دارندگان کارتخوان و درگاه‌های پرداخت الکترونیک دو روز دیگر ( ٣٠ بهمن ماه ) فرصت دارند تا نسبت به ثبت‌نام در سازمان امور مالیاتی اقدام کنند و باید با مراحل و چگونگی انجام این امر آشنا شوند.

به گزارش منیبان، در راستای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، بانک مرکزی باید با همکاری سازمان مالیاتی نسبت به ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان بانکی یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی اقدام کند.

در این زمینه، با اقدامات صورت گرفته کلیه اشخاص دارای ابزار پرداخت‌های بانکی می‌توانند با ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir فهرست تمامی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی خود را مشاهده و نسبت به الصاق آنها به پرونده‌های مالیاتی قبلی و یا تشکیل پرونده مالیاتی جدید اقدام کنند.

پیشنهاد ویژه

از آنجا که تمامی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی که متناظر با پرونده مالیاتی نباشند، بانک مرکزی نسبت به غیرفعال کردن آن‌ها اقدام می‌کنند، دارندگان کارتخوان فقط دو روز دیگر فرصت دارند که به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه و اقدام لازم را انجام دهند.

بدین منظور، ابتدا باید وارد درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی ir.gov.tax.my شوید و ثبت نام کنید. 


 در این زمینه، اشخاص حقیقی در اولین گام می‌توانند با استفاده از کد ملی، شماره تلفن همراه (شماره ملی و شماره تلفن همراه متعلق به یک فرد باشد) و تاریخ تولد، ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز عبور از طریق پیامک دریافت کنند.

اشخاص حقوقی با نام کاربری و رمز عبور سامانه کد اقتصادی می‌توانند وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک شوند و اتباع خارجی حقیقی باید پیش از ثبت نام، به ادارات کل مالیاتی مراجعه و درخواست ثبت شماره تلفن همراه خود را  در سامانه ارائه کنند. 

در گام بعدی با استفاده از نام کاربری و رمز عبور به کارپوشه خود وارد شوید. 

در صفحه ظاهر شده "داشبورد مالیاتی" خلاصه‌ای از اطلاعات پرونده مالیاتی شما ظاهر می‌شود. 

با کلیک بر روی قسمت "ساماندهی پذیرنده‌های بانکی" دستگاه‌های کارت خوان بانکی و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیک ثبت شده به نام مؤدی با اطلاعات شرکت پشتیبان و شماره پایانه قابل مشاهده است. 

در این صفحه "الصاق به پرونده" یا "درخواست غیر فعالسازی" دستگاه‌های کارت خوان بانکی و یا درگاه های پرداخت الکترونیک و حذف ثبت نام‌های انجام شده توسط بانک مرکزی امکان پذیر است.


از لیست "دستگاه‌های کارت خوان بانکی و یا درگاه های پرداخت الکترونیکی الصاق نشده" قابل مشاهده دکمه‌ی "الصاق به پرونده" را کلیک کنید تا پرونده‌های مالیاتی شما نمایش داده شود و پرونده مرتبط را انتخاب کنید. 

سپس، پرونده مورد نظر را انتخاب و دکمه الصاق را کلیک کنید. 
چنانچه در لیست پرونده‌ای موجود نباشد، بر روی دکمه "ثبت نام الکترونیک جدید" کلیک و اقدام به پیش ثبت نام کنید.
همچنین، در صورتیکه پذیرنده‌های بانکی به پرونده الکترونیکی مرتبط نبوده و یا اطلاعات آن اشتباه باشد از لیست دستگاه‌های کارتخوان بانکی یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی الصاق نشده دکمه "درخواست غیر فعال سازی" را کلیک کنید.
علاوه بر این، اگر بعد از الصاق به پرونده الکترونیکی قصد تغییر پرونده انتخابی را داشته باشید با کلیک روی "تغییر پرونده" مجددا به لیست قبل از الصاق برمی‌گردید.

بعد از تعیین تکلیف تمامی دستگاه‌های کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیکی دکمه تایید نهایی را کلیک کنید. 
در صورت انتخاب پرونده‌های عدم تکمیل (قرمز رنگ) می‌بایست قبل از ثبت دکمه "تایید نهایی" نسبت به تکمیل اطلاعات ثبت‌نام اقدام کنید و طبق تصویر زیر ابتدا به منوی "پرونده درآمد" سپس در پنجره‌ای که باز می‌شود گزینه "جزئیات پرونده"مربوط به پرونده مورد نظر را انتخاب کنید. 

در ادامه طبق تصویر زیر، دکمه "ورود و ویرایش" را کلیک کنید تا به سامانه ثبت نام الکترونیک هدایت شوید.

سپس، در تصویر زیر گزینه "نمایش و ویرایش اطلاعات" را انتخاب کرده و در تصویر بعدی در کادر "اشکالات و نواقص اطلاعاتی"موارد قرمز رنگ را مطالعه و اطالعات خواسته شده را تکمیل کنید. 

سپس مجددا به منوی ساماندهی پذیرنده‌های بانکی رفته و تایید نهایی را انتخاب کنند و بعد از تایید نهایی می‌توانید با انتخاب دکمه"ویرایش مجدد" تغییرات لازم را انجام دهید. 

بعد از تعیین تکلیف کارتخوان‌ها و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی و انتخاب دکمه "تایید نهایی"، سپس در قسمت سمت چپ سامانه دکمه " حذف پرونده‌های بانک مرکزی" فعال شده و می‌توانید پرونده‌هایی که توسط بانک مرکزی ایجاد شده و هیچ دستگاه کارتخوان بانکی به آن
متصل نیست را انتخاب و با کلیک "حذف پرونده" پرونده مورد نظر را حذف کنید.

لازم به ذکر است که اشخاص حقوقی تنها یک پرونده مالیاتی دارند و جهت الصاق پذیرنده‌های بانکی فقط می‌توانند همان پرونده را انتخاب کنند. 
برای اشخاص حقوقی تمام دستگاه‌های کارتخوان و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی به طور پیش فرض به پرونده مذکور الصاق شده و مودی می‌تواند با کلیک بر روی دکمه "تغییر پرونده و با فعال شدن گزینه "درخواست غیرفعالسازی"درخواست غیر فعال سازی را به بانک مرکزی ارسال کنند. 

کدخبر: 67180 تاریخ انتشار