استفاده از گل‌های خوراکی مد جدید تزئین خوراک است، اما چالش اصلی اینجاست که کدام گل‌ها و با چه شرایطی قابل خوردن هستند؟

به گزارش منیبان؛ گل‌های خوراکی نه تنها زیبا به نظر می‌رسند، بلکه طعمی شگفت‌انگیز به ادویه‌ها و شربت‌های خانگی اضافه می‌کنند و به بیشتر غذا‌ها عمق ظریفی می‌دهند. آوردن گل به آشپزخانه - در یک بشقاب غذا، نه یک گلدان - راهی برای اضافه کردن طعم و مزه و همچنین زیبایی مقابل چشمان شما است. در این گزارش با ساده‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌ها را برای افزودن رنگ و طرحی جدید به خوراکی‌ها آشنا شوید:

اگرچه ما ایرانی‌ها به استفاده از گل‌های خوشرنگ و بوی محمدی و برگ‌های نعنا و شوید در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها عادت داریم، اما این‌ها تنها گیاهانی که می‌توانند سفره ما را زیباتر کنند نیستند؛ گرایش به گل‌های خوراکی چندین سال است که در آشپزی جهان شکوفا شده و پیشنهادات هیجان‌انگیزی برای افرادی که عاشق گل‌ها هستند وجود دارد.

پیشنهاد ویژه

خوراک خود را بشناسید

همانطور که به جای کاهو به دنبال هر برگ سبز و بزرگی نمی‌روید، برخی از گل‌ها هم غیرقابل خوردن هستند. اینستاگرام مدتی است به محلی برای تبلیغ گل‌های سمی یا حتی بالقوه کشنده –مانند گل‌های فریبنده خرزه که برای تزئین اسموتی‌ها و پودینگ‌ها استفاده می‌شود، تبدیل شده.

با این حال گل‌های خوراکی شامل اسطوخودوس، گل رز، ختمی، شمعدانی، لادن و بنفشه است. برخی شبیه به هم هستند، مثلا یاس خوراکی است، اما یاس کاذب سمی است. شما می‌توانید گل‌های نخود فرنگی را بخورید، اما نخود شیرین را نه. فراموش نکنید که اگر به گرده گل‌ها حساسیت دارد باید از انواع گل‌ها دوری کند.

اگر باغچه ندارید، باز هم می‌توانید بسیاری از گل‌های خوراکی مانند بنفشه دورگه و ویولا را در جعبه‌ای که پشت پنجره گذاشتید پرورش دهید. از آفت‌کش‌ها یا سایر مواد شیمیایی روی گل‌هایی که برای خوردن می‌روید استفاده نکنید؛ و گل‌های شاخه بریده یا گل‌های مراکز باغی را مصرف نکنید.

قانون مصرف گیاهان وحشی را به خاطر داشته باشید: آنچه را می‌چینید شناسایی کنید، زیاد مصرف نکنید و مراقب باشید که از کجا می‌چینید. از کنار جاده‌ها، مکان‌هایی که احتمالا با آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها درمان شده‌اند و مناطقی که حیوانات در آن تردد می‌کنند اجتناب کنید.

برخی از این گل‌ها نیز قابل خریداری هستند؛ خشک شده آن‌ها را در عطاری‌ها پیدا می‌کنید و اخیرا نیز برخی از فروشگاه‌های مواد غذایی اورگانیک و برخی فروشگاه‌های آنلاین، تعداد زیادی از این گل‌ها به به صورت تازه و یا خشک شده می‌فروشند.

گل کدو سبز، رزماری یا گل کلم بروکلی در بازار‌های محلی پیدا می‌شود. بابونه و انواع گل‌های رز مانند گل محمدی نیز به راحتی در دسترس‌اند. پس دست به کار شوید:

نمک رنگی و معطر

نمک بابونه و گل رز راه آسانی برای گنجاندن گل در آشپزی روزمره است. ۵ گرم گل خشک (خرد شده به تکه‌های کوچک، اما نه به صورت پودر) را با ۱۰۰ گرم نمک دریایی خوب مخلوط کنید. در حالت ایده آل، آن را به مدت یک هفته بگذارید تا طعم آن تند شود، اما می‌توانید بلافاصله هم از آن استفاده کنید. استفاده از این نمک روی تخم مرغ، سیب زمینی و به عنوان چاشنی برای غذا‌هایی مانند مرغ و ماکارونی بسیار جذاب است.

گل‌های تازه می‌توانند رطوبت زیادی به نمک‌ها و قند‌ها اضافه کنند و آن‌ها را کلوخی کنند، بنابراین برای شربت‌ها بهتر هستند. یک شربت پرطرفدار از ترکیب یک قاشق غذاخوری از هیبیسکوس، بابونه، اسطوخودوس، گل رز و کالاندولا را با ۲۰۰ گرم نیشکر تهیه می‌شود و در پخت کیک و بیسکویت مانند شکر معمولی استفاده می‌شود. شما می‌توانید برای زیباتر کردن پنکیک و بستنی هم از آن استفاده کنید.

تزئین انواع دسر، ماست و سوپ با گل‌های خوراکی نیز بسیار چشم‌نواز و جدید خواهد بود.

کدخبر: 70694 تاریخ انتشار