در سودان؛

مقامات سودان ۳۶ تن را از زندان «سوبا» که در جریان تظاهرات در خارطوم بازداشت شده بودند، آزاد کردند و یکی از کارشناسان سازمان ملل پس از یک ماه تاخیر بنا به درخواست مقامات سودانی نخستین سفر رسمی خود به خارطوم را آغاز کرد.

به گزارش مُنیبان از شینهوا، وکلای فوق‌العاده در خارطوم در بیانیه‌ای مطبوعاتی که در فیسبوک منتشر شد، اعلام کردند، افرادی که از زندان «سوبا» آزاد شده‌اند، بازداشتیان سیاسی هستند که طی تظاهرات اخیر بازداشت شده بودند.

این وکلا همچنین اعلام کردند، این افراد آزاد شده به کلانتری شهرستان‌های «بحری»، «أم درمان» و «خارطوم» منتقل و پس از تکمیل اقدامات مربوطه به قید ضمانت آزاد شدند.

پیشنهاد ویژه

در همین راستا، آداما دینگ، کارشناس سازمان ملل روز یکشنبه در نخستین سفر رسمی خود پس از یک ماه به تعویق افتادن آن، بنا به درخواست مقامات سودانی وارد خارطوم شد و این سفر تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.

کارشناس حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه با مسئولان دولتی سودان از جمله محمد سعید الحلو، وزیر دادگستری این کشور به منظور بررسی ادعاهای مربوط به نقض‌های حقوق بشر و گزارش شورای حقوق بشر در خصوص آن در ماه مارس آتی، دیدار کرد.

کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در خارطوم اعلام کرد، سفر این مسئول سازمان ملل تا روز پنجشنبه ادامه می‌یابد و طی این چند روز با مسئولان برجسته دولت سودان، نمایندگان نهادهای جامعه مدنی، مدافعان حقوق بشر، رؤسای نهادهای سازمان ملل و دیپلمات‌ها دیدار خواهد کرد.

آداما دینگ، در نوامبر ۲۰۲۱ براساس تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان کارشناس این سازمان در خصوص حقوق بشر سودان تعیین شد.

۲۵ اکتبر ۲۰۲۱، سودان شاهد تظاهرات برای تشکیل حکومت غیرنظامی و دموکراتیک و رد اقدامات اتخاذ شده توسط "عبدالفتاح البرهان"، فرمانده کل ارتش سودان، از جمله برقراری وضعیت اضطراری و انحلال شوراهای حاکمیتی و وزرای انتقالی است.

در ۲۱ نوامبر، البرهان و عبدالله حمدوک، نخست وزیر مستعفی سودان، توافقنامه سیاسی را امضا کردند که شامل بازگشت دولت انتقالی به ریاست دولت انتقالی، تشکیل دولت بر مبنای صلاحیت‌ها و آزادی زندانیان سیاسی بود.

اما در دوم ژانویه، حمدوک به دلیل اعتراضات درباره توافق او با البرهان، از سمت خود استعفا کرد.

کدخبر: 68004 تاریخ انتشار