- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
سازمان ملل به افغانستان کمک میکند
همزمان با افزایش نگرانیها از احتمال فروپاشی کامل اقتصاد افغانستان، سازمان ملل متحد، از تزریق هشت میلیارد دلار به اقتصاد کشور خبر میدهد.
به گزارش مُنیبان از طلوع نیوز، مقامهای بلند پایه سازمان ملل متحد، میگویند که این سازمان برای احیای اقتصاد افغانستان طرح هشت میلیارد دلاری را در نظر گرفته است.
معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد هدف از روی دست گرفتن این طرح را فراهم سازی مواد غذایی، ایجاد شغل، پرداخت بدهیهای برق افغانستان به کشورهای همسایه و بازسازی نظام حکومتداری کشور میداند.
رامز الاکبروف، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد، گفت: «یک انسان به چیزی بیش از یک لقمه نان نیاز دارد، به عزت و امید نیاز دارد. این پول به مکتبها و شفاخانهها کمک میکند تا به فعالیتهایشان ادامه دهند. این طرح همچنان به مشاغل کوچک و کشاورزان کمک خواهد کرد.»
همزمان با این آلمان میگوید که برای جلوگیری از گسترش بحران بشری در افغانستان، درباره فرستادن کمکهای بشردوستانه به این کشور با سازمانهای مددرسان جهانی کار میکند.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، میگوید: «افغانستان در برابر چشمان ما به سوی بدترین فاجعه انسانی روان است. بخشهای بزرگ اقتصادی آن سقوط کردهاند، بسیاری از مردم گرسنهاند. هنگامی که آگاه میشوید خانوادهها از ناچاری دختران خود را میفروشند تا غذا بخرند به سختی میتوان آنرا تحمل کرد.»
با سقوط حکومت پیشین در افغانستان، اقتصاد این کشور تنها در چهار ماه گذشته، آن گونه که نهادهای جهانی تخمین میزنند تا به چهل درصد افت کرده است و تحریمهای ایالات متحده آمریکا بر نظام مالی افغانستان، بانکهای این کشور را نیز با چالشهای زیادی روبرو ساختهاند.
در همین حال، وزارت مهاجران و عودت کنندگان از سازمانهای مدد رسان جهانی میخواهد که این کمکها را در هماهنگی و تعامل با امارت اسلامی، توزیع نمایند.
خلیل رحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجران و عودت کنندگان، گفت: «باید کمکها در هماهنگی صورت گیرد، باید شفافیت در نظر گرفته شود و افراد مستحق شناسایی شود.»
این در حالیست که کمک کنندگان جهانی بیش از یک میلیارد دلار از زمان برگشت دوباره امارت اسلامی، برای رفع نیازهای اضطراری تا پایان سال ۲۰۲۱ در افغانستان هزینه کردهاند اما شهروندان کشور که به گفته سازمان ملل متحد نود و هشت درصد آنان با فقر، تنگدستی و گرسنگی روبرو استند، این کمکها را کافی نمیدانند.