در روزهای گذشته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تلاش برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی خبر داد.

به گزارش منیبان، در روزهای گذشته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تلاش برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی خبر داد. محمدرضا پورابراهیمی در نشستی با اعضای ستاد هماهنگی کانون‌های بازنشستگان و دستگاه‌های اجرایی مشمول تامین اجتماعی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعات بحث افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی است. در سال ۱۴۰۰ به استناد مصوبات مجلس و قانون برنامه ششم مقرر شد حداقل‌ها در خصوص افزایش حقوق این گروه اجرایی شود که به دلایل مختلف انجام نشده است.

افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان چندین سال است با توجه به تورم روبه رشدی که در جامعه وجود دارد، موضوعی است که این روزها بسیاری در انتظار آن هستند. این علی‌رغم آن است که در بودجه ۱۴۰۱ تعهدات افزایش میزان حقوق متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با شاغلان در نظر گرفته نشده است.

پیشنهاد ویژه

با این حال ابراهیمی وعده داده است به زودی نشست مشترک نمایندگان کانون‌های بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی کشور با حضور وزیر رفاه و رئیس سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون اقتصادی تشکیل شود و آخرین وضعیت اجرای ناقص پرداخت‌های تعهدات دولت در بخش بازنشستگی در سال ۱۴۰۰ برای تامین اجتماعی پیگیری شود و موضوع پیش بینی‌های لازم در بودجه ۱۴۰۱ برای حل مشکلات بازنشستگان تامین اجتماعی در دستور کار قرار گیرد.

در این زمینه علیرضا حیدری، نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری کشور در گفتگو با جامعه ۲۴ در واکنش به خبر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان یک ساختار قانون‌مند دارد. ماده ۴۱ قانون کار، حقوق کارگران را تعیین می‌کند و ماده ۱۱۱ تأمین اجتماعی نیز با انطباق ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ مصوب هیئت وزیران به تعیین دستمزد و مستمری افراد بازنشسته می‌پردازد. بر اساس این ساختار هر سال حقوق کارگران و مستمری بگیران در سطوح مختلف تعیین می‌شود.

وی با اشاره به جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس با کانون بازنشستگان و سایر گروه‌های مرتبط با بازنشستگان و کارگران تأمین اجتماعی اظهار کرد: این جلسات بیشتر در حد رایزنی است چرا که ساختار تعیین دستمزد و حقوق مستمری بازنشستگان کاملا مشخص است.

حیدری بیان کرد: ماده ۴۱ قانون کار متولی تعیین دستمزد را شورای عالی کار بر اساس شاخص‌هایی مانند سبد معیشتی و … اعلام کرده است. ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی هم تصریح می‌کند مستمری ازکار افتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد و عینا منطبق با مصوبات شورای عالی کار بوده و نباید کمتر از کف حقوق تعیین شده برای کارگران باشد.

حیدری تأکید کرد: تعیین دستمزد کارگران بر اساس ماده ۴۱ قانون کار که بر اساس ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی مبنای حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی است با توجه به دو شاخص تورم که توسط مراجع ذی‌ربط اعلام می‌شود و حداقل معیشت زندگی منطبق بر هزینه‌های یک خانوار است.

وی یادآور شد: هیچ سالی ماده ۴۱ در تصمیم‌گیری‌ها رعایت نشده چرا که هیچوقت حداقل معیشت در دستمزدها تأثیرگذار نبوده است، شورای عالی کار هم بر این شکاف تأثیر دارد. هرچقدر هم نرخ تورم بالاتر برود این شکاف بیشتر شده و فشار بر روی خانواده کارگری و به تبع آن مستمری بگیر نیز افزایش پیدا می‌کند چرا که حقوق بازنشستگان از محل حق بیمه شاغلین پرداخت می‌شود.

این فعال کارگری یادآور شد: اگر مصوبه شورای عالی کار منطبق با ماده ۴۱ قانون کار باشد و بتواند بخش شاغلین را اقناع کند، طبیعتا میزان حق بیمه نیز افزایش پیدا کرده و در نتیجه حقوق بازنشستگان نیز افزایش پیدا خواهد کرد. در هر صورت باید در انتظار جلسه آتی شورای عالی کار بود تا حداقل دستمزد را بر اساس نرخ تورم و حداقل معیشت تعیین کند.

منبع: اندیشه معاصر

کدخبر: 64821 تاریخ انتشار