات الله علیه خطر نفاق را برای امت اسلامی گوشزد میکند. این موضوع نگرانی پیامبر برای دوران بعد از خودش بود. نان کفر در تنور نفاق پخته میشود. نفاق و منافق شناسی دستور کار همیشگی امت اسلامی است. جریان نفاق با نفوذ در مراکز تصمیم گیری بر روی تصمیم سازی و محاسبات مدیران و مسوولین مختلف اثر میگذارد و محاسبات آنها را به هم میریزد.
حاج علی اکبری در ادامه افزود: حضرت فاطمه (س) ریشههای انحراف را در دنیاگرایی، خوشگذرانی ترس از انجام مسئولیت و غیره میدانست. حضرت می فرمایند وقتی حضرت علی (س) در وسط میدان نبرد با مشکلات بود آنها مشغول خوشگذرانی بودند. آنچه که میتوان خواص و نخبگان را زمین گیر کند، همین دنیاگرایی است.