در خارطوم صورت گرفت؛

بدنبال فراخوان انجمن مشاغل سودان که از زمان کودتای ارتش، رهبری تظاهرات علیه دولت نظامی را عهده‌دار است، برای تظاهراتی دیگر در روز سه‌شنبه، نیروهای امنیتی به طور گسترده در خارطوم پایتخت سودان و شهرهای اطراف آن مستقر شدند.

به گزارش مُنیبان، خبرگزاری فرانسه روز سه‌شنبه گزارش کرد: دو روز پس از استعفای عبدالله‌ حمدوک نخست وزیر این کشور خیابان‌های منتهی به مقر ارتش در خارطوم تحت کنترل یک سیستم امنیتی قوی اعم از نیروهای پلیس ضد شورش، شبه‌نظامیان و ارتش قرار گرفته است.

با وجود سرکوب مرگبار در پی تظاهرات‌های پیشین، انجمن مشاغل حرفه‌ای سودان خواستار تظاهرات بیشتر شده است. این انجمن از معترضان خواسته برای رسیدن به پیروزی به خیابان‌ها رفته و خود را به کاخ ریاست جمهوری برسانند.

پیشنهاد ویژه

در جریان اعتراضات روز یکشنبه گذشته در سودان، ۳ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

 منابع خبری دیروز گزارش دادند که نخست‌وزیر سودان یکشنبه شب در نطقی استعفای خود را اعلام کرد.

«عبدالله حمدوک»  گفت: من تا آنجا که می‌توانستم تلاش کردم تا کشور را از خطر سقوط به سمت فاجعه دور نگهدارم.

نخست وزیر مستعفی سودان در خصوص بحران در این کشور اظهار داشت: کلیدواژه حل معضلی که حدود ۶ دهه در سودان ادامه دارد، گفت وگو و مذاکره است. حل بحران سیاسی تنها از طریق گفت و گو بر سر یک میز که همه طرف‌ها در کنار آن حضور داشته باشند امکان پذیر خواهد بود.

سودان از ۲۵ اکتبر گذشته شاهد اعتراض‌ها در رد تدابیر استثنایی «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیت و فرمانده ارتش این کشور است که شامل اعلام وضعیت فوق العاده، انحلال شوراهای حاکمیت و انتقالی می‌شود. احزاب سیاسی سودان برکناری حمدوک نخست وزیر و دستگیری رهبران و مقامات سودانی توسط نظامیان را «کودتای نظامی» خوانده‌اند.

در ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان)، البرهان و حمدوک یک توافقنامه سیاسی را امضا کردند که شامل بازگشت نخست وزیر به سمت خود، تشکیل دولت تکنوکرات و آزادی بازداشت شدگان سیاسی است. دو طرف در این توافق متعهد شدند که برای تکمیل مسیر دموکراتیک با یکدیگر همکاری کنند. این در حالی است که احزاب سیاسی و مدنی مخالفت خود را با این توافق اعلام کردند و آن را «تلاش برای مشروعیت بخشیدن به کودتا» دانستند و متعهد شدند که اعتراضات را تا حصول حاکمیت کامل غیرنظامی ادامه دهند.

کدخبر: 58485 تاریخ انتشار