- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
سخنگوی هیات رئیسه مجلس:
نحوه دریافت مالیات از خودروهای لوکس برای سال ۱۴۰۱ اصلاح شد
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با تشریح نحوه اصلاح دریافت مالیات از خودروهای لوکس که ارزش آنها بیش از ۱۰ میلیارد ریال بوده در بودجه ۱۴۰۱ از معافیت موسسات و شرکتهایی که در حوزه هنر فعالیت دارند، خبر داد.
به گزارش منیبان، سیدنظام الدین موسوی در نشست خبری نوبت عصر امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در تشریح مصوبات امروز مجلس افزود: در نشست امروز مصوبه کمیسیون تلفیق در بند (ی) تبصره ۶ مورد بررسی قرار گرفت که به افزایش حق الامتیاز و حق السهم دولت از ارائه دهندگان خدمات مخابراتی اشاره دارد و براساس این مصوبه، این حق الامتیاز و حق السهم دولت دو درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی واریز می شود.
وی افزود: پیشنهادی که در صحن مطرح شد ناظر به دفاع از حقوق کاربران و ارائه دهندگان اینترنت ثابت و شرکت های کوچک خدمات دهنده اینترنتی بود که به این نحو اصلاح شد که حق الامتیاز و حق السهم کاربران ارائه دهنده خدمات مخابراتی که دارای تلفن همراه و شبکه نهایی دسترسی هستند، به میزان دو درصد افزایش یابد بدین مفهوم که شرکت های کوچک شامل این افزایش نمی شوند و تنها شرکت های بزرگ که سودهای قابل توجهی دارند، مشمول قرار می گیرند، بنابراین این مصوبه نشان می دهد که مجلس در تلاش است از شرکت ها و کسب و کارهای کوچک دفاع کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم یادآور شد: کمیسیون تلفیق در بند (ک) تبصره ۶ نیز مصوبه ای داشت که بر مبنای آن تاخیر در پرداخت عوارض مصوب بزرگراهی و راه های اصلی جدید و شبکه آزادراهی در زمان مقرر مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل ۲۰ درصد عوارض مصوب در آزادراه، بزرگراه و راه های اصلی جدید مربوط می باشند. همچنین مصوب شد در صورت تاخیر بیشتر از یک ماه در پرداخت، علاوه بر اصل عوارض و جریمه مذکور ۲۰ درصدی، ماهانه معادل ۲ درصد مجموع نرخ اصل و جریمه یاد شده به عنوان دیرکرد دریافت شود که مجلس مصوب کرد این بند حذف شود، چرا که در بانک ها معمولا جریمه دیرکرد به لحاظ فقهی مورد اعتراض است، بنابراین مصوب شد جریمه دیرکرد ۲ درصدی که قرار بود ماهانه اضافه شود، تنها جریمه دیرکرد ۲۰ درصدی باقی مانده و بند به طور کامل حذف شود.
موسوی تصریح کرد: در بند (ز) تبصره ۶ که به مالیات خودروهای لوکس اشاره دارد، کما اینکه گذشته قانونی مصوب شده بود که طی آن از خودروهایی با ارزش بالای ۱۰ میلیارد ریال مالیات دریافت شود، با این مبنا که افراد حقیقی و شرکت ها مجموع ارزش خودروی افراد محاسبه و براساس آن مالیات دریافت می شد که براساس این مصوبه قرار شد به جای مجموع ارزش خودروی افراد، ارزش خودرو به تفکیک مبنای محاسبه مالیات قرار گیرد و اگر هر خودرو ارزش بالای ۱۰ میلیارد ریال داشت به آن مالیات تعلق گرفته اما سایر خودروهای صاحب این خودرو، مشمول مالیات قرار نمی گیرند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم گفت: در بند (ق) تبصره ۶ کمیسیون تلفیق معافیت مالیاتی برای فعالیت های مربوط به انتشار کمک درسی و فعالیت های هنری بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم را که حذف کرده بود، نمایندگان مجلس با توجه به زحمت هنرمندان و اهالی هنر و ضرورت اینکه باید مورد حمایت قرار گیرند، پیشنهاد حذف قسمت مربوط به فعالیت هنری را دادند، بنابراین برای همراهی و کمک به هنرمندان بار دیگر فعالیت های هنری مشمول معافیت قرار گرفته اما بند مربوط به انتشارات کمک درسی همچنان پابرجاست.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه قرار است امشب کمیسیون تلفیق جلسه ای پیرامون حذف ارز ترجیحی داشته باشد، تصریح کرد: کمیسیون تلفیق جلساتی را پیرامون بررسی موارد ارجاع شده اصلی صحن برگزار می کند، بنابراین امشب نیز جلسه داشته و هر کدام از مواردی که ابهامی داشته و به آن ارجاع شده است را جهت بررسی در دستور کار قرار می دهد.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا امشب جلسه ای درخصوص بررسی اختلاف کمیسیون مشترک و معاونت قوانین در رابطه با طرح حمایت از کاربران فضای مجازی برگزار می شود، افزود: این موضوع باید در هیات رئیسه مورد بررسی قرار گیرد، اما امشب هیات رئیسه جلسه ای ندارد.
موسوی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا معافیت مالیاتی هنرمندان مشمول همه هنرمندان و سلبریتی ها می شود؟ تاکید کرد: فعالیت هایی که درآمد حاصل از آنها به عنوان حقوق محسوب می شود، مشمول مالیات قرار می گیرد، اما فعالیت های هنری که از جنس درآمدهای کار هنری، موسسات و شرکت های هنری باشد، مشمول معافیت قرار می گیرد، ضمن اینکه تدوین آیین نامه در رابطه با این مصوبه برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.