- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
رییس مجلس نمایندگان آمریکا:
حملات مستمر به دموکراسی ادامه دارد
نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا همزمان با نخستین سالگرد حمله به کنگره آمریکا هشدار داد حملات مستمر به دموکراسی آمریکایی ادامه دارد و این حملات، اعتبار انتخابات را که اساس دموکراسی آمریکا است، تضعیف میکنند.
به گزارش منیبان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج شنبه به وقت محلی در نخستین سالگرد حمله به کنگره آمریکا از افسران پلیس و کارکنان کنگره که در زمان حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ با شورشیان مبارزه کردند، تجلیل کرد.
پلوسی گفت: به خاطرآنها، کنگره توانست شورش را شکست دهد و نمایندگان در همان شب توانستند به ساختمان کنگره بازگردند تا از انتقال مسالمت آمیز قدرت اطمینان حاصل کنند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد شورش به خاطر افسران پلیس و اعضای کنگره، شکست خورد.
چاک شومر رهبر اکثریت سنا نیز در نخستین سالگرد حمله به کنگره آمریکا از دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق این کشور بشدت انتقاد کرد و هشدار داد دموکراسی در خطر است.
رئیس رهبر دموکرات های سنا همچنین از جمهوری خواهان خواست در مورد وقایع ششم ژانویه سخن بگویند. اگرچه چند سناتور جمهوری خواه در فاصله کوتاهی پس از حمله ۶ ژانویه از ترامپ انتقاد کردند اما برخی از نزدیک ترین متحدان رئیس جمهور سابق آمریکا تلاش کرده اند خشونت و حمله به کنگره را کم اهمیت جلوه دهند.
شومر توضیح داد:تنها راه ما برای عبور از ۶ ژانویه صبحت قاطعانه است. ما نمی توانیم از حقیقت وقایع آن روز، خشونت ها و تاثیر آنها بر پیشرفت دموکراسی آمریکا اجتناب کنیم. تعداد زیادی برای بازنویسی تاریخ ۶ ژانویه تلاش می کنند.
وی با وقایع ۶ ژانویه و خروج خود از کنگره گفت افرادی که به کنگره حمله کردند به خاطر مذهبش، قصد حمله به او را داشتند.
وی گفت: من در فاصله نزدیکی از شورشیان متعصب، نژادپرست و افراطی بودم. اگر فردی از آنها اسلحه داشت یا در خروجی را مسدود می کرد، معلوم نبود چه اتفاقی می افتاد. بعداً به من گفتند که یکی از آنها گفته است، اینجا یک یهودی بزرگ است، بیایید او را بگیریم.
تحلیلگران مسایل بین المللی و سیاسی درباره خطر بسیار واقعی جنگ داخلی در آمریکا هشدار میدهند؛ احتمالی که چند سال پیش غیرقابل تصور به نظر میرسید.
به اعتقاد آنان، حتی اگر تنش گستردهای رخ ندهد، تصور مجموعهای از انتخابات مورد مناقشه، دولتهای انتخابی که نماینده اراده مردم نیستند و مشروعیت گستردهای ندارند و ناتوانی فزاینده نهادهای دولتی در انجام موثر وظایف اساسیشان، آسان است.
علاوه بر تهدید آزادیهای اساسی و کیفیت زندگی آمریکایی ها، اختلافات داخلی، اجرای سیاست خارجی موثر را تقریبا ناممکن میسازند و به زوال آمریکا سرعت میبخشند.
همزمان با برگزاری آخرین مرحله از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در صحن کنگره آمریکا با حضور «مایک پنس» معاون وقت رئیس جمهوری و «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان در تاریخ ۶ ژانویه (۱۷ دی ماه ۱۳۹۹) که همه جهان نظاره گر آن بود، گروهی از نژادپرستان پس از سخنرانی ترامپ مبنی براینکه درانتخابات تقلب صورت گرفته، به ساختمان کنگره یورش برده و برای ساعاتی آن را به تصرف خود در آوردند.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران این اقدام را حمله به مردمسالاری در آمریکا خوانده و حتی آن را بدترین واقعه تروریستی پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ در خاک آمریکا دانستند.
ترامپ در پی این رخداد برای دومین بار و البته پس از پایان دوره ریاست جمهوری اش، به اتهام تحریک مهاجمان استیضاح و همچون بار نخست، تبرئه شد.
مریک گارلند دادستان کل و وزیر دادگستری آمریکا پیش از نخستین سالگرد حمله به کنگره اعلام کرد: دادستان ها همچنان متعهد به پاسخگو کردن همه عاملان ششم ژانویه طبق قانون و در هر سطحی هستند.