یک حشره شناس برجسته طی سال‌ها بررسی موفق به شناسایی گونه‌ای کنه شد که می‌تواند تا ۳۰ سال طول عمر داشته باشد و شگفت انگیز‌تر آنکه می‌تواند سال‌ها بدون غذا خوردن زنده بماند.

به گزارش منیبان؛ تحقیقات جدید منتشرشده نشان می‌دهد که وقتی صحبت از طول عمر و زنده‌ ماندن طولانی مدت بدون غذا می‌شود، گونه Argas brumpti کنه آفریقایی، رقیبی شکست‌ناپذیر برای سایر جانداران زمین خواهد بود.

جولیان شپرد، حشره شناس دانشگاه بینگهمتون نیویورک، در جریان مشاهدات مستقیم خود از این حشرات در آزمایشگاه که ۴۵ سال به طول انجامید، متوجه شد که برخی از این نوع کنه‌ها تا ۲۷ سال طول عمر دارند که در مقایسه با ۲ تا ۳ سال طول عمر در سایر کنه‌ها، بسیار شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد. اما عجیب‌تر از آن این بود که این دسته از عنکبوتیان، بدون هیچگونه غذا خوردنی تا رقم شگفت‌انگیز ۸ سال زنده می‌مانند.

اما شگفتی‌های این کنه به همین جا ختم نمی‌شود، زیرا این دانشمند حشره‌شناس متوجه شد که یکی از کنه‌های ماده حتی توانست چهار سال پس از مرگ آخرین کنه نر موجود در گروه آزمایشی، تخم‌گذاری کند. شپرد می‌گوید این رخداد بی‌نظیر احتمالا به این دلیل است که این حشره ماده قادر است اسپرم کنه نر را برای مدت زمان بسیار طولانی‌تری نسبت به حالت عادی، ذخیره کند. شپرد در مقاله‌ای نتایج پژوهش خود را در آن شرح داد. او می‌نویسد: «طول عمر این کنه‌های آفریقایی ظاهرا یک رکورد برای هر گونه کنه است. تاخیر در تولید مثل این حشرات ریز نیز احتمالا نشان دهنده توانایی عجیب در ذخیره طولانی مدت اسپرم زنده است.»

کدخبر: 68841 تاریخ انتشار