- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
در سودان اتفاق افتاد؛
مسدود شدن خیابانها و پلها همزمان با فراخوان برای اعتراضات امروز
پس از آنکه کمیتههای مقاومت سودان برای تظاهرات جدید امروز (یکشنبه) فراخوان دادند، مقامات این کشور نیروهای امنیتی را به حالت آمادهباش درآورده و مسدود کردن خیابانهای اصلی و برخی پلها را آغاز کردند.
به گزارش مُنیبان، به نوشته روزنامه عربی۲۱، جنبش اعتراضی سودان که ابتدای فوریه از برگزاری چهار تظاهرات میلیونی از جمله تظاهرات فردا (دوشنبه) موسوم به تظاهرات میلیونی ۲۱ فوریه خبر داده بود، تصمیم گرفته امروز نیز تظاهرات دیگری را با عنوان "تظاهرات میلیونی ۲۰ فوریه" برگزار کند.
مقامات سودان به محض اعلام این فراخوان، مسیرهای اصلی از جمله پل "نیل آبی" را که مسیر مواصلاتی شهرهای خارطوم و بحری است، مسدود کردند.
برخی صفحات ویژه انتشار اخبار اعتراضات سودان اعلام کردند که مسؤولان سودانی بامداد امروز همزمان با انتشار فراخوان تظاهرات، دست به بازداشتهایی زدند.
طبق گزارش کمیتههای مقاومت، افرادی که در پی تظاهراتهای قبلی بازداشت شده بودند نیز اعتصاب غذای بدون پایانی را آغاز کردند.
عبد الفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان و رهبر کودتا در این کشور از زمان کودتایش علیه قانون اساسی در اکتبر گذشته همان ادعاهای قبلی را تکرار میکند.
او دو روز قبل مدعی شد که دولت انتقالی قصد دارد عملیات تغییر دموکراتیک را تکمیل کرده و انتخاباتی آزاد و شفاف برای تحویل قدرت به دولتی منتخب برگزار کند.
البرهان در دیداری که با وولکر پرتس، رئیس هیات سازمان ملل در سودان در کاخ ریاست جمهوری در خارطوم داشت، بر تمایل کابینهاش به گفتگو با تمامی گروهها جهت رسیدن به رویکردی یکپارچه که ضامن خروج ایمن از بحران فعلی باشد، تاکید کرد و گفت: دولت انتقالی قصد دارد روندتغییذ دموکراتیک را تکمیل و انتخاباتی آزاد و شفاف برگزار کرده و قدرت را به دولتی منتخب تحویل دهد.
پس از گذشت حدود چهار ماه از کودتای البرهان، ابتکارعملهای سازمان ملل و طرحهای بینالمللی برای حل بحران سودان متوقف شدند و با وجود اینکه دیدارهای بینالمللی با طرفهای درگیر لغو نشدهاند، اما هیچ پیشرفتی از زمان استعفای دوم عبدالله حمدوک، نخست وزیر این کشور در ابتدای ژانویه گذشته، حاصل نشده است.
حمدوک از سودانیها خواست در مذاکراتی با حضور تمامی گروهها و احزاب سیاسی برای تعیین یک نقشه راه و توافق درباره یک منشور ملی شرکت کنند اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.
اواسط فوریه یک هیات آمریکایی به ریاست دیوید ساترفیلد، فرستاده آمریکا به شاخ آفریقا وارد سودان شد اما آن نیز پیشرفتی در این زمینه نداشت.
خشونتها در دارفور به دلیل خلأ امنیتی به وجود آمده در پی کودتای اکتبر در خارطوم بالا گرفتهاند.
در واقع پس از آنکه اولین دولت تشکیل شده در سودان در پی سرنگونی حاکمیت عمر البشیر، در سال ۲۰۲۰ توافقنامه صلحی را با جنبشهای مسلح در دارفور واقع در غرب سودان امضا کرد، آرامش بر این منطقه حاکم شد اما تنها یک سال و نیم بعد و تنها چند ماه پس از کودتای نظامی خارطوم، درگیریها بر سر قدرت به این اقلیم بازگشتند.
هفته گذشته گروهی مسلح با هدف سرقت خودروها و هزاران تن کمکهای غذایی و تجهیزات مختلف مقر هیات مشترک سازمان ملل و اتحادیه آفریقا در دارفور که ۱۳ سال در این اقلیم فعالیت داشت، به نیروهای امنیتی تیراندازی کردند.