آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد تولید خودروهای دوگانه سوز در سال گذشته افت سنگینی را در مقایسه با سال ۹۹ تجربه کرده است، موضوعی که به کاهش شدید تقاضا برای این مدل خودروها ارتباط دارد.

به گزارش منیبان به نقل از اقتصاد آنلاین ، بنابر آمار وزارت صمت، در سال گذشته تنها ۱۲‌هزار و ۳۹۶ دستگاه خودروی دوگانه‌سوز سواری در کشور به تولید رسیده که نسبت به سال ۹۹ افت ۵۰‌درصدی را نشان می‌دهد. تمام دوگانه‌سوزهای تولیدی، متعلق به ایران خودرو بوده‌اند و سایپا، پارس خودرو و شرکت‌های بخش خصوصی هیچ محصول سواری دوگانه‌سوزی را در سال گذشته به تولید نرسانده‌اند.

هرچند در آمار وزارت صمت مشخص نیست که چه تعداد از سمند و پژو ۴۰۵‌های دوگانه‌سوز تولیدی در سال گذشته، تاکسی بوده‌اند، با این حال با توجه به کاهش شدید تقاضا برای این مدل خودرو ها نزد شهروندان، احتمالا بیشتر آنها مخصوص ناوگان تاکسیرانی به تولید رسیده‌اند. این موضوع البته در مورد پژوپارس منتفی است، زیرا این خودرو هرگز به صورت تاکسی تولید نشده و نمی‌شود.

پیشنهاد ویژه

بنابر آمار وزارت صمت، سال گذشته تنها ۱۸۷ دستگاه پژوپارس دوگانه سوز به تولید رسیده که در مقایسه با سال ۹۹ افت بالای ۹۵‌درصد را نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد ایران‌خودرویی‌ها طی امسال تولید پارس دوگانه سوز را متوقف خواهند کرد. اما بیشترین تولید در بخش خودروهای دوگانه‌سوز طی سال ۱۴۰۰، به سمند اختصاص دارد.

طبق آمار وزارت صمت، ۸‌هزار و ۱۲۴ دستگاه سمند دوگانه‌سوز در سال گذشته به تولید رسیده که البته نسبت به سال ۹۹ افت ۳۲‌درصدی را نشان می‌دهد. سایت ایران‌خودروی تبریز میزبان سمندهای دوگانه‌سوز بوده است. دیگر خودروی دوگانه‌سوز تولیدی در سال گذشته، پژو ۴۰۵ بوده که تیراژی کمتر از سمند و بیشتر از پژوپارس داشته است.

آمار وزارت صمت نشان می‌دهد طی سال گذشته ۴‌هزار و ۸۵ دستگاه پژو ۴۰۵ به صورت دوگانه‌سوز تولید شده که در مقایسه با سال ۹۹ افت ۲۳‌درصدی داشته است. تمام ۴۰۵‌های دوگانه‌سوز سال گذشته، در سایت خراسان ایران‌خودرو تولید شده‌اند.

اما ایران‌خودرویی‌ها اعلام کرده‌اند تا ۲ ماه دیگر تولید سمند و پژو ۴۰۵ را متوقف خواهند کرد، بنابراین، این امکان وجود دارد که امسال سال وداع با دوگانه‌سوزها باشد. در واقع اگر ایران‌خودرو قصد توقف کامل همه مدل‌های سمند و پژو ۴۰۵ را داشته باشد، طبعا دیگر مدل‌های دوگانه‌سوز این دو محصول نیز به تولید نخواهند رسید، مگر اینکه همچنان از ناحیه ناوگان تاکسیرانی تقاضا وجود داشته باشد.

در واقع ممکن است ایران‌خودرو حداقل برای مدتی همچنان مدل‌های دوگانه سوز سمند و پژو ۴۰۵ را به صورت تاکسی به تولید برساند. از آن سو با توجه به کنار گذاشتن احتمالی پژوپارس دوگانه‌سوز و ازآنجاکه دیگر خودروسازان کشور تولیدی در این حوزه ندارند، این احتمال هست که پرونده دوگانه‌سوزها در خودروسازی ایران پس از نزدیک به دو دهه بسته شود.

تولید این خودروها در اواسط دهه ۸۰ اوج گرفت، اما پس از چند سال به دلایل مختلف از جمله ضعف زیرساخت‌ها و مشکلات فنی، دوره نزول آنها آغاز شد و حالا نیز گویا به آخر خط نزدیک شده‌اند.

کدخبر: 77031 تاریخ انتشار