سوالات بسیاری پرسیده می‌شود دراین‌باره که آیا زن می‌تواند پس از بخشش مهریه از این تصمیم بازگردد و مجدد مهریه خود را مطالبه کند؟

به گزارش منیبان؛ گاهی پیش می‌آید که خانمی به موجب سندی عادی یا سند رسمی، تمام یا بخشی از مهریه‌ خود را در حق شوهرش می‌بخشد اما بعد از مدتی تصمیم به باز پس‌گیری مهریه می‌کند.

شرایط عدم امکان پس گرفتن مهریه بخشیده شده

پیشنهاد ویژه

زمانی‌که زن در خصوص مهریه، به مرد می‌گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت (تو را از پرداخت مهریه بری می‌کنم)، این موضوع باعث می‌شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به‌طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق پس گرفتن مهریه را ندارد.

زمانی است‌ که زن در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر می‌بخشد.

بخشش مهر در طلاق‌های خلع و مبارات انجام می‌شود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می‌گیرد.

این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول از قید همسری وی ر‌ها شود.

این مال ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد، به همین جهت در فرهنگ عامه از عبارت «مهرم حلال و جانم آزاد» در اشاره به این نوع طلاق استفاده می‌کنند. بنابراین زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می‌خواهد که طلاقش دهد.

اگر زن در ایام عده طلاق از بخشش خود رجوع کند، طلاق منتفی می‌شود. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می‌شوند و مثل این است که اصلا طلاقی صورت نگرفته است. پس در این حالت زن حق پس گرفتن مهریه را تا پایان مدت عده دارد.

 زمانی‌که زن، مهریه خود را به شوهر هبه می‌کند. به این بیان که می‌گوید من مهر خود را به تو بخشیدم.

در این حالت است که همانند سایر اشکال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به‌طورکلی از بین نمی‌رود. چرا که زن می‌تواند تحت شرایطی مطالبه مهریه بخشیده شده خود را مجدد انجام دهد. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد.

کدخبر: 68588 تاریخ انتشار