یک تحلیلگر مطرح کرد:

کارشناسان سوری معتقدند، سه رئیس‌جمهوری سال‌های اخیر آمریکا که مدعی کشتن رهبران گروه‌های تروریستی در خاورمیانه بودند، هدفشان تقویت وجهه کشورشان به ‌عنوان به اصطلاح "محافظ جهان در برابر تروریسم" و مشروعیت بخشیدن به تداوم حضور مداخله‌جویانه آمریکا و تحقق اهدافشان در این منطقه بوده است.

به گزارش مُنیبان، به نوشته خبرگزاری شینهوا، دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا، اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده را کشت، در حالی که دولت جانشین وی، یعنی دونالد ترامپ، ابوبکر البغدادی، رئیس سابق گروه تروریستی داعش را کشت. دولت فعلی جو بایدن نیز اخیراً کشته شدن ابوابراهیم الهاشمی القرشی، رهبر فعلی داعش را اعلام کرده است.

غسان یوسف، یکی از این کارشناسان سیاسی، در اظهار نظر در مورد عملیات اخیر آمریکا که القرشی را در شهر اطما در شمال غربی سوریه و در نزدیکی مرز این کشور با ترکیه هدف قرار داد، به شینهوا گفت که این رخداد بیشتر تبلیغاتی برای دادن مشروعیت کاذب به واشنگتن در قبال جنگ ادعایی‌اش با تروریسم است تا اینکه یک دستاورد قاطع با احتمال رقم زدن پیشرفتی واقعی در جنگ علیه تروریسم باشد.

پیشنهاد ویژه

یوسف بیان کرد: آمریکا می‌خواهد جهان را متقاعد کند که با تروریسم می‌جنگد و سوءظن‌ها مبنی بر حمایت و محافظتش از تروریست‌ها در منطقه را برطرف کند. اما در واقع این عملیات تاثیر چشمگیری بر امنیت سوریه نخواهد داشت و در حقیقت چیزی را تغییر نخواهد داد.

وی متذکر شد که وضعیت سوریه از نظر مبارزه با تروریسم "بسیار بد" است و قدرت‌های بزرگی مانند آمریکا و متحدان غربی‌اش از گروه‌های شورشی مرتبط با گروه‌های تروریستی غیرقانونی حمایت می‌کنند.

او بیان کرد روسیه و سوریه متعهد به از بین بردن داعش و سایر گروه‌هایی هستند که به عنوان گروه‌های تروریستی و غیرقانونی اعلام شده‌اند.

عماد سالم، تحلیلگر سیاسی سوری، معتقد است که عملیات اخیر آمریکا تأثیر چندانی بر مبارزه با تروریسم در سوریه یا منطقه نخواهد داشت، زیرا نفوذ داعش در سراسر این کشور به میزان قابل توجهی تضعیف شده است.

وی با این ارزیابی یوسف موافق بود، مبنی بر این که عملیات آمریکا علیه این رهبر داعش "فراتر از پروپاگاندای آمریکا در قبال ادامه دادن به مبارزه با تروریسم و ​​تعقیب بقایای تروریست‌های داعش با هدف مشروعیت بخشیدن به حضورش در خاک سوریه و سرقت مستمر نفت سوریه نیست."

به گفته محمد الخضر، نویسنده و روزنامه‌نگار سوری، عملیات آمریکا برای نجات وجهه نیروهای ائتلاف تحت رهبری این کشور در خاک سوریه آن هم پس از سیلی شدید دو هفته پیش به صورتشان زمانی که ده‌ها شبه نظامی داعشی به زندان سینا در استان حسکه به‌رغم حضور نیروهای آمریکایی در منطقه حمله کردند، صورت گرفت.

او متذکر شد که آمریکا همان زمانی که شبه‌نظامیان داعش درگیری‌ها در زندان را شروع کردند، محل اختفای رهبر داعش را می‌دانست در حالی که بعدا فاش شد که او با زندانی‌های داعشی که شورش را در زندان سینا همزمان با تلاش متحدانشان برای حمله به این تاسیسات از خارج شروع کردند، در ارتباط بوده است.

ماهر احسان، تحلیلگر سیاسی سوریه گفت: حضور گروه‌های تروریستی در منطقه به آمریکا برای ماندن و پیگیری اهدافش مشروعیتی را فراهم می‌کند.

او اظهار کرد: به نظر می‌رسد که هر رئیس‌جمهوری در آمریکا می‌خواهد دستاوردی را به کارنامه خود اضافه کند. به نظر می‌رسد کشتن رهبران گروه‌های رادیکال یک عنوان مهم در فهرست قابلیت‌های آن‌ها در رزومه‌شان باشد، نه چیزی بیشتر از آن.

کدخبر: 65239 تاریخ انتشار