رئیس پلیس راهور ناجا در خصوص اظهارات خودروسازان مبنی بر داشتن زاویه مناسب در تصادفات برای باز شدن ایربگ‌ها گفت: فکر می‌کنم خودروسازان مزاح می کنند؛ اصلاً کیسه هوای طرف راننده تابع سوئیچ نیست.

به گزارش منیبان؛ سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور انتظامی در نشست خبری با اصحاب رسانه به تغییرات در کارت وسایل نقلیه اشاره و گفت: کارت قبلی خودرو دارای یک چیپ بود که اطلاعات در آن‌ نگهداری می‌شد که بارکد سه‌بعدی جایگزین آن خواهد شد.

رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: در سال جاری 205 هزار فقره تصادف به وقوع پیوست که 10 هزار و 912 فقره فوتی و 194 هزار و 965 فقره جرحی بود.

پیشنهاد ویژه

هادیانفر با بیان اینکه پلیس به ازای هر 37 میلیون وسیله‌‌ نقلیه نمی‌تواند یک مراقب بگذارد در واکنش به موضوع تعیین سهم تقصیر در تصادفات‌‌ اظهار کرد: در تصادفات در وهله نخست راننده، مسئول حفظ جان راننده و سرنشینان است، دوم بحث ایمنی وسلیه‌ نقلیه مطرح می‌شود و تعیین سهم دستگاه‌ها نیز با کروکی توسط کارشناسان تعیین می‌شود.

او با اشاره به حادثه تصادف زنجیره‌ای در بهبهان، اعلام کرد: در آن حادثه مِه به صورت ناگهانی حادث شد، در خصوص انسداد جاده ما تابع آنچه هستیم که سازمان هواشناسی به ما اعلام می‌کند، ما کارشناس هواشناسی نیستیم و متناسب با آنچه توسط هواشناسی اعلام می‌کند اقدام به انسداد جاده می‌کنیم.

او در پاسخ به این سؤال که آیا در تصادفات برای پلیس سهم تقصیر تعیین می شود یانه، گفت: اگر زمانی حادثه‌ای روی دهد که پلیس قصور کرده باشد هم پلیس، هم راهور و هم سازمان قضائی برخورد خواهد کرد، به طور مثال در تصادف بهبهان سه گروه اعزام شد، گروه نخست برای بررسی اقدامات پلیس راه استان به آنجا اعزام شدند و خوشبختانه هیچ قصوری نداشتند و رئیس پلیس راه استان، از چهار صبح در آنجا مستقر بود.

او با بیان اینکه پلیس مسئول تصادف نبوده بلکه مسئولیت رسیدگی به تصادفات را برعهده دارد، اعلام کرد: اگر تصادف رخ داد، پلیس فرمانده رسیدگی به آن تصادف است، قانون‌گذار نیز به منظور سهم تقصیر در تصادفات به پلیس اجازه داده است که ما این کار را انجام می‌دهیم؛ در مواجهه با تصادفات غالباً با یک آهن‌پاره روبرو می شویم وبرای همین از خودروسازان می‌خواهیم که خودروی ایمن تولید کرده و دست مردم دهند، چرا در بهبهان باید سه پراید و یک سمند آتش بگیرد، این خودروها تی‌.ان‌‌.تی نداشتند که منفجر شوند.

او در ادامه به اظهارات خودروسازان مبنی بر داشتن زاویه مناسب در تصادف برای بازشدن ایربگ ها اشاره و اظهار داشت:گمان می‌کنم خودروسازها مزاح کرده که می‌گویند مردم با زاویه مناسب تصادف کنند، خواهش می‌کنم خودروسازها فرافکنی نکنند، باید اشتباه‌شان را قبول کرده و قول بدهند خودروی ایمن تولید کنند. سوال این است که آقای سازمان استاندارد چند بار در خط تولید رفته و تست تصادف را شاهد بوده است؟ چرا فرافکنی می‌کنید؟ اگر بخواهیم کروکی 11 ساله را تحلیل کنیم و بگوییم در تصادفات رخ داده چند کیسه هوا باز شده و نشده که خیلی به ضرر خودروسازها خواهد شد. اصلا کیسه هوا راننده تابع سوئیچ نیست، چرا بیخود فرافکنی می‌کنید‌.

او در خصوص باز نشدن ایربگ خودروها در تصادفات خاطرنشان کرد: ابلاغ کردم هر جا در تصادفات ایربگ باز نشد، خودروساز را به مقام قضائی معرفی کنند تا مردم و بیمه ها خسارت بگیرند.

کدخبر: 62691 تاریخ انتشار