- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
رسوایی سفیر عربستان در لندن
محافل اپوزیسیون عربستان سعودی از رسوایی و به چالش کشیده شدن سفیر ریاض در لندن در جریان حضور وی در میان دانشجویان در دانشگاه آکسفورد پرده برداشتند.
به گزارش مُنیبان، سعودی لیکس به نقل از سعید بن ناصر الغامدی دانشگاهی مخالف سعودی فاش کرد که خالد بن بندر بن سلطان، سفیر عربستان در لندن برای دیدار با دانشجویان بر خلاف عرف دانشگاه آکسفورد به همراه گارد حراست خود وارد محل این دیدار شد و این دیدار را با گفتن این جمله که میخواهد شنونده نظرات دانشجویان باشد آغاز کرد و با این اقدامش زمینه شکلگیری موجی از انتقاد نخبگان سیاسی را فراهم کرد.
الغامدی در این باره گفت که از خالد بن بندر درباره عدم استقلال دستگاه قضایی، کنترل پادشاه بر قضات و احکام آنها سوال شد و اینکه چگونه عربستان سعودی تنها کشوری است که فردی را حتی در صورت پایان دوره محکومیت بار دیگر وی را به همان اتهامات قبلی محاکمه کرده و او را به چندین سال زندان محکوم میکند.
طبق این گزارش، همچنین از سفیر ریاض درباره مجازات نزدیکان فعالان و زندانیان سیاسی چه زن و چه بچه و مرد مانند خانواده شیخ سلمان العوده، مبلغ دینی عربستان و دیگر نقضهای صورت گرفته توسط مقامات ریاض سوال شد.
الغامدی در ادامه در توصیف وضعیت سفیر عربستان پس از مطرح شدن سوالات مذکور گزارش داد: به نظر میرسید که خالد بن بندر با وضعیت اسفباری مواجه شده بود و تلاش کرد که به سوالات پاسخ دهد؛ اما دچار سردرگمی شد و به همین دلیل پاسخهای مضحک و خندهداری به سوالات داد.
الغامدی ادامه داد: از جمله گفتههای خالد بن بندر این بود که آنها در عربستان بدون تایید ۸۰ درصد مردم تصمیمی نمیگیرند و این مبنای مشروعیت آنهاست! وی همچنین گفت که پادشاه عربستان انگلیسیها را به دلیل پزیرش بریگزیت با نسبت ۵۲ درصد مورد تمسخر قرار داد و در این زمان یک دانشجو درباره نحوه اطلاع از نظر مردم در عربستان با وجود تعیین و خلع اعضای مجلس شورا توسط پادشاه صحبت و تاکید کرد: حتی این اعضا به جز موضوعی که توسط پادشاه به آنها محول میشود اجازه بررسی مسائل دیگر را ندارند.
الغامدی در ادامه گفت: این پاسخ سفیر سعودی را بیشتر سردرگم کرد و او را به چالش کشید طوری که وی ناگزیر به صحبت درباره حریم خصوصی عربستان شده و به یک حقیقت قابل توجه اشاره کرد که عربستان با انگلیس متفاوت است.
این مخالف سعودی همچنین درتوییتی نوشت: سفیر عربستان بر استقلال دستگاه قضایی کشورش تاکید کرد و پاسخی به سوال درباره تجدید احکام محکومان و محاکمه مجدد آنها نداد و در این هنگام به شش محافظش نگاهی کرد و تمایل او برای شنیدن انتقادات رنگ باخت و با شنیدن حقایق خفتبار درباره عربستان و در میان تمسخر دانشجویان حاضر محل دیدار را ترک کرد.