- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
روایت علی ربیعی از جلسه روحانی با مدیران دولت دوازدهم
واکنش حسن روحانی به مذاکرات احیای برجام چیست؟
با نزدیکتر شدن به توافق هسته بار دیگر نام برجام بر سر زبانها افتاده و بسیاری معتقدند که توافق فعلی همان برجامی است که در دولت حسن روحانی نهایی و در سال 94 تصویب شد؛ در این میان علی ربیعی موضع رییس جهمور سابق درباره این توافقات را اعلام کرده است.
به گزارش منیبان به نقل از بیان فردا | علی ربیعی سخنگوی دولت دوازدم و از نزدیکان به حسن روحانی، رییس جمهوری پبشین کشورمان واکنش حسن روحانی به توافق هستهای احتمالی را که به احیای برجام معروف شده تشریح کرد.
ربیعی این واکنش را از اظهارات حسن روحانی در جلسه اخیری که میان رییس جمهوری پیشین و برخی برخی اعضای کابینه تدبیر و امید برگزار شد، نقل کرده است. جلسهای که با هدف بررسی برخی مسایل روز و از جمله موضوع توافق هستهای برگزار شده است.
نظر حسن روحانی درباره توافق هسته ای در دولت رییسی چیست؟
ربیعی درباره نظر حسن روحانی درباره مذاکرات هستهای کنونی در وین که در ماههای پایانی دولت قبل آغاز شده و امکان توافق احتمالی و احیای برجام نوشت: آقای روحانی معتقد است که مهم نیست این توافق را چه کسانی احیا میکنند یا چه کسانی مذاکره میکنند، مهم آثار و تبعات آن است که باید در رشد کشور مشاهده شود.
علی ربیعی در این خصوص نوشت: « چند روز پیش نوشتم مشکلات بنیادین ما نقصان در سامان سیاسی است. احزاب قدرتمند شناسنامهدار و با برنامهای وجود ندارند که خطکشی برای قضاوت و معیار درباره سیاستها، برنامهها و عملکردها به دست دهند. اکثر انتخاباتها به ویژه ریاست جمهوری در یک ناشناختگی و ابهام و اقبال یکباره مردم نتیجه داده و گویی نفی گذشته به یک سنت و کنش سیاسی تبدیل شده است. به هر ترتیب یک جامعه موفق هرگز تجربیات مدیران ارشد خود را نادیده نمیگیرد. تجربههای انباشته بخشی از سرمایه نظامهای پویا محسوب میشود.
شنبه شب با تعداد زیادی از اعضای دولت دوازدهم و رئیس جمهور پیشین جلسهای آنلاین داشتیم. هرچند این روزها برخی همین جلسات را تاب نمیآورند و برای آن عبارات و اصطلاحاتی بکار میبرند.
این اولین حضور من از چند جلسه برگزار شده اعضای دولت دوازدهم بود و مناسب دیدم گزارشی از این جلسه را بیان کنم. در این دیدار در خصوص برخی از مباحث روز مانند نگرانی فزاینده مردم از عدم گسترش پهنای باند و علل کندی اینترنت بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
همچنین گزارشی از بودجه و وضعیت اقتصادی کشور نیز در جلسه ارائه شد. مساله اوکراین نیز از موضوعات جلسه بود اما بحث برجام و اقدامات صورت گرفته برای احیای آن کانون اصلی گفتوگوها بود. انگیزه اصلی من از این گزارش نیز مواضع اعضای دولت دوازدهم و رئیس جمهور پیشین در این زمینه است.
روحانی در این باره گفت که «مذاکرات هستهای و احیای برجام مهمترین اتفاق و مساله کشور در چند ماه اخیر است. مهم نیست که این توافق را چه کسانی احیا میکنند یا چه کسانی مذاکره میکنند، مهم آثار و تبعات آن است که باید در رشد کشور مشاهده شود. مذاکرات و توافق هستهای باید منافع و مصالح کشور و مردم را تامین کند و نتایج آن بر زندگی مردم تاثیر بگذارد. همه باید با انسجام و وحدت ملی در پشت مذاکره کنندگان باشیم . کسانی که برای منافع مردم کوشش و جهاد میکنند چه در این دولت چه در دولت تدبیر و امید همگی از دیپلماتهایی هستند که برای منافع ملی میجنگند.»
در این جلسه همچنین درباره مساله ضرورت و پیچیدگی ساختن و آبادکردن کشور پس از توافق بحث شد و نظر اعضای جلسه و روحانی چنین بود که « پس از این توافق کشور باید به سمت جبران خسارت های ناشی از جنگ اقتصادی ایجاد شده از سوی امریکا حرکت کند و به رشد اقتصادی مناسب برسیم.»
فضای عمومی جلسه در جهت کمک، حمایت از دولت برای پیشبرد در حین مذاکرات و پس از توافق برجام بود. اتفاقا در این زمینه روحانی هم تاکید کرد که «اعضای دولت تدبیر و امید آمادگی دارند به طرق مختلف تجارب خود از دستاوردهای اقتصادی توافق برجام که موجب رشد اقتصادی و کنترل تورم پس از برجام شد را در اختیار دولت سیزدهم قرار دهند.»
من بنا بر تجربه زیسته ام چه در دوران وزارت کار و چه به عنوان سخنگوی دولت و با یاد آوردن دورانی که نگرانی های چندگانه¬ای مثل ضعیف شدن جامعه، سقوط دهک ها به پایین و ضرورت حمایت اجتماعی و دشواری های آن از یک سو و از سوی دیگر نشان ندادن ضعف به موجودی مثل ترامپ و در کنار اینها فشارهای روانی و غیرمنصفانه و حملات جناحی امروز به این درک رسیده ام و معتقدم حمایت روانی از دولت ضروری است.
بر اساس این تجارب، امروز همه وظیفه داریم از دولت حمایت کنیم تا تنها در یک جبهه در دنیای برهم ریخته سیاسی که هرکس منافع خود را دنبال میکند بتواند از منافع ایران و ایرانیان حمایت کند. مسیر درستی که دولتمردان سابق و رئیس جمهور پیشین بر آن تاکید کردهاند. همه باید کاری کنیم تا مسیر هموار شود. این وظیفه ملی ماست.
انتهای پیام