- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
دادستان کل کشور:
۳۰ هزار نفر از زندانیان میتوانند از پابند استفاده کنند
دادستان کل کشور با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۰ هزار نفر از زندانیان در سراسر کشور واجد استفاده از شرایط پابند الکترونیک هستند، از دادستانها و روسای کل دادگستری خواست که اجرای این کار را جدی بگیرند.
به گزارش منیبان، در نشست مشترک شورای عالی قوه قضائیه و شورای قضایی استانها، صاحبکار، معاون راهبردی قوه قضائیه، به ارائه گزارشی در خصوص شاخصهای احصاء شده در زمینه ارزیابی عملکرد دادگستریها و معاونتهای قوه قضائیه در سراسر کشور پرداخت و گفت: طی دو سال گذشته ارزیابی عملکرد دادگستریهای سراسر کشور هر سه ماه یکبار انجام و نتایج آن نیز برای دادگستریها ارسال شده است.
معاون راهبردی قوه قضائیه با بیان اینکه این معاونت در انتخاب شاخصهای ارزیابی عملکرد دادگستری های سراسر کشور، هم کیفیت و هم سرعت و زمان رسیدگی به پروندهها را مدنظر داشته است، گفت: پس از احصاء تمامی نقاط ضعف و قوت، این نتایج جهت اطلاع، تحلیل و اصلاح، به دادگستریها ارسال میشود.
صاحبکار در ادامه ایجاد همگرایی و همافزایی بین بخش های مختلف قضایی سراسر کشور را یکی از اهداف معاونت راهبردی قوه قضائیه عنوان کرد و گفت: تلاش داریم در سال آینده سامانههای برخط ارزیابی عملکرد را با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه توسعه دهیم.
وی همچنین بر ضرورت تدوین و به اشتراکگذاری اقدامات خوب و سازنده برخی دادگستریهای استانی جهت استفاده سایر دادگستریهای سطح کشور تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۰ هزار نفر از زندانیان در سراسر کشور واجد استفاده از شرایط پابند الکترونیک هستند، از دادستانها و روسای کل دادگستری خواست که اجرای این کار را جدی بگیرند.
وی در ادامه خواستار اهتمام جدی و تلاش دادستانها و روسای کل دادگستری برای تشکیل جلسات در خصوص کنترل مجرمین حرفهای و سابقهدار شد.
دادستان کل کشور همچنین بر ضرورت صدور بیش از پیش احکام جایگزین حبس نیز تاکید کرد و خواستار آن شد که روسای دادگاهها نسبت به انجام این مهم اهتمام کافی را داشته باشند.
جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز با اشاره به ساماندهی پروندههای کثیرالشاکی و آسیب شناسی شکل گیری در زمینه ساماندهی و تقلیل پرونده های کثیرالشاکی، پیشنهاداتی را در سه بخش مدیریت در دادسرا، دادگاه و اجرای احکام ارائه و بر ضرورت انجام اقدام ویژهای برای رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی در مهلت معقول تاکید کرد.
خدائیان رئیس سازمان بازرسی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۶ قانون تشکیل سازمان بازرسی و ماده ۴۹ آیین نامه اجرایی آن، گزارشات سازمان بازرسی باید خارج از نوبت و حداکثر ظرف مدت سه ماه در مراجع قضایی به نتیجه برسد که لازم است اهتمام ویژه در این زمینه از سوی دادگستریها با ارجاع به شعبی ویژه صورت گیرد.
حجت الاسلام صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف نیز بر تعلیم نیروی انسانی به منظور پیاده سازی مدل تعالی حل اختلاف تاکید کرد.
عدالتخواه رئیس کل دادگستری استان همدان هم در سخنانی با اشاره به راهاندازی سامانه الکترونیکی وکلای مصلح در این استان طی ماههای گذشته گفت: تا امروز ۳۰۰ وکیل، داوطلب صلح و سازش در پرونده هایی که وکالت آنها را در دادگستری بر عهده دارند شدهاند؛ این سامانه طی هفته جاری به صورت رسمی افتتاح میشود.
وی با اشاره به اجرای طرح معتذرین در استان همدان با هدف تشویق و ترغیب متهمان و محکومان به عذرخواهی از شکات خصوصی گفت: ۱۵ ماه است که این طرح در سه بخش دادگستری، ضابطین و زندانهای استان همدان اجرا شده و تا کنون ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر از متهمان در مواجهه با شکات عذرخواهی کرده و ۷ هزار و ۶۵۰ نفر از شکات نیز از شکایت خود گذشت کردهاند؛ به بیان دیگر، در نتیجه اجرای این طرح ۶۰ درصد مصالحه در استان همدان صورت گرفته است.
عدالتخواه همچنین از راهاندازی سامانه الکترونیکی ارزشیابی آراء بدوی در استان همدان خبر داد و گفت: تا کنون در این سامانه قریب به ۱۰ هزار دادنامه بدوی توسط قضات دادگاه های تجدیدنظر استان همدان بر اساس شاخصهای یک رای استاندارد ارزیابی شدهاند؛ همچنین طبق آمار رسمی، میزان نقض آراء در استان همدان به ۱۱ و نیم درصد رسیده است.
رئیس کل دادگستری همدان در ادامه از آمار ۴۸ درصدی صلح و سازش در پروندههای این استان خبر داد.
بهرامی رئیس کل دادگستری استان چهارمحال و بختیاری هم در سخنانی به ارائه گزارشی از عملکرد و نیازمندیهای واحدهای قضایی در مناطق مختلف این استان پرداخت.
نگینتاجی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در سخنانی «آمارگرایی» را یکی از آفات رسیدگیهای قضایی عنوان کرد و گفت: چنانچه کاهش موجودی و مانده پروندهها خصوصا کاهش پرونده های مُسن از طریق شیوههای تخصصی و حکیمانه صورت بگیرد قطعا تحول را در پی خواهد داشت .
قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان هم طی سخنانی بر ضرورت صدور گواهی انحصار وراثت به صورت الکترونیکی تاکید کرد و با اشاره به تجربه مثبت صدور الکترونیکی گواهی عدم سوءپیشینه که سالانه ۴ و نیم میلیون مراجعه کننده به واحدهای قضایی را کاهش داده است، گفت: با اجرای طرح صدور گواهی الکترونیکی انحصار وراثت، سالانه ۵۰۰ هزار پرونده از حجم پروندههای دستگاه قضایی کاسته خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی رئیس کل دادگستری استان کردستان نیز از اجرای طرح جهادی در محاکم قضایی این استان با هدف کاستن از انباشت پروندهها خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، طی ۱۱ ماه گذشته حدود ۲۲ هزار پرونده از موجودی پروندههای استان کردستان کاسته شده است.
عبداللهی رئیس کل دادگستری استان سمنان هم با اشاره به رسیدگی الکترونیکی به پروندههای یکتا در این استان گفت: از مجموع ۶۳ هزار پرونده یکتا، قریب به ۴۵ هزار فقره پرونده به صورت تمام الکترونیکی رسیدگی شدند که این اقدام صرفهجویی بسیار زیاد در هزینهها را در پی داشته است.
عتباتی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی از افزایش ۳ درصدی اتقان آراء در مراجع و محاکم قضایی این استان خبر داد و با اشاره به راه اندازی ۲۵ هسته جهادی بخشایش در سطح این استان با هدف توسعه صلح و سازش در دعاوی اظهار کرد: این هسته های جهادی را مردم، معتمدین، ریشسفیدان، ائمه جمعه و جماعات و خانوادههای شهدا تشکیل دادهاند.
صادقی رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی نیز در سخنانی با بیان اینکه قوانین و مقررات در حوزه ایجاد صلح و سازش در پروندههای قضایی، قوانین و مقرراتی جسته و گریخته هستند که باید تنقیح شوند، گفت: در این زمینه باید ظرفیت سایر مراجع و نهادهایی که میتوانند حوزه صلح و سازش را گسترش و قوام بدهند، پای کار آورده شوند.
خلیل اللهی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی هم در سخنانی خواستار انجام اقدامات مقتضی در زمینه تامین زیرساختهای لازم برای رسیدگی الکترونیکی به پروندهها شد.
حجتالاسلام والمسلمین جعفری رئیس کل دادگستری استان اصفهان با اشاره به تلاشهای شبانهروزی قضات این استان برای مختومه کردن پروندههای معوقه اظهار کرد: بنا داریم که تا پایان امسال بخش مهمی از پرونده های معوقه را در سطح استان اصفهان مختومه کنیم.
آسیابی رئیس کل دادگستری استان گلستان ضمن قدردانی از سفر اخیر رئیس قوه قضائیه و هیئت عالی قضایی به این استان اظهار کرد: این سفر و ملاقاتها و برنامههایی که پیرو آن صورت گرفت، امید مردم به دستگاه قضایی استان گلستان را افزایش داده است.
وی افزود: دستوراتی که رئیس قوه قضائیه در خصوص پروندههای مهم استان گلستان صادر کردند به صورت جدی در دستور کار دستگاه قضایی و سایر دستگاههای اجرایی استان قرار دارد.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری رئیس کل دادگستری استان قم نیز بیشترین پرونده های حقوقی و کیفری وارده به دادگستری این استان را مربوط به پروندههای دارای اسناد عادی دانست و در سخنانی بر ضرورت جایگزینی هر چه سریعتر اسناد رسمی به جای اسناد عادی تاکید کرد.
جمادی رئیس کل دادگستری استان بوشهر نیز طی سخنانی اظهار کرد: در ۹ ماهه اول سال جاری، در نتیجه اقدامات صورت گرفته در ارتباط با پروندههای یکتا تعداد قابل توجهی از موجودی قبلی پروندهها کاهش پیدا کرده است.
رزم رئیس کل دادگستری لرستان نیز با اشاره به عملکرد قابل تحسین یکی از دادسراهای این استان گفت: در آبانماه امسال، یک دادسرای استان لرستان با نرخ رسیدگی ۱۲۰ درصد بالاترین نرخ رسیدگی در کشور را از آن خود کرد؛ همچنین استان لرستان از حیث نرخ رسیدگی شعب بازپرسی نیز مقام اول را کسب کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس نیز آمار دادرسیهای الکترونیک در این استان را ۹۰ درصد و میزان مصالحه در پروندههای قتل را ۶۰ مورد اعلام کرد و از کاهش محسوس آمار پروندههای مُسن خبر داد.
رئیس قوه قضائیه در پایان این نشست حدودا ۴ ساعته بر ضرورت پیگیری موضوعات مطروحه از سوی روسای دادگستریها از ناحیه معاونان و روسای مراکز قضایی تاکید کرد.
رئیس دستگاه قضا همچنین پیرامون جمع آوری و بررسی ایده های واصله از مراکز قضایی و همچنین پایش و توسعه ایده ها و اقدامات مبتکرانه قضایی در سراسر کشور دستوراتی را خطاب به معاونت راهبردی قوه قضائیه صادر کرد.