- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 0
- پزشکی 3
مدیرکل سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد:
رهایی بیماران نیازمند خدمات روانپزشکی بعد از ۶ ماه مصرف دارو
مدیرکل سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیماران نیازمند به خدمات روانپزشکی ۴۰ تا ۵۰ روز در صورت وجود تخت خالی در بیمارستانها بستری میشوند و بعد از آن ۳ تا ۶ ماه دارو مصرف میکنند و در نهایت رها میشوند.
به گزارش منیبان؛ احمد حاجبی، مدیرکل سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با رها شدن بیماران نیازمند خدمات روانپزشکی در عمل از خدمات بیبهره می مانند و طرح سراج در واقع سیکل معیوب اختلالات روانپزشکی را برطرف و این خلاء را جبران میکند.
او با بیان اینکه طرح سراج ماحصل ۱۷ سال دغدغه در حوزه سلامت روان است، اظهار کرد: این طرح به چند نیاز پاسخ میدهد که از آن جمله ارائه خدمات سلامت روان به بیماران بعد از ترخیص از مراکز درمانی است.
حاجبی ادامه داد: ما در کشور حدود ۱۰ هزار تخت روانپزشکی داریم که این نیاز تا سال ۱۳۹۵ حدود ۱۷ هزار تخت بود.
او با اشاره به این که ۸۰ درصد اختلالات روانی را پزشک عمومی هم می تواند درمان کند، گفت: طبق تجربه ما هر ۲۰ پزشک عمومی میتواند تحت نظر یک روانپزشک ما در مراکز بهداشتی آموزشهای لازم را ذیل بسته مراقبتهای مشارکتی دریافت کند.
مدیرکل سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد تصریح کرد: بیمارانی که دارای اختلالاتی شایع مثل افسردگی و اضطراب می باشند، مراقبتهای مناسب را در سیستم شبکه دریافت نمیکنند و لذا سرازیر بخش خصوصی میشوند. طرح سراج ضمن توجه به این مشکل نیازهای اجتماعی و حمایتی بیماری های حوزه روان را تحت پوشش قرار میدهد.
حاجبی ادامه داد: در طرح سراج خدمات مورد نیاز پایلوت شده و برای آنها شواهد علمی وجود دارد. ما از سال ۸۳ تا سال ۹۳ به مدت ۱۰ سال خدمات جامعهنگر را انجام داده و گسترش دادیم.
او اظهار کرد: طرح سراج از اردیبهشت ۹۳ با طرح تحول آغاز شد. یکسال کار طراحی آن با استفاده از تجارب و الگوهای جهانی طول کشید، این طرح شامل خدمات پایه که تکمیل شده خدمات phc است، خدمات تخصصی و اقدام جامعه (حمایتهای اجتماعی) است. در سطح تخصصی ارتباط منطقی بخش پایه و سطح تخصصی اعم از سرپایی و بستری وجود دارد. در این طرح به جز بخش بستری که مربوط به حوزه درمان است مابقی اقدامات در حوزه بهداشت انجام میشود.
حاجبی بیان کرد: در بسته اقدام جامعه که منبعث از برنامه ملی سلامت روان است اقدام به تشکیل دبیرخانه اقدام جامعه در فرمانداری تهران شده است. در این بسته از سال ۹۰ خدمات باکیفیت، ارزان قیمت و ادغام یافته با خدمات اجتماعی ارائه میشود.
او ستاد خوداتکایی، کمیته سبز، سرشاخههای مشارکت مردمی شامل ۲۱ سرشاخه، کمیته رابطان سلامت ادارات را سایر بخشهایی اعلام کرد که توسط کمیته سامان یا سراج هدایت میشوند و هم اکنون در ۲۳ منطقه محروم کشور توسط روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران اجتماعی در حال اجراست.