- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
تیمم عروس خانم در شب عروسی چه حکمی دارد؟
آیا عروس خانم می تواند در شب عروسی با آرایش تیمم کرده و نماز بخواند؟ پاسخ مراجع در این زمینه که نماز خواندن در شب عروسی با تیمم صحیح است یا خیر را در ادامه بخوانید.
به گزارش منیبان؛ در روز و شب عروسی معمولا عروس خانمها نمی تواند به دلیل آرایش و لباس عروس وضو بگیرند چرا که به دلیل هزینه های زیادی که به آرایشگاهها برای آرایش صورت پرداخته می شود قادر به شستشو و گرفتن وضو نیستند.
از سوی دیگر اگر قبل از آرایشگاه وضو بگیرند نگه داشتن آن تا آخر شب کار بسیار دشواری است. بنابراین بسیاری از آنها در مورد گرفتن تیمم در شب عروسی به جای وضو سوال می پرسند که در این بخش پاسخ این سوال را از نظر مراجع خواهیم داد.
آیا خواندن نماز در شب عروسی با تیمم صحیح است؟
طبق نظر مراجع عظام تقلید، داشتن آرایش و لباس عروس و ... نمی تواند عذری برای ترک وضو یا غسل و انجام تیمم به جای آن باشد.(مکارم شیرازی، احکام بانوان، ص 92)
خانم هایی که برای مجلس عروسی و مانند آن آرایش می کنند در هنگام وضو باید موانع وضو را برطرف کنند و وضو بگیرند.در این شرایط باید طوری برنامه ریزی کرد که از انجام واجبات دینی کوتاهی نشود.
بنابراین عروس خانمها می توانند هنگام ظهر قبل از انجام آرایش وضو گرفته و نماز بخوانند سپس مشغول آرایش شوند و در فاصله بین نماز ظهر تا نماز مغرب از باطل شدن وضوی خود جلوگیری کنند، همزمان با اذان مغرب با همان وضو می توانند نماز خود را بخوانند. البته برای نماز صبح فردا باید تمام موانع وضو برطرف شوند.
آیت الله خامنه ای
سوال:اگر عروس در صورتش آرایش داشته باشد، و نخواهد آرایش را موقع نماز پاک کند، و از طرفی با توجّه به فرهنگ امروزه عروس خانم از صبح به آرایشگاه می رود، و تا آخر شب نیز باید آرایش بر روی صورتش باشد، معمولاً نیز نگه داشتن وضو در این زمان طولانی بعید است؛ آیا می تواند تیمم کند؟ یا این که نماز را آن قدر به تأخیر بیاندازد، که دیگر فرصت وضو نداشته باشد و تیمم نماید؟
پاسخ:در فرض مذکور نمی تواند تیمم کند، مگر آن که عمداً تأخیر بیندازد، تا وقت نماز تنگ شود، در این صورت گرچه معصیت کرده، ولی می تواند با تیمّم نماز بخواند.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری)
آیت الله مکارم شیرازی
چنانچه عروس خانم آرایش زیاد و غلیظ داشته باشد و امکان پاک کردن آرایش مذکور نباشد، در صورت امکان بر سنگ صاف تیمم کند اگر نمی تواند همان گونه نماز بخواند و بعدا اعاده کند.(استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی)
البته این مربوط به جایی است که واقعا نتواند آرایش را پاک کند، مثلا فرصت لازم را نداشته باشد، اما اگر بتواند پاک کند و این کار را برای نماز نکند گناه کرده است.
تیمم چیست؟
تیمم به معنی قصد کردن است، ولی در اصطلاح شرع، قصد کردن به خاک پاک را می گویند که به جای وضو و یا غسل و در نبودن آب می باشد.
در موارد زیر باید به جای وضو و یا غسل تیمم کرد:
نبودن آب
نداشتن وقت برای وضو یا غسل
مشقت بیش از حد
ترس از ضرر
نیاز به آب برای حفظ جان
نیاز به آب برای تطهیر
نداشتن آب مباح
تیمم بر چه چیزهایی صحیح است؟
تیمم به خاک، ریگ، کلوخ و سنگ، اگر پاک باشند و همچنین به آجر، کوزه، سنگ گچ و سنگ آهک پاک قبل از پخته شدن، صحیح است.
آیا نماز با تیمم خوانده شده را باید قضا کرد؟
خیر، قضا لازم نیست.(پاسخ همه مراجع)
رسوایی آقای دندانپزشک بخاطر اقدامی زشتدیزی سراها چه ادویه ای تو آبگوشت می ریزن؟