- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
فعال سیاسی اصولگرا:
باقری به اندازه یک دهم عراقچی توانایی مذاکره ندارد
فعال سیاسی اصولگرا میگوید: به نظرمن اگر به تیم مذاکرهکنندهای که در وین داریم نگاه کنیم، خودِ شخص باقری به اندازه یکدهم عراقچی هم توان مذاکره ندارد و این کاملاً واضح است.
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، در ارزیابی خود از سفر رئیسی به مسکو و اقناع افکار عمومی در مورد دستاوردهای این سفر به خبرنگار سیاسی مُنیبان گفت: متأسفانه حاشیههایی که برای سفر رئیسی به وجود آمد بر متن سفر غلبه کرد، بهطوریکه حتی اگر این سفر میتوانست مزیتهایی هم داشته باشد، آن حاشیهها باعث شد که آنها هم از بین برود.
او افزود: بخشی از این حاشیهها توسط منتقدان دولت انجام شد و بخشی دیگر توسط اپوزیسیون خارج از کشور صورت گرفت اما متأسفانه سوء مدیریت رسانهای و همچنین سوء مدیریت وزارت خارجه برای توضیح و توجیه اتفاقات آن سفر، باعث شد که آن سفر کلاً تحتالشعاع حواشی قرار بگیرد. بههرحال مهمترین سفر خارجی رئیسی بهگونهای در افکار عمومی مطرح شد که نهتنها هیچ منفعتی برای ملت ایران نداشت بلکه باعث سرافکندگی مردم ایران و از بین رفتن غرور ملی شد، نتیجهای که از سفر گرفته شد این بود.
مهاجری با اشاره به عملکرد تیم رسانهای دولت در مورد سفر رئیسی به روسیه تصریح کرد: از طرفی متأسفانه دولت هیچ دستاورد روشن و واضحی از سفر رئیسی برای جامعه نگفت و همین هم باعث شد که باز هم حواشی بر متن غلبه پیدا کند. در مجموع به نظر میرسد که نباید در داخل، منتقدان حاشیه برای سفر درست میکردند و از آن بالاتر نباید تیم رسانهای و تیم برنامهریز دولت آنقدر ضعیف عمل میکرد که سفری که میتوانست بالقوه برای ما منافعی داشته باشد، به ضد خودش بدل شود.
این فعال رسانهای اصولگرا در پاسخ به این پرسش که حدود 200 روز از آغاز به کار وزارت امور خارجه دولت سیزدهم می گذرد، با توجه به شعارهای این دولت در رابطه با همسایگان، امیرعبداللهیان توانسته گام موثری در این مدت بردارد؟ اظهار کرد: در مورد همسایگان به نظرم کار مهمی توسط امیرعبداللهیان صورت نگرفته است. متأسفانه اولین سفر او به عراق هم با حواشی مواجه شد. امیرعبداللهیان در این سفر برای قرار گرفتن در جای خودش یک مقداری دچار بازی سیاسی شد. بعد حتی در نطقی که در آنجا کرد یک عددی را اشتباه گفت که این اشتباهات در عالم سیاست و دیپلماسی خیلی معانی بدی دارد. گرچه در داخل هم زدن این حرفها هزینه دارد ولی در خارج از کشور، کاری که او انجام داد چندان کار مهمی نبود.
مهاجری ادامه داد: از طرفی وزارت خارجه کمتر در موضوعات مربوط به منطقه دخالت دارد. حتی در دوره قبل هم همینطور بود اما بههرحال در آن دولت یک ظاهری برای نقش وزارت خارجه رعایت میشد که این نقش در دوره فعلی و در زمان وزارت امیرعبداللهیان، چندان رعایت نمیشود.
او در واکنش به اینکه تا پیش از این، گفتگو با آمریکا تابو بود تا جایی که بسیاری از دلواپسان پس از بازگشت ظریف از مذاکرات برجامی به او هتک حرمت کردند، با این وجود از نظر شما چه عاملی تغییر کرده که فضا به سمت توافق برگشته و حتی افرادی که برجام را آتش زدند امروز از مذاکرات و توافق حمایت میکنند؟ اظهار کرد: کاملاً واضح بود که مخالفان برجام بهلحاظ توانایی اجراییِ مذاکره، دست بالایی ندارند. همین الان هم اگر به تیم مذاکرهکنندهای که در وین داریم نگاه کنیم، خودِ شخص باقری به نظر من به اندازه یکدهم عراقچی هم توان مذاکره ندارد و این کاملاً واضح است. متأسفانه تیم جلیلی و تیم باقری که الان در وین حضور دارند، منهای چند نفرشان که از کارشناسان خبره هستند، اینکاره نیستند و همین الان هم موضوعات دارد از داخل مدیریت میشود و کسان دیگری پشت صحنه مذاکرات را اداره میکنند و آنچه که دلواپسان و مخالفان برجام این روزها در موردش سکوت کردهاند بیشتر ناشی از همین است که اگر انتقادی کنند، میتواند به معنای تضعیف تیم مذاکرهکننده، تیم باقری و جلیلی تلقی شود.
مهاجری همچنین خاطرنشان کرد: از طرف دیگر به نظر میآید که دلواپسان حتی اگر همین تیم فعلی بخواهد به توافقهای خوبی یعنی توافقی که بتواند به رفع تحریمها منجر شود، دست پیدا کند، قرار نیست کسی مخالفت کند و آنها را خائن بنامد و تخطئه کند و مورد انتقاد قرار بدهد. بنابراین حتی اگر تیم مذاکرهکننده با اقلّ دستاوردها هم بیایند مورد استقبال قرار خواهند گرفت و به آنها آفرین خواهند گفت.
این فعال سیاسی اصولگرا در رابطه با برخوردهای یک بام و دو هوا برای مذاکره با آمریکا در دولت قبلی و فعلی گفت: به دلیل اینکه اطلاعرسانی درست و دقیقی از سوی هیئت مذاکره صورت نمیگیرد، این افراد اصلاً نمیدانند باید به چه بَهبَه بگویند و از چه انتقاد کنند. در واقع به نظر میآید که مذاکرات فعلی نه تنها هیچ چیزی بیشتر از مذاکرات چند ماه پیش که عراقچی انجام داد، اضافهتر ندارد بلکه این زیان را هم برای ما دارد که اگر همان چند ماه پیش این مذاکرات به نتیجه رسیده بود، با رفع تحریمها، ما به موفقیتهای بزرگتری دست پیدا میکردیم. آن مذاکرات متوقف شد تا اینکه ببینند دولت جدید چه کار میخواهد انجام دهد، الان در دولت جدید عملاً هیچ اتفاق مثبتی روی نداده و همینطور که میفرمایید این برخوردهای یک بام و دو هوا به این دلیل صورت میگیرد.