تقریبا در تمام نقاط جهان، در طول تاریخ نظام‌های مرد سالار، برتری اجتماعی داشته‌اند اما قبیله‌هایی هم وجود دارند که زن موقعیت و مقام خاصی در آن دارد.

به گزارش منیبان؛ می‌توان نظام‌های مادر سالاری را مشاهده کرد. یکی از این مکان‌ها قبیله‌ای درکشور پهناور چین است که نظام کمونیستی نتوانست تنوع فرهنگی این مردم را بر طبق اهداف کمونیستی، یکسان ساز کند.

قبیله مادر سالار در چین

پیشنهاد ویژه

در قبیله‌ای به‌نام موسو، مادربزرگ خانواده در واقع رهبر خانواده است و نام‌های خانوادگی و هویت اجتماعی فرد از طریق مادر و اجداد او معنی میابد. این قبیله در دامنه‌های هیمالیا وجود دارد و توسط زنان اداره می‌شود و مردان آن به کلی به حاشیه رانده شده اند. در این قبیله بسیاری از کارها مهم توسط زنان انجام می‌شود اما شکار و ماهیگیری همچنان بر عهده مردان است.

چند همسری

ازدواج گذری در این جامعه یکی از صورت‌های اصلی ازدواج است به این ترتیب که زن می‌تواند همسران بسیاری داشته باشد. در این قبیله مرد‌ها باید در خانه زن باشند ولی تا قبل از غروب آفتاب هر مرد باید به خانه مادرش بازگردد، اگر از این ازدواج فرزندی پدید آمد بزرگ کردن آن به عهده خانواده مادری است.

از آنجا که قبیله موسو جامعه‌ای مادرسالار است، اموال از مادر به ارث می‌رسد و مشکلی در تقسیم ارث ایجاد نمی‌شود. اغلب زن‌ها نیز پدر فرزند خود را می‌شناسند و او را به فرزندشان معرفی می‌کنند.

با این حال تنبیه اجتماعی خاصی نیز برای چنین زنان و چنین فرزندانی وجود ندارد و بچه‌هایی که پدرشان را نمی‌شناسند آن را پنهان نمی‌کنند. بچه‌ها هرچند با پدرشان زندگی نمی‌کنند اما در جشن سال نو برای ادای احترام به خانه پدرشان می‌روند و پدر در زندگی آن‌ها نقش مهمی دارد.

قبیله مادر سالار

اگرچه زنان در قبیله موسو قدرت را در دست دارند، اما این بدان معنی نیست که زندگی بسیار راحتی را پشت سر می‌گذارند. چراکه مجبورند کارهای زیادی ازقبیل آشپزی، شست و شوی و تمیز کردن و همچنین بافندگی و غیره را انجام دهند. مردان نیز به چرای گوسفندان، ماهیگیری و ذبح حیوانات مشغول‌اند و در برخی مسائل زنان با آنان مشورت می‌کنند.

گردشگران بسیاری برای دیدن این قبیله مادر سالار وارد آن می‌شوند. به‌خصوص برای دیدن مراسم رقص آتش که در خلال آن زنان، شوهران خود را انتخاب می‌کنند.

کدخبر: 56261 تاریخ انتشار