وال استریت ژورنال نوشت؛

وال استریت ژورنال نوشت، امارات رهبری تلاش‌های عربی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه که فرصت‌هایی را برای همکاری تجاری با این کشور فراهم می‌کند، برعهده دارد.

به گزارش مُنیبان، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان دولتی در اتحادیه اروپا و سوریه نوشت: ابوظبی برای عادی سازی روابط خود به صورت مستحکم با نظام سوریه بعد از یک دهه از به حاشیه رانده شدن این کشور از سوی جامعه جهانی به دلیل جنگ تلاش می‌کند.

بیشتر کشورهای عربی پیشتر نظام بشار اسد را که به نقض حقوق بشر از سوی غرب متهم شده است تحریم کردند. کشورهای عربی دیگر به ویژه عربستان و قطر کمی روابط خود را با بشار اسد حفظ کردند اما آمریکا همچنان موضع تند خود را نسبت به نظام سوریه حفظ کرده است.

پیشنهاد ویژه

در سال‌های اخیر واشنگتن برای افزایش فشار بین المللی بر نظام سوریه تلاش می‌کند تا با مشارکت بیشتر مخالفان در اداره کشور موافقت کند.

پیشتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره تحرکات اخیر کشورهای منطقه برای عادی سازی روابط با بشار اسد گفت: ما از تمام کشورها و نهادهای منطقه که به فکر تعامل با نظام بشار اسد هستند می‌خواهیم با جدیت به "جنایت‌های نظام سوریه علیه ملت این کشور" توجه داشته باشند.

سوریه با حمایت روسیه کنترل بخش عظیمی از خاک خود را به دست گرفته است و در حال حاضر برخی کشورهای عربی مثل اردن و مصر تلاش می‌کنند تا سوریه به اتحادیه عرب بازگردد. این اقدامی است که می‌تواند فرصت‌هایی را برای همکاری تجاری با این کشور فراهم کند.

این روزنامه نوشت، نمایندگان سوری در نمایشگاه اکسپو دبی شاهد استقبال وسیعی از سوی مردم بودند. همچنین شرکت‌های سوری شعبه‌های خارجی در دبی و ابوظبی طی ماه‌های اخیر برای مخفی کردن درآمدهای خود و فرار از تحریم‌های آمریکا و اروپا و ادامه تجارت کالاهایی مثل فراورده های نفتی، لوازم الکترونیکی و و پوشاک افتتاح کرده‌اند.

همچنین این روزنامه نوشت، شرکت "شام وینگز" پروازهایی را بین دمشق و ابوظبی در ماه نوامبر آغاز کرده است.

امارات و اردن در سال‌های اخیر سفارتخانه‌های خود را در سوریه باز کرده‌اند. ماه میلادی گذشته بحرین؛ هم پیمان اصلی عربستان هم اولین سفیر خود را در دمشق تعیین کرد. همچنین ماه گذشته نمایندگان بانک مرکزی سوریه برای ایجاد شبکه مالی به امارات رفتند؛ شبکه‌ای که بانک‌های خصوصی برای حمایت از تجارت میان دو کشور از آن استفاده می‌کنند.

در سطح تجاری تحرکات کشورهای عربی و حتی برخی کشورهای اتحادیه اروپا برای شرکت‌های سوری شرایط خوبی را فراهم کرده است. شرکت‌های ارتباطات سوریه از شرکت‌های فرضی در کشورهای اتحادیه اروپا برای خرید تجهیزات ارتباطی استفاده می‌کنند.

فؤاد محمد، مسئول اجرایی واحد خدمات نفتی در گروه تجاری "کاترجی" که صاحب آن خانواده نماینده حامی نظام سوریه است و به دلیل فروش نفت به نظام سوریه تحریم شده است، گفت: پیش بینی می‌کنم که در آینده نزدیک با شرکت‌های بین‌المللی همکاری داشته باشیم.

اواخر سال ۲۰۱۸ امارات فعالیت سفارت خود در دمشق را از سر گرفت. همچنین اواخر ۲۰۲۱ عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات به دمشق سفر و با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه دیدار کرد. این اولین سفر یک مسئول اماراتی عالیرتبه به سوریه از سال ۲۰۱۱ بوده است.

کدخبر: 63451 تاریخ انتشار