- آرشیو اخبار 1
- ورزشی 2
وضع پیچیده و بحرانی تیم پرطرفدار تبریز/ تراکتوری که خیلی زود پنچر شد!
تیم پرافتخار تبریزی حال و روز خوبی ندارد.
تراکتورسازی چهارمین باخت خود از پنج دیدار قبلی را مقابل ذوب آهن اصفهان رقم زد تا نشان دهد مشکلات این تیم تنها فنی نیست و زوانیمیر سولدو نیز به عنوان سرمربی خارجی به تنهایی نمیتواند کاری انجام دهد.
نگاهی گذرا به اتفاقات افتاده در تراکتور از ابتدای فصل جاری لیگ برتر به وضوح نشان میدهد ایرادهای یکی از تیمهای پر طرفدار فوتبال ایران از کجا نشأت میگیرد.
آغاز فرود با فراز
تراکتور که در شروع بیست و یکمین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال با جمشید نظمی در قامت مدیرعامل و فراز کمالوند به عنوان سرمربی فعالیتهای نقل و انتقالات تابستانی خود را آغاز کرد که به دلیل بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی نمیتوانست بازیکن بگیرد.
با این حال کمالوند سعی کرد بازیکنان فصل گذشته تراکتور را حفظ کند اما جیب خالی این تیم باعث شد تا جلسهاش با اکبر ایمانی بازیکن محبوب تبریزیها به جنجالی بزرگ کشیده شود. انتشار فایل صوتی از جلسهای محرمانه که در هیچ جای دنیا مرسوم نبود تا هواداران این تیم در تصمیمی احساسی خواستار برکناری کمالوند شوند.
تصمیم هیجانی با رمز «اکبر»
حضور عدهای از هواداران معترض در مقابل ساختمان باشگاه تراکتور تبریز باعث شد تا جمشید نظمی شبیه به آنچه در فیلمهای کمدی هم دیده نمیشود با محمدرضا زنوزی تماس تلفنی برقرار کرده و مالک این باشگاه اعلام کند تمام امور را به هیأت فوتبال استان آذربایجان شرقی واگذار میکند.
کمالوند هم از سرمربیگری تراکتور استعفا داد و اکبر ایمانی به عنوان بازیگر نقش اول این بلبشوی مدیریتی در تمرینات حاضر شد اما هیأت فوتبال استان باز هم از قبول مسئولیت تراکتور سر باز زد تا نظمی بار دیگر فیروز کریمی را به عنوان سرمربی تراکتور انتخاب کند.
استعفا پشت استعفا
شروع نه چندان دلچسب سرمربی با تجربه تراکتوریها و ادامه مشکلات بی شمار مالی و مدیریتی این باشگاه باعث شد تا فیروز کریمی خیلی زود استعفا دهد و تراکتوریها بار دیگر با دغدغه انتخاب نفر اول کادر فنی روبرو شوند. دغدغهای که با برکناری نظمی کاملتر شد و زنوزی میر معصوم سهرابی را مدیرعامل و سولدو را به عنوان سرمربی انتخاب کرد.
هیاهوی زنوزی شر شد!
زنوزی که سعی میکرد هر هفته بخشی از بدهیهای تراکتور را پرداخت کند به قدری ریخت و پاش مالی در قرارداد با خارجیها و عدم تعهد به آنها داشت که باز هم برای تسویه کامل مشکل دارد. این تیم در جدیدترین پرونده به دلیل عدم پرداخت مطالبات «عکاشه حمزاوی» و «لی اروین» با محرومیت از سوی فیفا روبرو شده است تا بار دیگر در آستانه شروع نقل و انتقالات زمستانی با مشکل روبرو شود. تراکتور نه تنها باید بدهی این بازیکنان را پرداخت کند بلکه برای طلب «کوین فورچونه» باید یک میلیون و ۱۱۵ هزار دلار تا ۴۵ روز دیگر پرداخت کند تا او نیز حکم دیگری مبنی بر محکومیت تراکتور نگیرد.
منفعل های فوتبال تبریز
بی تدبیری زنوزی در مدیریت از راه دور تراکتور و نقش منفعل میر معصوم سهرابی مدیرعامل همواره حاضر در تیمهای تبریزی کار را به جایی کشاند که یکی از پرطرفدارترین تیمهای فوتبال باشگاهی ایران در پایان هفته دوازدهم تنها ۱۱ امتیاز داشته باشد و در رتبه سیزدهم جدول جا خوش کند.
سولدو که رزومهای موفق در دوران مربیگری خود دارد مشکل فنی تراکتور را ناشی از نداشتن تمرینات بدنسازی مناسب در ابتدای فصل و نبود بازیکن کافی برای پستهای مختلف بازیکنی عنوان کرده است اما کمتر کسی است نداند مشکل تراکتور نه تنها فنی بلکه مدیریتی و بی توجهی به آن نیز هست.
پروژه تحویل یا تخریب؟
زنوزی پروژه تحویل تراکتور به مسئولان هیأت فوتبال استان را در حالی پیش گرفته که فصل گذشته نیز همین روند را برای واگذاری ماشین سازی در پیش گرفت. باشگاهی قدیمی که تصمیمات مدیریتی باعث شد به لیگ دسته اول سقوط کند.
مالک تراکتور در حالی در اطلاعیههای باشگاه برای واگذاری تراکتور منت میگذارد که به نظر میرسد یادش رفته است با برند تراکتور توانست فعالیتهای اقتصادی خود در صنعت هوایی و صنعتی را توسعه دهد.
سکوت پرادعاها
از سوی دیگر مسئولان هیأت فوتبال استان آذربایجان شرقی نیز سکوت عجیبی را در پیش گرفتهاند تا نشان دهند دغدغه هوادارانی که با تراکتور زندگی میکنند اهمیتی برای آنها ندارد تا زمستان سرد تبریز این بار جور دیگری بر تن فوتبالیهای این شهر بنشیند.