با حذف ارز 4200 تومانی به طور قطع قیمت شیرخام نیز افزایش می یابد که این ماده اولیه 60 تا 70 درصد هزینه های تولید فرآوره های لبنی را تشکیل می دهد. با افزایش قیمت شیر خام پیش بینی می شود که قیمت محصولات لبنی نیز بیش از 60 درصد افزایش یابد.

به گزارش منیبان؛ عبدالله قدوسی مدیرعامل صنایع شیر ایران دیروز در حاشیه گردهمایی سراسری شورای اسلامی کار این مجموعه در گفتگو با خبرنکار خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: با حذف ارز 4200 تومانی به طور قطع قیمت شیرخام نیز افزایش می یابد که این ماده اولیه 60 تا 70 درصد هزینه های تولید فرآوره های لبنی را تشکیل می دهد.  با افزایش قیمت شیر خام پیش بینی می شود که قیمت محصولات لبنی نیز بیش از 60 درصد افزایش یابد.

وی افزود:  دولت برای آسیب زدن به مصرف کنندگان و تولییدکنندگان تمهیداتی را در نظر گرفته است تا اقشار پذیر، امکان تداوم مصرف محصولات لبنی را داشته باشند و تولید کنندگان نیز از طریق دریافت مشوق های صادراتی بتوانند مازاد مصرف را به بازار های خارجی صادر کنند.

پیشنهاد ویژه

مدیرعامل صنایع شیر ایران ادامه داد: گرانی لبنیات به طور قطع بر روی سرانه مصرف این محصولات اثر می گذارد که دولت برای رفع این مشکل طرح هایی مانند توزیع شیر در مدارس و کارت توزیع لبنیات، نیاز اقشار ضعیف و دهک‌های پایین جامعه را تامین کند.

وی تصریح کرد:کاهش مصرف لبنیات می تواند در آینده بیماری هایی برای مردم ایجاد کند به همین منظور دولت شرایطی ایجاد می‌کند که مصرف لبنیات کاهش زیادی نداشته باشد و سلامت مردم در معرض خطر نگیرد.

قدوسی اظهار داشت: احتمال دارد برای دهک های پایین و اقشار آسیب پذیر بن کارت توزیع می شود تا این افراد بتوانند فرآورده های لبنی را خریداری کنند اما هنوز صحبت و قراردادی با صنایع شیر نشده است.

وی درباره اخرین وضعیت شیر مدارس نیز گفت: بودجه شیر مدارس هنوز اختصاص داده نشده است که امیداریم وزارت آموزش و پرورش این اعتبار را از دولت دریافت کند؛ ما آمادگی تامین محصولات مورد نظر داریم.

 

احتمال سخت و زیان آور شناخته شدن  فعالیت کارگران خطوط تولید فرآوردهای لبنی

علی حسین رعیتی فرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم اظهار داشت: برای رفع دغدغعه مسکن کارگران تلاش می‌شود که از ظرفیت های نهضت جهش در تولید مسکن برای خانه دار شدن آنها استفاده کنیم.

وی در ارتباط با  وضعیت حقوق و دستمزد کارگری در سال آینده نیز گفت:جلسات حقوق و دستمزد سال آینده در شورای کار برگزار شده و نظرات نماینگان کارگری نیز گرفته شده است امیداریم جمع بندی انجام شده به شکلی باشد که تا دغدغه های کارگران رفع شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: دولت به دنبال کنترل تورم است و در صورتی که تورم کنترل نشود هر گونه افزایش حقوق ها نیز نتایجی برای معیشت مردم نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: از شرکت های دیگر نیز درخواست می شد مانند صنایع شیر ایران در ارتباط خود با جامعه کارگری، هم افزاییی ایجاد کنند تا کارگران خود را در سود و ضرر کارفرما شریک بدانند.

وی در پاسخ به درخواست نمایندگان کارگران درباره سخت و زیان آور شناخته شدن کارگران خط تولید فراورده های لبنی گفت: این موضوع بررسی و ظرف مدت یک ماه اطلاع رسانی می‌شود. بر این اساس مدیت بازنشستگی آنها کاهش می یابد.

در پایان این مراسم از قدوسی مدیرعامل صنایع شیر ایران توسط نمایندگان جامعه کارگری و معاون وزیر کار به دلیل ارتباط موثر با نیروی کار تقدیر شد.

 

ارائه توضیحات دولت درباره علت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ با دادن این احتمال که فردا درباره کلیات بودجه رای گیری می‌شود گفت که در جلسه عصر دیروز نمایندگان دولت به ارائه توضیحاتی درباره علت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداختند.وی افزود: دلیل دولت برای حذف ارز ترجیحی این است که در صورت رخ دادن چنین کاری ۷ درصد به تورم اضافه شده و در غیر این صورت با باقی ماندن ارز ترجیحی تورم ۲۸ درصد بیشتر می‌شود و دولت به دنبال نرخ تورم کمتر است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ با دادن این احتمال که فردا درباره کلیات بودجه رای گیری می‌شود گفت که در جلسه عصر دیروز نمایندگان دولت به ارائه توضیحاتی درباره علت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداختند.وی افزود: دلیل دولت برای حذف ارز ترجیحی این است که در صورت رخ دادن چنین کاری ۷ درصد به تورم اضافه شده و در غیر این صورت با باقی ماندن ارز ترجیحی تورم ۲۸ درصد بیشتر می‌شود و دولت به دنبال نرخ تورم کمتر است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ با دادن این احتمال که فردا درباره کلیات بودجه رای گیری می‌شود گفت که در جلسه عصر دیروز نمایندگان دولت به ارائه توضیحاتی درباره علت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداختند.

رحیم زارع  توضیح جلسه عصر دیروز کمیسیون تلفیق گفت: جلسه عصر دیروز درباره ارز بود که دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را در بودجه حذف کرده و به ازای آن ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی منابع برای سرمایه گذاری اشتغال در اختیار استان‌ها تحت صندوق پیشرفت و عدالت ایران می‌گذارد. قبلا این صندوق به نام صندوق کارآفرینی امید فعالیت می‌کرد.

وی افزود: دلیل دولت برای حذف ارز ترجیجی این است که در صورت رخ دادن چنین کاری ۷ درصد به تورم اضافه شده و در غیر این صورت با باقی ماندن ارز ترجیحی تورم ۲۸ درصد بیشتر می‌شود و دولت به دنبال نرخ تورم کمتر است.

وی درباره موضوع قیر رایگان در بودجه گفت: قیر رایگان در اختیار وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، مدارس بسیج و شهرداری و دستیاری‌ها قرار داده می شود.

زارع با اشاره به طرح مباحثی درباره تورم و پایه پولی و سهم نفت افزود: ۴۰ درصد از سهم نفت برای صندوق توسعه است که دولت ۲۰ درصد آن را استفراض می‌کند، ۱۴.۵ درصد هم وزارت نفت و سهم دولت ۴۵.۵ درصد است. همچنین با توجه به اینکه تورم امسال بیش از ۴۹ درصد بود نمایندگان دولت به ارائه توضیحاتی درباره راهکارهایی کاهش تورم در سال آینده پرداختند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ درباره مزایای بودجه گفت: طبق توضیحات نمایندگان دولت در بودجه سال آینده تمرکز بر اولویت ها و حرکت به سمت برنامه محوری بوده که اینها در راستای اصلاح ساختار بودجه است. درباره حذف تسهیلات تکلیفی بانک‌ها و افزایش سرمایه بانک های دولتی و کاهش بدهی دولت به بانک ها نیز توضیحاتی داده شد. تسهیلات تکلیفی در تبصره ۱۶ بودجه آمده که نظر دولت این است برای اجرای آن با بانک ها تواقق صورت گیرد.

وی درباره رشد اقتصادی گفت: علاوه بر اینکه رشد اقتصادی کاهنده است، اقتصاد ما در طول چند سال گذشته پر نوسان بوده به همین دلیل دولت به دنبال مثبت شدن رشد اقتصادی، ثبات در اقتصاد، تولید و اشتغال است.

زارع با بیان اینکه سرمایه گذاری در چهار سال اخیر منفی بوده است، افزود: دولت ۳۴۶۱ میلیارد تومان برای سرمایه گذاری پیش بینی کرده که ۹۰۷ هزار میلیارد تومان توسط بانک ها، ۵۶۲ هزار میلیارد تومان توسط بازار سرمایه، ۲۵۲ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت و ۴۳۵ هزار میلیارد تومان از شرکت ها، یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی ، ۱۸۱ هزار میلیارد تومان از بخش خصوصی و ۸۰۰ میلیون دلار از منابع خارجی برای سرمایه گذاری اختصاص داده شود تا به سمت رشد اقتصادی ۸ درصدی حرکت کنیم.

وی به موضوع بهره مالکانه اشاره و اظهار کرد: سال آینده بهره مالکانه ۴۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که تاکنون دولت ۱۷ هزار میلیارد تومان وصول داشته است. بحث بهره مالکانه، فروش مازاد دارایی ها و مازاد مالیات استان ها در اختیار صندوق پیشرفت و عدالت برای بحث اشتغال و رشد اقتصادی استان ها قرار می گیرد.

زارع ادامه داد: ۳۲ هزار میلیارد تومان طرح های اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان ها به ۱۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده و رشد چهار برابری داشته است. در مجموع اعتبارات استان ها نسبت به سال ۱۴۰۰ ، ۲۰۸ درصد افرایش داشته است.

وی اضافه کرد: اعتبارات آب در سال جاری ۹۳۰۰ میلیارد تومان بود که در بودجه سال آینده به ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. ۱۰ هزار میلیارد تومان برای شبکه ملی ارتباطات اختصاص یافته و در مجموع نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری در سال ۱۴۰۱ به ۱۸ درصد پیش بینی شده که امسال ۱۴ درصد بود.

وی در پایان گفت: با توجه به مباحث مطرح شده در جلسه عصر کمیسیون احتمالا فردا درباره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ رای گیری می شود.

 

 

منبع: انتخاب

کدخبر: 58579 تاریخ انتشار