طلاق توافقی راه حلی است که زوج‌ها برای کوتاه‌تر کردن این مسیر انتخاب می‌کنند. آنها باید بر سر مسائل مهم مهریه و نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند با هم به توافق برسند. بعد از درخواست طلاق، توافق‌هایی که با هم کرده‌اند در داوری ثبت و در نمونه رأی طلاق منعکس خواهد شد.

به گزارش منیبان؛ طلاق توافقی راه حلی است که زوج‌ها برای کوتاه‌تر کردن این مسیر انتخاب می‌کنند. آنها باید بر سر مسائل مهم مهریه و نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند با هم به توافق برسند. بعد از درخواست طلاق، توافق‌هایی که با هم کرده‌اند در داوری ثبت و در نمونه رأی طلاق منعکس خواهد شد.

بعد از مطالعه آن هر دو باید ظهر دادنامه حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی را از خود بگیرند. در این صورت است که رأی نمونه طلاق قطعی و اجرایی می‌شود.

پیشنهاد ویژه

این توافق‌ها بر سر مهریه و فرزند یا هر چیز دیگری ممکن است گاهی از سر عجله یا هیجانی باشد. یعنی بعد از مدت زمانی زن احساس کند که نباید گذشت می‌کرده است و پشیمان می‌شود. در این زمان این پرسش مطرح می‌شود که آیا می‌تواند کاری بکند؟ وجود یک وکیل طلاق توافقی در کنار زن کمک‌ کننده خواهد بود.

آیا پشیمانی زن بعد از توافق بر سر طلاق سودی دارد؟

آمارها نشان داده است که تعداد زیادی از زنان بعد از طلاق پشیمان می‌شوند. پشیمان شدن در طلاق توافقی در زنان بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد. وقتی آنها بر سر طلاق به توافق برسند، مرد می‌تواند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی او را طلاق بدهد. حتی بدون حضور زن صیغه طلاق جاری خواهد شد.

یکی از مهم ترین کارهایی که در زمان طلاق توافقی باید به آن توجه داشت حضور وکیل طلاق توافقی است. وجود چنین شخصی در کنار زن به او کمک خواهد کرد که در زمان توافق دچار اشتباه نشود. جلوی شتاب زندگی و رفتارهای هیجانی را خواهد گرفت. پشیمانی زنان بیشتر زمانی اتفاق می‌افتد که حضانت فرزندشان را در توافق به مرد داده یا مهریه‌اش را بخشیده باشد.

اما خوشبختانه باید گفت بعد از توافق، پشیمان شدن زن بی نتیجه نیست. در صورتی که زن یا مرد از طلاق پشیمان شوند، طلاق انجام نخواهد شد. در ماده 35 قانون اساسی در این باره اشاره شده است. اگر زن در طلاق توافقی پشیمان شود و به دادگاه اعلام کند، مرد نمی‌تواند به تنهایی برای طلاق اقدام کند. در صورت مراجعه مرد به دفترخانه برای درخواست طلاق، از شعبه صادرکننده رأی طلاق مشورت گرفته می‌شود. در این موارد دادگاه ثبت طلاق توافقی را به رضایت زن حواله می‌کند.

آیان امکان تغییر توافقات وجود دارد؟

پرسش دیگر در این باره می‌تواند این باشد که آیا امکان دارد بتوان توافقات صورت گرفته را عوض کرد؟ پاسخ این پرسش هم بله است. هر توافقی که با وجود وکیل طلاق توافقی یا خود زن و مرد تنظیم شده است قابل تغییر است. تغییر پیش یا پس از صدور رأی عدم امکان سازش امکان پذیر است.

زن یا مرد می‌توانند پیش از صدور رأی طلاق توافقی از این کار انصراف دهند. حتی پس از ارسال دادخواست به دادگاه هر دو می‌توانند از کارشان پشیمان شوند. در صورت منصرف شدن هر یک از آنها تمام توافقات منتفی خواهد شد. یعنی زن و مرد می‌توانند با هم به توافق‌های جدید برسند. حتی می‌توانند طلاق را فراموش کنند و به زندگی ادامه دهند.

وقتی زن یا مرد پس از صدور گواهی عدم امکان سازش از کارشان پشیمان شوند، جریان کمی متفاوت است. اگر مرد از طلاق منصرف شود، زن نمی‌تواند بدون حضور او به دفترخانه مراجعه کند و طلاق بگیرد. اما مرد می‌تواند بدون او و با حضور دو شاهد زن را طلاق بدهد.

اهمیت کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی

وقتی زن و مرد به این مرحله می‌رسند که باید از هم طلاق بگیرند، جریان کمی پیچیده است. عوامل زیادی دست به دست هم می‌دهند تا آنها به این نقطه برسند. در زمان توافق کردن برای طلاق ممکن است زن تحت فشارهای روانی به خیلی چیزها رضایت بدهد. بعد از طلاق و برداشته شدن این فشارها زن تازه متوجه می‌شود که از حق و حقوق نباید می‌گذاشته است. برای این که زن چنین اشتباهاتی را مرتکب نشود، می‌تواند از وکیل طلاق توافقی کمک بگیرد.

حتی ممکن است زن و مرد در دوران عقد تصمیم بگیرند که از هم جدا شوند. در صورتی که زن ضمن عقد حق طلاق را نگرفته باشد، نمی‌تواند اقدامی بکند. اگر زن شرایطی را که قبلاً در عقدنامه مشخص شده است رعایت نکند، مرد می‌تواند درخواست طلاق بدهد. قوانین مربوط به طلاق در دوران عقد در ماده 1133 قانون آمده است. بر طبق آن مرد هر وقت بخواهد می‌تواند زنش را طلاق بدهد.

کدخبر: 68221 تاریخ انتشار